Σπιτικό άνθος αραβοσίτου
Μια πολύ νόστιμη κρέμα βανίλια σαν το άνθος αραβοσίτου που φτιάχνουμε με τα φακελάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βρήκα τη συνταγή στο katiana.gr και είπα να τη γράψω κι εδώ. Έκανα όμως πολύ μικρές αλλαγές.Μπορείτε να προσθέσετε και κοπανισμένη μαστίχα και να χρησιμοποιήσετε σε γλυκά τύπου εκμέκ.Τέλος το κλωναράκι βανίλιας αφού το αδειάσετε, μην το πετάξετε. Βάλτε το στο βάζο με τη ζάχαρή σας και κάθε φορά που το ανοίγετε θα μοσχοβολάει βανίλια.
Υλικά
-
600 ml φρέσκο γάλα
-
6 κουταλιές λευκή ζάχαρη
-
1 βανίλια ολόκληρη (ή δύο φακελάκια σκόνη)
-
4 κουταλιές corn flour
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε τη ζάχαρη με το ένα ποτήρι χλιαρό γάλα.
-
2
Σχίζουμε τη βανίλια κατά μήκος και αφαιρούμε με μαχαιράκι τα μαύρα σποράκια.
-
3
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
-
4
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε το μίγμα της ζάχαρης και του γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
-
5
Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν αρχίσει να πήζει.
-
6
Σερβίρουμε σε γυάλινα μπολάκια και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
-
7
Όταν κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο για να γίνει δροσερή.
Σχόλια (23)