foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με βάση αυθεντική γαλλική πραλίνα και λιωμένη σοκολάτα γάλακτος (δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου).

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή μπορεί να γίνει και με αμύγδαλα αντί γα φουντούκια και θα την βρείτε στο προσωπικό μου blog dailycious.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
1 μέτριο βάζο
  1. 200 γρ. ξεφλουδισμένα κι ανάλατα φουντούκια (προσέχω να είναι φρέσκα)
  2. 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 125 γρ. φρέσκο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνω τα φουντούκια στον φούρνο για 5’ σε θερμοκρασία 170°C για να βγάλουν το άρωμα και τα έλαια τους.

  2. 2

    Αλείφω ένα αντικολλητικό ταψί με λίγο βούτυρο και το αφήνω στην άκρη.

  3. 3

    Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά να κάψει καλά και ξεκινάω να ρίχνω σταδιακά την ζάχαρη. Πρώτα ρίχνω μία δόση, περιμένω να λιώσει και να γίνει καραμέλα και μετά προσθέτω επόμενη δόση.

  4. 4

    Μόλις όλη η ζάχαρη ρευστοποιηθεί και γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα (αν τυχόν σκουρύνει πολύ σημαίνει ότι έχει καεί κι έχει αποκτήσει πικρή γεύση), προσθέτω στο τηγάνι τα ζεστά φουντούκια κι ανακατεύω για μερικά λεπτά έως ότου καραμελωθούν.

  5. 5

    Τα απλώνω στο βουτυρωμένο αντικολλητικό ταψί και τα αφήνω να κρυώσουν.

  6. 6

    Μόλις σταθεροποιηθούν μετά από 10’ τα σπάω σε κομμάτια και τα πολτοποιώ λίγα-λίγα στο blender μέχρι να γίνουν μία ρευστή κρέμα (θα χρειαστούν περίπου 10’). Αυτή άλλωστε είναι η περίφημη (κι αυθεντική) γαλλική πραλίνα!

  7. 7

    Κατόπιν λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας τακτικά) και προσθέτω το βούτυρο να λιώσει.

  8. 8

    Τέλος, ενώνω το μείγμα σοκολάτας με την πραλίνα.

  9. 9

    Τοποθετώ σε βάζο και διατηρώ στο ψυγείο.

  10. 10

    Προτού σερβίρω την σπιτική πραλίνα φουντουκιά με λιωμένη σοκολάτα, την αφήνω εκτός ψυγείου για 5-10’ ώστε να μαλακώσει και να απλώνετε ευκολότερα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

ggr
ggr @george
Η μικρή μας την ..."περιποιήθηκε" δεόντως.
Απόδειξη ότι της άρεσε
Ευχαριστούμε, foodie!

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις