Σπιτικό φύλλο για αλμυρές πίτες

Bαθμολογία: 4.85
       
 
40 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 04.02.08

Περιγραφή

Μαλακό, νοστιμότατο, από τα χεράκια σας! Τί καλύτερο;

Σπιτικό φύλλο για αλμυρές πίτες
photo: Ναυσικά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 1/2 φλ. σκληρό αλεύρι μύλων Αγίου Γεωργίου
  • 3 κουταλάκια baking powder
  • 1 φλ. γιαούρτι παγωμένο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές παγωμένο βούτυρο
  • 8 κουταλιές κρύο νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Γιαούρτι , Βούτυρο
Φτιάχνει: Ταψάκι 30 εκατοστών
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 48' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 55' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Ζυμώστε τα υλικά σε λεκανίτσα, να πετύχετε ζύμη μαλακή και λεία

Βήμα 2
2)

Μαζέψτε τη σε μπάλα, τυλίξτε σε μεμβράνη κι αφήστε τη στο ψυγείο 1 ώρα.

Βήμα 3
3)

Χωρίστε σε 2 μπάλες, ανοίξτε φύλλα και προχωρήστε ανάλογα με τη συνταγή σας

Λίγα μυστικά ακόμα

ΤIP: Αφήστε την πίτα στο ψυγείο 30 λεπτά πριν την ψήσετε.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    71 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Dali, 26-6-08  
    μηπως ξερεις εαν μπορω αντι για γιαουρτι να βαλω γαλα;εαν ναι ποσο περιπου;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 27-6-08  
    Δε γινεται να βαλεις γαλα. Το γιαουρτι ειναι αυτο που θα το κανει τοσο ξεχωριστο, νοστιμο και αφρατουλικο!
    #
    Σχόλιο από Beba, 13-1-09  
    Πάρα πού ωραία η συνταγή σου. Ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 14-1-09  
    Να σαι καλα Beba!!
    #
    Σχόλιο από moustarda, 15-1-09  
    Ενδιαφέρουσα συνταγή. Πώς γίνεται δηλαδή στην όψη και στην υφή ψημένη, περίπου όπως η σφολιάτα;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-1-09  
    Ειναι αφρατο και νοστιμο φυλλο,οχι σφολιατα...σαν το κουρου.εγω το λατρευω και σου συνιστω να το κανεις!
    #
    Σχόλιο από ντεσπελ, 15-1-09  
    Με αυτο το φυλλο μπορω να φτιαξω μικρα τυροπιτάκια; δεν τα καταφερνω να ανοιξω φυλλο.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 16-1-09  
    ντεσπελ φυσικα και μπορεις! Αυτη η ζυμη ανοιγει φυλλο τοσο ευκολα που κι ενας αρχαριος στο φυλλο θα τα καταφερνε περιφημα!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 16-1-09  
    Εγώ βάζω και λίγο ξύδι στην ζύμη για να γίνει το φύλλο....κρατσανιστό!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17-1-09  
    Α ναι το ξερω..εμενα μ αρεσει να ναι αφρατο κ οχι τοσο τραγανο
    #
    Σχόλιο από kirki, 5-2-09  
    να ρωτήσω βρε παιδιά! την έχω στο ψυγείο και περιμένω τώρα.. η ζύμη είναι ωραία, πραγματικά μαλακή... το πάνω φύλλο θα το χαράξω κανονικά? είναι λίγο σαν μπισκοτοζύμη... ή κάτι έχω κάνει λάθος (καθόλου απίθανο). Μακάρι να πάρω απάντηση πριν το φούρνισμα...
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-2-09  
    κανονικά θα το χαράξεις.στο ανοιγμα των φυλλων θα χρειαστεις και λιγο αλευρακι ακομη!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-2-09  
    τι εννοεις μπισκοτοζυμη?????
    μηπως εβαλες πολυ λαδι??
    #
    Σχόλιο από Evi H., 5-2-09  
    Αυτή η συνταγή είναι πάρα πολύ καλή. Και για να μην την φτιάχνω συνέχεια έχω φτιάξει τριπλή δόση, την έχω στην κατάψυξη χωρισμένη και όταν τη χρειαστώ τη βγάζω, περιμένω να ξεπαγώσει και την χρησιμοποιώ, χωρις πρόβλημα. Μάλιστα προχτές, με μια μικρή επιφύλαξη μήπως και μου χαλάσει, την έβαλα στο φούρνο μικροκυμάτων να ξεπαγώσει και τελικά πέτυχε!
    #
    Σχόλιο από kirki, 5-2-09  
    ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. ΝΑΙ! έχω βάλει πολύ λάδι!!! το κατάλαβα οταν την έβγαλα απο το ψυγείο. Θα την ξαναπροσπαθήσω
    #
    Σχόλιο από kirki, 5-2-09  
    λοιπόν αυτήν την αποτυχημένη μου ζύμη (δεν άνοιγε με τίποτα) τελικά την ανακάτεψα με τη γέμιση, πρόσθεσα και λίγο γάλα και την έριξα στο πυρέξ. Έγινε σαν αλμυρό κέικ... κάτι τέτοιο... πάντως θα φαγωθεί. αυτό που κατάλαβα απο τη ζύμη που ψήθηκε πάνω-πάνω είναι το εξής: αν η εκτέλεση γίνει σωστά είναι πραγματικά ζύμη κουρού... γιαυτό ψηφίζω κι ας απέτυχα . Ευχαριστώ για άλλη μια φορά πεταλουδιτσα!
    #
    Σχόλιο από Evi H., 5-2-09  
    kirki πράγματι η συνταγή πρέπει να γίνει όπως δίνεται. και οι ποσότητες είναι απόλυτα ακριβείς. πρωτη φορά φτιάχνω ζύμη και τα υλικά που δίνει η συνταγή είναι ακριβώς τόσο όσο πρέπει.
    #
    Σχόλιο από kirki, 5-2-09  
    Ναι, ναι, είμαι σίγουρη. Έκανα λάθος γιατί δεν είχα βούτυρο και είπα να βάλω λίγο περισσότερο λάδι.Λίιιιγο όμως δεν ήταν.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-2-09  
    Μαλλον επειδη εβαλες πολυ λαδι εγινε αυτο!!την επομενη κανε την οπως λεει η συνταγη κ θα πετυχει, ειμαι σιγουρη!και λιγοτερο απο 1/2 φλ. λαδι να βαλεις παλι θα γινει!
    #
    Σχόλιο από pitsipopaki, 12-2-09  
    κοπελιά τέλειο φύλλο απλά απερίγραπτο.Εγώ βέβαια κατι εκανα λαθος και παραητανε αφρατο οποτε με παιδεψε για να το ανοιξω παρολο αυτα ομως η γευση απαιχτη...η πιτα εξαφανιστηκε δια μαγειας πηρα και ευσημα απο τη πεθερα...δε σου λεω τιποτα αλλο
    να σαι καλα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    46 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Beba, 13-1-09  
    Πάρα πού ωραία η συνταγή σου. Ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 14-1-09  
    Να σαι καλα Beba!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17-1-09  
    Α ναι το ξερω..εμενα μ αρεσει να ναι αφρατο κ οχι τοσο τραγανο
    #
    Σχόλιο από Evi H., 5-2-09  
    Αυτή η συνταγή είναι πάρα πολύ καλή. Και για να μην την φτιάχνω συνέχεια έχω φτιάξει τριπλή δόση, την έχω στην κατάψυξη χωρισμένη και όταν τη χρειαστώ τη βγάζω, περιμένω να ξεπαγώσει και την χρησιμοποιώ, χωρις πρόβλημα. Μάλιστα προχτές, με μια μικρή επιφύλαξη μήπως και μου χαλάσει, την έβαλα στο φούρνο μικροκυμάτων να ξεπαγώσει και τελικά πέτυχε!
    #
    Σχόλιο από kirki, 5-2-09  
