Σπιτικά τετράγωνα σοκολατάκια
Μού 'χε περισσέψει ζαχαρούχο γάλα και σκέφτηκα να το αξιοποιήσω φτιάχνοντας σοκολατάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Βασικά την ίδια συνταγή την φτιάχνω έτσι όπως έχω δώσει τα υλικά αλλά χωρίς το ζαχαρούχο γάλα, αν δεν θέλω να είναι πολύ γλυκά...βέβαια το κονιάκ σπάει τη γλύκα του ζαχαρούχου και είναι απίστευτα..ακόμη μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος αντί για ζαχαρούχο πάλι...
Υλικά
-
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
1 1/2-2 φλιτζ. τσ. καρύδια κομμένα στη μέση
-
0.5 φλιτζ. καφέ κονιάκ ή λικέρ ή ρούμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το ζαχαρούχο γάλα.
-
2
Αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτετε τα καρύδια και το κονιάκ.
-
3
Αφού τ' ανακατέψουμε καλά και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το στρώνουμε σε ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψάκι και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
-
4
Έπειτα τα κόβουμε τετραγωνάκια, τα βάζουμε σένα μπολ και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια (17)