amnisia
amnisia @Nikosnikol
pompia,

Το κλασσικό και πολύ αγαπημένο σε όλους μας υποβρύχιο από τα χεράκια σας..

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην στεναχωριέστε αν μετά το ανακάτεμα με τους γάντζους δεν σας έχει ασπρίσει.Θα το κάνει με το χτύπημα στο χέρι. Το βασικό είναι να ανακατευτεί προς μια κατεύθυνση γιατί έτσι σφίγγει και ασπρίζει στην στιγμή. Μπορείτε να προσθέσετε και εσάνς λεμονιού ή πορτοκαλιού (2-3 σταγόνες) για μια πιο έντονη μυρωδιά σε όσους δεν αρέσει η μυρωδιά της βανίλλιας

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 4 κούπες ζάχαρη
  2. 2 κούπες νερό
  3. 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  4. 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 2 σκόνες
  5. 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
  6. ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό και το μέλι.

  2. 2

    Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και στην αρχή ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  3. 3

    Μόλις λιώσει και πάρει βράση δεν το ανακατεύουμε καθόλου και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

  4. 4

    Εν το μεταξύ βρέχουμε ένα πινέλο με νερό και βουρτσίζουμε ελαφρώς τα τοιχώματα της κατσαρόλας ώστε να μην πιάσει κρυστάλλους το γλυκό μας.

  5. 5

    Στα 15 λεπτά προσθέτουμε την βανίλια, το λεμόνι και το ξύσμα.

  6. 6

    Συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλα 15 λεπτά.

  7. 7

    Το σιρόπι μας είναι έτοιμο όταν ρίχνουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο και κυλώντας δημιουργεί ένα χοντρό σχετικά σχοινάκι.

  8. 8

    Αφήνουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του λιγάκι και με γάντζους το βάζουμε στο μίξερ και δουλεύει σε μέτρια ταχύτητα για 8 λεπτά.

  9. 9

    Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε εμείς με το χέρι χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμε προς μία φορά.

  10. 10

    Όταν κουραζόμαστε το αφήνουμε για λίγο και ξανασυνεχίζουμε.

  11. 11

    Το μείγμα θα ασπρίσει και τελικά θα πάρει την μορφή της γνωστής βανίλιας υποβρύχιο σε ρευστή αλλά σφιχτή υφή.

  12. 12

    Όταν είναι πλέον αρκετά δύσκολο το ανακάτεμα είναι έτοιμη να μπει σε αποστειρωμένο βάζο.

  13. 13

    Την αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!

Από

amnisia
amnisia @Nikosnikol
στις
pompia,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα