Σπιτικά σοκολατάκια με φράουλα (τύπου lacta)
Τα γνωστά σοκολατάκια σε σπιτική πανεύκολη version! Η συνταγή βγάζει 18 περίπου σοκολατάκια ανάλογα το μέγεθος της φόρμας σας! Η συνταγή είναι από αυτό το σάιτ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γέμιση είναι αρκετά σταθερή και πηχτή έτσι. Εάν τη φοβηθείτε, μπορείτε να βάλετε λίγη ακόμα λευκή, όμως μετά θα υπερισχύσει σε γεύση και η φράουλα θα χαθεί. Προσωπικά, την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω θα βάλω λιγότερη λευκή (-10γρ.) για να βγεί λίγο πιο αραιή γέμιση και να νιώθω πιο πολύ τη φράουλα.
Υλικά
-
85 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση
-
65 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
-
250-300 γρ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη και στρωμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε τις φραόυλες και βρέξτε τις με νερό κάτω από τη βρύση. Αφαιρέστε όσο περισσότερο νερό γίνεται (αφήστε λίγο μέσα) και βάλτε το κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά,ανακατεύοντας συνέχεια να μην κολλήσουν οι φράουλες μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν πολτός.
-
2
Όταν είναι έτοιμο, κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, σβήνετε το μάτι και προσθέτετε τη λευκή, ανακατεύοντας μέχρι η λευκή να λιώσει εντελώς. Αν δεν θέλετε να νιώθετε κομμάτια από τη φράουλα, περάστε το μείγμα από σουρωτήρι.
-
3
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολάκι και μόλις κρύωσει, σκεπάστε το μπολάκι με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο. Ιδανικά η γέμιση να γίνει από την προηγούμενη μέρα.
-
4
Βάλτε το σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή σε σακούλα για σάντουιτς) και αφήστε στην άκρη.
-
5
Γεμίστε τη φόρμα σας με λιωμένη σοκολάτα. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα ώστε να σχηματιστούν τα τοιχώματα και χύστε το περιεχόμενο πίσω στο μπωλ με τη λιωμένη σοκολάτα.
-
6
Αφήστε λίγο να σκληρύνει η σοκολάτα και γεμίστε μέχρι τη μέση με τη γέμιση και σκεπάστε με λιωμένη σοκολάτα.
-
7
"Καθαρίστε" τη φόρμα με την περίσσια σοκολάτα με μία σπάτουλα και όταν η σοκολάτα έχει σκληρύνει αφαιρέστε προσεκτικά το σοκολατάκι από τη φόρμα. Τα σοκολατάκια είναι έτοιμα!
Σχόλια (20)