    λοιπόν αυτήν την αποτυχημένη μου ζύμη (δεν άνοιγε με τίποτα) τελικά την ανακάτεψα με τη γέμιση, πρόσθεσα και λίγο γάλα και την έριξα στο πυρέξ. Έγινε σαν αλμυρό κέικ... κάτι τέτοιο... πάντως θα φαγωθεί. αυτό που κατάλαβα απο τη ζύμη που ψήθηκε πάνω-πάνω είναι το εξής: αν η εκτέλεση γίνει σωστά είναι πραγματικά ζύμη κουρού... γιαυτό ψηφίζω κι ας απέτυχα . Ευχαριστώ για άλλη μια φορά πεταλουδιτσα!
    #
    Σχόλιο από Evi H., 5-2-09  
    kirki πράγματι η συνταγή πρέπει να γίνει όπως δίνεται. και οι ποσότητες είναι απόλυτα ακριβείς. πρωτη φορά φτιάχνω ζύμη και τα υλικά που δίνει η συνταγή είναι ακριβώς τόσο όσο πρέπει.
    #
    Σχόλιο από kirki, 5-2-09  
    Ναι, ναι, είμαι σίγουρη. Έκανα λάθος γιατί δεν είχα βούτυρο και είπα να βάλω λίγο περισσότερο λάδι.Λίιιιγο όμως δεν ήταν.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-2-09  
    Μαλλον επειδη εβαλες πολυ λαδι εγινε αυτο!!την επομενη κανε την οπως λεει η συνταγη κ θα πετυχει, ειμαι σιγουρη!και λιγοτερο απο 1/2 φλ. λαδι να βαλεις παλι θα γινει!
    #
    Σχόλιο από pitsipopaki, 12-2-09  
    κοπελιά τέλειο φύλλο απλά απερίγραπτο.Εγώ βέβαια κατι εκανα λαθος και παραητανε αφρατο οποτε με παιδεψε για να το ανοιξω παρολο αυτα ομως η γευση απαιχτη...η πιτα εξαφανιστηκε δια μαγειας πηρα και ευσημα απο τη πεθερα...δε σου λεω τιποτα αλλο
    να σαι καλα
    #
    Σχόλιο από Cinnamon, 23-2-09  
    Δεν διάβασα όλα τα σχόλια πριν την φτιάξω. Μάλλον έβαλα και εγώ πολύ λάδι και δεν υπήρχε περίπτωση να ανοίξω φύλλο με αυτή τη ζύμη. Το κάτω το άνοιξα με τα χέρια μου μέσα στο ταψί και το πάνω το έκανα κολάζ κομμάτι - κομμάτι. Παρ' όλα αυτά η ζύμη ήταν νοστιμότατη, ψήθηκε πολύ ωραία και ήταν μπισκοτένια σαν κουρού.
    #
    Σχόλιο από an85na_as, 7-4-09  
    #
    Σχόλιο από johnpapas, 19-11-09  
    την κανω σημερα!!!
    Θα φτιαξω χορτοπιτα
    και εμενα μου βγηκε λιγο μαλακια ισως το λαδι να επεσε λιγο παραπανω,της εβαλα λιγο αλευρι ακομα, θα δουμε
    πιρουνακια μετααα!!!!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 26-11-09  
    Έυχαριστώ Πεταλουδίτσα για το τέλειο φυλλαράκι. Δεν μέτρησα ακριβώς το αλεύρι που έβαλα, έριξα μέχρι να μην κολλάει στα χέρια ίσως λίγο παραπάνω από την ποσότητα που γράφεις. Χρησιμοποίησα το robin hood γιατί αυτό είχα στο ντουλάπι μου. Ήταν πόλύ γευστικό. Άνοιξα το φύλλο πασπαλίζοντας τον πάγκο μου με cornflour και άνοιξε super εύκολα. Γέμιση? Πρασο-σπανακο-τυρόπιτα. Μου έκανε εντύπωση το ρόδινο χρώμα που πήρε το φύλλο ενω ήταν αφράτο και μαλακό. Μπράβο Πεταλουδίτσα, σίγουρα θα το ξαναφτιάξω.
    #
    Σχόλιο από bebinna, 5-12-09  
    2η φορά που το φτιάχνω και πρέπει να ξαναψηφίσω απλά τέλειο Αυτή την φορά έβαλα και λίγο αλεύρι για ζύμωμα. Έγινε λίγο τριφτό σαν μπισκότο. Μπράβο μου,μπράβο και σε σας κορίτσια!!!
    #
    Σχόλιο από gari, 17-12-09  
