ggr
ggr @george
Athens

Μία καλή συνταγή, για πολλές - πολλές χρήσεις. Πάνω σε ψημένο ψωμί, σαν ορεκτικό, στη σάλτσα ή και σκέτες στα σπαγγέτι, προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο τηγανιτό κοτόπουλο, αλλά και σε πολλά άλλα πιάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη χρησιμοποιήσετε ντομάτες με πολλά υγρά. Στο τέλος δεν θα σας μείνει τίποτα. Μην ανεβάσετε θερμοκρασία για να μειώσετε τον χρόνο ψησίματος. Το αποτέλεσμα θα είναι ντομάτες στεγνές και σκληρές.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

720 Minutes
  1. μερικά κιλά (πολλά !!!) ώριμες και σαρκώδεις, χωρίς πολλούς σπόρους, ντομάτες.
  2. λίγο αλάτι
  3. λίγη ζάχαρη
  4. λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  5. λάδι για να αλείψετε τα τηγάνια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λαδώνετε με αρκετό λάδι δύο βαριά ταψιά φούρνου, τα μεγαλύτερα που έχετε. Ραντίστε τα με λίγο νερό Γεμίστε τα με ντομάτες, ώριμες και σαρκώδεις αλλά χωρίς πολλούς σπόρους και υγρά, κομμένες στη μέση. Οι ντομάτες πρέπει να τοποθετηθούν σε μονή στρώση, χωρίς επικαλύψεις.

  2. 2

    Ρίξτε τους ελάχιστο αλάτι και μία υποψία ζάχαρη.

  3. 3

    Περάστε από επάνω τους ένα ζιγκ-ζαγκ με το λαδωτήρι, περιχύνοντάς τες με λίγο α.π. ελαιόλαδο.

  4. 4

    Τώρα πρέπει να τις ψήσετε στο φούρνο, στους 120 βαθμούς, για... 10-12 ώρες τουλάχιστον (και ακόμα περισσότερες, δεν βλάπτει). Το αποτέλεσμα θα είναι οι ντομάτες να αποβάλουν όλα τα υγρά τους, παραμένοντας όμως μαλακές. Κάθε τόσο ανακινείτε τα ταψιά και προσθέτετε λίγο νερό εάν βλέπετε ότι κινδυνεύουν να κολλήσουν.

  5. 5

    Αφήστε τες να “ξεκουραστούν” για λίγες ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, προσέχοντας να μη χάσετε ούτε σταγόνα από εκείνη τη λίγη καραμελωμένη σαλτσούλα που θα έχει σχηματισθεί στα ταψιά.

  6. 6

    Ναι, ναι, ξέρω, είναι μία συνταγή που απαιτεί πολύ χρόνο και σας υποχρεώνει να κρατήσετε τον φούρνο αναμμένο για αρκετές ώρες, το αποτέλεσμα όμως είναι θαυμάσιοαποξηραμένες ντομάτες στεγνές αλλά μαλακές και, κυρίως, με γεύση αληθινής ντομάτας. Αξίζει τον κόπο να τις κάνετε σε ποσότητες μαζικής, βιομηχανικής παραγωγής. Οι φίλοι σας θα ξετρελαθούν εάν τους... ξεπροβοδίζετε με ένα βαζάκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

Έλενα
Έλενα @cook_8452035
Τέλειες!Καλύτερες απο τις λιαστές οι οποίες μου αρέσουν πολύ και μπορείς να τις χρησιμοπιήσεις σε πολλά φαγητά!Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens