sweeney
sweeney @cook_8450967
,Ελλάδα

Μού 'χε περισσέψει ζαχαρούχο γάλα και σκέφτηκα να το αξιοποιήσω φτιάχνοντας σοκολατάκια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Βασικά την ίδια συνταγή την φτιάχνω έτσι όπως έχω δώσει τα υλικά αλλά χωρίς το ζαχαρούχο γάλα, αν δεν θέλω να είναι πολύ γλυκά...βέβαια το κονιάκ σπάει τη γλύκα του ζαχαρούχου και είναι απίστευτα..ακόμη μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος αντί για ζαχαρούχο πάλι...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μπολ
  1. 1 1/2-2 φλιτζ. τσ. καρύδια κομμένα στη μέση
  2. 0.5 φλιτζ. καφέ κονιάκ ή λικέρ ή ρούμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο γάλα.

  2. 2

    Αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτετε τα καρύδια και το κονιάκ.

  3. 3

    Αφού τ' ανακατέψουμε καλά και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το στρώνουμε σε ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψάκι και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.

  4. 4

    Έπειτα τα κόβουμε τετραγωνάκια, τα βάζουμε σένα μπολ και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

savefico
savefico @cook_8466292
οντως υπερβολικά γλυκά- με κρέμα γάλακτος θα είναι καλύτερα...

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα