κατινα64
κατινα64 @cook_8493736
,Ελλαδα

Γαρίδες με φρέσκα μυρωδικά σβησμένες με τσίπουρο, με μια πολύ πικάντικη σάλτσα και σερβιρισμένες με φρέσκα ζυμαρικά και γραβιέρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να σερβίρουμε κρατάμε μερικές γαρίδες ολόκληρες χωρίς να τις καθαρίσουμε τις οποίες τις έχουμε περάσει στη σάλτσα για να τις βάλουμε για ντεκόρ.Επίσης η συνταγή για μακαρόνια είναι για λίγα παραπάνω περίπου 1,5 κιλό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

7 -8 άτομα.
  1. 1 κιλό γαρίδες μέτριες προς μεγάλες καθαρισμένες από το κέλυφος και τα κεφάλια (Τα κεφάλια τα κρατάμε και τα βράζουμε με μια κούπα νερό για 10 λεπτά)
  2. 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  3. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  4. λίγα φύλλα βασιλικό
  5. λίγο θυμάρι
  6. 10 κουταλιές λάδι
  7. πιπέρι κόκκινο
  8. 1 σφηνάκι τσίπουρο γιαννιώτικο
  9. 3 κουταλάκια έτοιμη σάλτσα από μαγιονέζα με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, μαύρο πιπέρι και εστραγκόν (μπορούμε να τη φτιάξουμε και μόνοι μας με τα ίδια υλικά)
  10. 1 κουταλιά φρέσκο τυρί
  11. 2 κουταλιές λάδι
  12. 0.5 κούπα γραβιέρα τριμμένη
  13. μακαρόνια χειροποίητα
  14. 2 κουταλιές βούτυρο αγελάδας
  15. 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
  16. 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
  17. 2 κουταλιές λάδι
  18. λίγο αλάτι και χλιαρό νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα τα μακαρόνιαβάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ρίχνουμε λίγο - λίγο το χλιαρό νερό. Τα ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε μια ζύμη αρκετά σφικτή τόσο που να μας δυσκολεύει στο ζύμωμα. Μετά την κόβουμε σε μπαλάκια τα ανοίγουμε λίγο και τα περνάμε από τη μηχανή στο 5 μια φορά και μια στο 3. Τα φύλλα τα αλευρώνουμε και τα περνάμε από τη θέση για μακαρόνια. Τα απλώνουμε σ'ένα καθαρό χώρο να στεγνώσουν μερικές μέρες και τα βάζουμε σ'ένα καθαρό σκεύος και σε δροσερό χώρο.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τις γαρίδες, βράζουμε τα κεφάλια και αυτές τις βάζουμε να στραγγίξουν για μισή ώρα.

  3. 3

    Μετά βάζουμε ένα τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ροδίσουν λίγο.

  4. 4

    Έπειτα τις γαρίδες και ανακατεύουμε να πάρουν χρώμα.

  5. 5

    Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά και σβήνουμε με το τσίπουρο.

  6. 6

    Παίρνει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τη έτοιμη σάλτσα όπου την έχουμε ανακατέψει με το φρέσκο τυρί και 2 κουταλιές λάδι. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και αφού πάρει μια βράση σβήνουμε και αποσύρουμε.

  7. 7

    Ρίχνουμε αμέσως τη γραβιέρα να λιώσει.

  8. 8

    Βράζουμε τα μακαρόνια περίπου 3/4 του κιλού για 7-8 λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σ'ένα βαθύ πυρέξ ρίχνουμε το βούτυρο, λίγο πιπέρι και γραβιέρα και τα ανακατεύουμε.

  9. 9

    Τέλος προσθέτουμε και τις αρωματικές γαρίδες ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε αμέσως ζεστά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα ακόμη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

patatoula
patatoula @cook_8499517
κατινα64,μπορω να τα αποθηκευσω τα ζυμαρικα κ αν ναι για ποσο καιρο?μου αρεσε πολυ το οτι δεν βαζεις αυγα στη ζυμη κ λεω να τα φτιαξω σημερα κ ολας

Από

κατινα64
κατινα64 @cook_8493736
στις
,Ελλαδα
Ασχολούμαι με τη μαγειρική 30 χρόνια.Επαγγελματικά ασχολούμαι 10 χρόνια αναλαμβάνοντας οικογενειακά γεύματα .Λατρεύω να μαγειρεύω τα πάντα να μαθαίνω καινούρια πράγματα νέες συνταγές - τεχνικές και φυσικά να τις δοκιμάζουν και άλλοι εκτός από τα 4 παιδιά μου και τον άντρα μου γιαυτό και μπήκα και εγώ στη μεγάλη ομάδα που λέγεταισυνταγές της παρέας.Ελπίζω κάποια μέρα και εύχομαι να είναι σύντομα να μαγειρεύω σε επαγγελματικό χώρο.
Δες περισσότερα