Σπιτική Τυρόπιτα

Bαθμολογία: 4.6471
       
 
17 ψήφοι
ASTERI, 11.10.07
Σπιτική Τυρόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

Για το φύλλο:

  • μισό κιλό αλεύρι
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • Λίγο αλάτι
  • χλιαρό νεράκι (όσο πάρει)
  • Εάν θέλετε προσθέτετε στο ζυμάρι λίγο ξερό τριμμένο βασιλικό ή ξερό τριμμένο δυόσμο.


Γέμιση:

  • Μισό κιλό φέτα
  • Διάφορα τριμμένα τυριά
  • Λίγο γάλα
  • πιπέρι
  • 1 ή 2 ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • λίγο παριζάκι σε κυβάκια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το ξύδι σε μία λεκανίτσα και προσθέτουμε χλιαρό νερό σιγά σιγά και ζυμώνοντας. Προεσθέτουμε τόσο νερό όσο τραβήξει. Να γίνει μία ζύμη ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια.
  2. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει τα τυριά σε μία λεκανίτσα με λίγο γαλατάκι και λίγο πιπέρι.
  3. Παίρνουμε τα 3/4 της ζύμης και την ανοίγουμε σε φύλλο. Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι (30Χ40 περίπου) βάζουμε λίγο λαδάκι στο φύλλο και τοποθετούμε επάνω του το μείγμα των τυριών με το γάλα, προσθέτουμε τις λεπτές φέτες της ντομάτας και τα κυβάκια από το παριζάκι.
  4. Ανοίγουμε το 2ο φύλλο και το τοποθετούμε επάνω στην γέμιση.
  5. Κλείνουμε γύρω γύρω την πίτα, την αλείφουμε με λίγο βούτυρο-λάδι και τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω.

