Σπιτική χορτοφαγική πίτσα Βικτώριας

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Victoria Lasetta
Victoria Lasetta @Victory20870
,

Πίτσα! Το απόλυτο σνακ για τους λάτρεις του τυριού! Η εύκολη και σίγουρη λύση για ξαφνικές επισκέψεις! Ο άσσος στο μανίκι κάθε μαμάς, ακόμα και για το πιο δύσκολο παιδί κάθε ηλικίας!!! Δεν χρειάζεται να ξοδευτούμε ιδιαίτερα. Εκτός από τα υλικά που παραθέτω πιο κάτω, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι ό,τιδήποτε έχει μείνει στο ψυγείο από φαγητά προηγούμενων ημερών. Γιατί η αρχή μας είναι να μην πετάμε τίποτα!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο λόγος που προτιμώ το τετράγωνο ταψί είναι γιατί βάζω μια φέτα ντομάτα σε κάθε μελλοντικό κομμάτι που θα κόψω κι έτσι όλα τα κομμάτια είναι ομοιόμορφα. Στο ψήσιμο, προσέχουμε να μην παραψηθεί το τυρί και γίνει τραγανό. Μόλις περάσει από το στάδιο του λιωμένου προς το να πάρει χρώμα, είναι έτοιμη. Αν δεν είστε χορτοφάγοι κι έχει μείνει στο ψυγείο λίγο ψητό ή βραστό κρέας, λίγα κεφτεδάκια ή ο,τιδήποτε άλλο, ψιλοκόψτε το και δημιουργήστε άλλη μια στρώση υλικών πριν το τυρί. Το κλειδί είναι η φαντασία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 3 ποτήρια αλεύρι φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις
  3. 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
  4. 1/2 ποτήρι γιαούρτι
  5. 1/2 ποτήρι γάλα
  6. Για τη γέμιση
  7. 3 κ.σ. κέτσαπ
  8. 1/2 κιλό τυρί που λιώνει ή και λίγο περισσότερο (τύπου ένταμ, γκούντα, τσένταρ ή ανάμειξη)
  9. ρίγανη
  10. 2 πιπεριές οποιουδήποτε χρώματος σε λεπτές ροδέλες
  11. 1 ποτήρι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες
  12. 5 μανιταρια σε λεπτές φέτες
  13. 1 κουτί βρασμένη σιταροπούλα (καλαμπόκι) στραγγισμένο από το ζουμί
  14. 1 μέτριο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες
  15. 3 ντομάτες σε φέτες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο μίξερ εφαρμόζουμε τον γάντζο για ζύμωμα και βάζουμε στον κάδο το αλεύρι, το γάλα, το σπορέλαιο, το γιαούρτι και λίγη από τη ρίγανη.

  2. 2

    Τα ζυμώνουμε μέχρι που να πάρουμε μια ζύμη που να ξεκολλά από το εργαλείο και τα τοιχώματα του μίξερ. Αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί", μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά.

  3. 3

    Παίρνουμε ταψί τετράγωνο κατά προτίμηση, με διαστάσεις 40x35 εκατοστά περίπου (αν δεν υπάρχει, χρησιμοποιούμε στρογγυλό ανάλογου μεγέθους) και απλώνουμε τη ζύμη μας να πάει από άκρη σε άκρη, πιέζοντας με τα χέρια (είναι πολύ εύκολη ζύμη).

  4. 4

    Αλείφουμε με πινέλο όλη την επιφάνεια της ζύμης με την κέτσαπ κι αρχίζουμε να απλώνουμε ένα ένα όλα τα υλικά μας σε στρώσεις, αφήνοντας τελευταία το τυρί και την ντομάτα.

  5. 5

    Μόλις τελειώσουν όλα τα υλικά, απλώνουμε πάνω τους το τυρί, φροντίζοντας να πάει μέχρι τις άκρες του ταψιού, πασπαλίζουμε με αρκετή ρίγανη και τελειώνουμε με τις φέτες ντομάτας, που τις τοποθετούμε σε ίσα διαστήματα στην επιφάνεια της πίτσας μας.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Victoria Lasetta
Victoria Lasetta @Victory20870
στις
,