Σχετικές συνταγές

    33 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 16-10-07  
    Μονο που τη διαβάζεις ,χορτενεις.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 16-10-07  
    Που να την φας κιόλας :))
    #
    Σχόλιο από soki, 15-5-08  
    Την εφτιαξα χωρις βουτυρο,σουσαμι και παριζακι και εγινε νοστιμοτατη.
    #
    Σχόλιο από lichoudaki, 20-5-08  
    την εφτιαξα και την ψήνω τώρα! φαίνεται τέλειο το φύλλο! μονο που χρειάστηκε να ρίξω κι αλλο λαδι. ισως μισο ποτηρακι ακομα...γιατι αλλιως κανε σχισμές :(
    #
    Σχόλιο από ansou, 20-5-08  
    Δεν ειχα ποτε σκεφτει τη ντοματα μεσα σε τυροπιττα!πολυ καλη ιδεα!!! Θα τη φτιαξω πολυ συντομα και θα σουπω.
    #
    Σχόλιο από lichoudaki, 21-5-08  
    λοιπον, την εφτιαξα,νοστιμη βγηκε και το φυλλο πολυ καλο μονο που βγηκε αρκετα "μπισκοτέ"..εμένα μου αρεσε αν και η περισσοτεροι μου ειπαν οτι δεν είχε αυτη την μαλακοτητα του φυλλου..τι να εφταιξε?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 21-5-08  
    Τι να σου πω ίσως το παραπάνω λάδι που έβαλες. Μήπως την παράψησες; Πάντως εμένα πάντα το φύλλο μου γίνετε τραγανομαλακό. Δοκίμασε την επόμενη φορά να μην βάλεις πολύ λάδι :-)
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 19-4-09  
    πρεπει να ειναι πολυ ωραια.θα τη δοκιμασω.μα καρι να μου βγει λιγο μπισκοτε το φυλλο.το προτιμω
    #
    Σχόλιο από mele, 23-6-09  
    Αν δεν εχω άλλα τυριά να αυξησω την ποσότητα της φέτας?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 23-6-09  
    Βεβαίως βάλε περίπου 700 με 800 γρ. :-)
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 29-6-09  
    Αsteri μου σούπερ η συνταγή σου!!!Δε μαγείρεψα σήμερα και τώρα το απόγευμα είπα να κάνω κάτι γρήγορο.Έτσι λοιπόν τη δοκίμασα.Καταπληκτική.5 για τη γεύση,5 για το πόσο γρήγορα γίνεται.Αστεράτη η συνταγή σου Αsteri μου!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 29-6-09  
    Αααααα χίλια ευχαριστώ!!!
    Χαίρομαι που σου άρεσε :)
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 28-8-09  
    5 πιρουνάκια είναι λίγα πολύ λίγα, μάλλον 55555555555555555555555555555555555555555
    555555555555555555555555
    555555555555555555555555555555555555555555
    5555555555555555555
    Τέλεια αστέρι μου!!!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 28-8-09  
    Λίλα μου!!!
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσε.
    Χίλια ευχαριστώ kisses
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 31-12-09  
    Πολύ νόστιμη η συνταγή σου αστέρι.Μόνο που δεν έβαλα παριζάκι γιατί δεν είχα.Τα 5 πιρουνάκια δικά σου
    #
    Σχόλιο από golfo, 20-1-10  
    Αστερι μια χαρα πιτουλα ειναι ειδικα με φυλλο σπιτικο!
    εγω δεν εβαλα το παριζακι και την ντοματα γιατι φοβηθηκα μην δεν αρεσει στο ετερον μου υμιση!
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 19-3-10  
    Μ'άρεσε πολύ η πιτούλα. Αντί για παριζάκι, έβαλα καπνιστή γαλοπούλα. Αντί για τη ζύμη της συνταγής, έφτιαξα μια άλλη, σφολιάτας.
    Το σύνολο, πολύ νόστιμο. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από pinakiiii, 19-10-10  
    ginete me aleuri olikis alesis?????
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 19-10-10  
    Ναι αμέ ... γιατί όχι :-)
    #
    Σχόλιο από fairy369, 18-12-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    32 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 16-10-07  
    Μονο που τη διαβάζεις ,χορτενεις.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 16-10-07  
    Που να την φας κιόλας :))
    #
    Σχόλιο από soki, 15-5-08  
    Την εφτιαξα χωρις βουτυρο,σουσαμι και παριζακι και εγινε νοστιμοτατη.
    #
    Σχόλιο από lichoudaki, 20-5-08  
    την εφτιαξα και την ψήνω τώρα! φαίνεται τέλειο το φύλλο! μονο που χρειάστηκε να ρίξω κι αλλο λαδι. ισως μισο ποτηρακι ακομα...γιατι αλλιως κανε σχισμές :(
    #
    Σχόλιο από ansou, 20-5-08  
    Δεν ειχα ποτε σκεφτει τη ντοματα μεσα σε τυροπιττα!πολυ καλη ιδεα!!! Θα τη φτιαξω πολυ συντομα και θα σουπω.
    #
    Σχόλιο από lichoudaki, 21-5-08  
    λοιπον, την εφτιαξα,νοστιμη βγηκε και το φυλλο πολυ καλο μονο που βγηκε αρκετα "μπισκοτέ"..εμένα μου αρεσε αν και η περισσοτεροι μου ειπαν οτι δεν είχε αυτη την μαλακοτητα του φυλλου..τι να εφταιξε?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 21-5-08  
    Τι να σου πω ίσως το παραπάνω λάδι που έβαλες. Μήπως την παράψησες; Πάντως εμένα πάντα το φύλλο μου γίνετε τραγανομαλακό. Δοκίμασε την επόμενη φορά να μην βάλεις πολύ λάδι :-)
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 19-4-09  
    πρεπει να ειναι πολυ ωραια.θα τη δοκιμασω.μα καρι να μου βγει λιγο μπισκοτε το φυλλο.το προτιμω
    #
    Σχόλιο από mele, 23-6-09  
    Αν δεν εχω άλλα τυριά να αυξησω την ποσότητα της φέτας?
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 23-6-09  
    Βεβαίως βάλε περίπου 700 με 800 γρ. :-)
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 29-6-09  
    Αsteri μου σούπερ η συνταγή σου!!!Δε μαγείρεψα σήμερα και τώρα το απόγευμα είπα να κάνω κάτι γρήγορο.Έτσι λοιπόν τη δοκίμασα.Καταπληκτική.5 για τη γεύση,5 για το πόσο γρήγορα γίνεται.Αστεράτη η συνταγή σου Αsteri μου!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 29-6-09  
    Αααααα χίλια ευχαριστώ!!!
    Χαίρομαι που σου άρεσε :)
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 28-8-09  
    5 πιρουνάκια είναι λίγα πολύ λίγα, μάλλον 55555555555555555555555555555555555555555
    555555555555555555555555
    555555555555555555555555555555555555555555
    5555555555555555555
    Τέλεια αστέρι μου!!!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 28-8-09  
    Λίλα μου!!!
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσε.
    Χίλια ευχαριστώ kisses
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 31-12-09  
    Πολύ νόστιμη η συνταγή σου αστέρι.Μόνο που δεν έβαλα παριζάκι γιατί δεν είχα.Τα 5 πιρουνάκια δικά σου
    #
    Σχόλιο από golfo, 20-1-10  
    Αστερι μια χαρα πιτουλα ειναι ειδικα με φυλλο σπιτικο!
    εγω δεν εβαλα το παριζακι και την ντοματα γιατι φοβηθηκα μην δεν αρεσει στο ετερον μου υμιση!
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 19-3-10  
    Μ'άρεσε πολύ η πιτούλα. Αντί για παριζάκι, έβαλα καπνιστή γαλοπούλα. Αντί για τη ζύμη της συνταγής, έφτιαξα μια άλλη, σφολιάτας.
    Το σύνολο, πολύ νόστιμο. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από pinakiiii, 19-10-10  
    ginete me aleuri olikis alesis?????
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 19-10-10  
    Ναι αμέ ... γιατί όχι :-)
    #
    Σχόλιο από fairy369, 18-12-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από eleni par., 15-10-14  
    θελω να ρωτησω μπορω να την αφησω αψητη κ να την βαλω καταψυξη? να υπαρχει για ωρα αναγκης... αν ναι πως την τυλιγω κ πως την αποψυχω? ποσο μπορω να την κρατησω στην καταψυξη???

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 202 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 590 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    Almures Suntages
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της Zagoridou
    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    pites-psomi
    Ένα βιβλίο 244 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64