    Έφτιαξα τρεις φορές το φύλλο, τις 2 για μανιταρόπιτα κ την 3η για κοτόπιτα. Πολύ νόστιμο, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Τις 2 πρώτες με δυσκόλεψε στο άνοιγμα, την 3η όμως, έβαλα παραπάνω αλεύρι κ όχι "μύλων Αγ. Γεωργίου" αλλά "biofarma" και λιγότερο λάδι. άνοιξε πανεύκολα! ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ: μπορούμε άραγε με το ίδιο φύλλο να κάνουμε ατομικά πιτάκια?
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 28-12-09  
    Πρώτη φορά έφτιαξα αυτό το φύλλο και μου βγήκε τέλειο.Μπράβο Πεταλουδίτσα!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 2-2-10  
    Πεταλουδίτσα το φύλλο σου ηταν πραγματικά εξαιρετικό, μαλακό και πολύ νόστιμο,δεν είχα ξαναδοκιμάσει τέτοιο φύλλο, ούτε σαν γεύση αλλά ούτε και σαν υφή στο πλάσιμο .Θα καθιερωθεί...σε ευχαριστώ πολύ για τη νόστιμη συνταγή σου!!!Φυσικά τα 5 πιρουνάκια σου αξίζουν!!!!!
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 14-2-10  
    συνηθως παιρνω ετοιμο φυλλο για τις πιτες μου.. αλλα ημουνα στο εξωτερικο και δεν μπορουσα να βρω ετοιμο.. και ειπα να ανοιξω μονη μου!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!! ποτε ξανα ετοιμο!! ποτε ξανα!! :)
    #
    Σχόλιο από loipon, 12-5-10  
    Και μένα με δυσκόλεψε στο άνοιγμα λίγο αλλά ήταν πεντανόμιστη!!! Και σκέψου ότι δύσκολα μου αρέσουν πίτες! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από loipon, 12-5-10  
    πεντανόστιμη εννοούσα! χαχαχα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Dali, 26-6-08  
    μηπως ξερεις εαν μπορω αντι για γιαουρτι να βαλω γαλα;εαν ναι ποσο περιπου;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 27-6-08  
    Δε γινεται να βαλεις γαλα. Το γιαουρτι ειναι αυτο που θα το κανει τοσο ξεχωριστο, νοστιμο και αφρατουλικο!
    #
    Σχόλιο από moustarda, 15-1-09  
    Ενδιαφέρουσα συνταγή. Πώς γίνεται δηλαδή στην όψη και στην υφή ψημένη, περίπου όπως η σφολιάτα;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-1-09  
    Ειναι αφρατο και νοστιμο φυλλο,οχι σφολιατα...σαν το κουρου.εγω το λατρευω και σου συνιστω να το κανεις!
    #
    Σχόλιο από ντεσπελ, 15-1-09  
    Με αυτο το φυλλο μπορω να φτιαξω μικρα τυροπιτάκια; δεν τα καταφερνω να ανοιξω φυλλο.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 16-1-09  
    ντεσπελ φυσικα και μπορεις! Αυτη η ζυμη ανοιγει φυλλο τοσο ευκολα που κι ενας αρχαριος στο φυλλο θα τα καταφερνε περιφημα!
    #
    Σχόλιο από kirki, 5-2-09  
    να ρωτήσω βρε παιδιά! την έχω στο ψυγείο και περιμένω τώρα.. η ζύμη είναι ωραία, πραγματικά μαλακή... το πάνω φύλλο θα το χαράξω κανονικά? είναι λίγο σαν μπισκοτοζύμη... ή κάτι έχω κάνει λάθος (καθόλου απίθανο). Μακάρι να πάρω απάντηση πριν το φούρνισμα...
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-2-09  
    κανονικά θα το χαράξεις.στο ανοιγμα των φυλλων θα χρειαστεις και λιγο αλευρακι ακομη!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-2-09  
    τι εννοεις μπισκοτοζυμη?????
    μηπως εβαλες πολυ λαδι??
    #
    Σχόλιο από kirki, 5-2-09  
    ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. ΝΑΙ! έχω βάλει πολύ λάδι!!! το κατάλαβα οταν την έβγαλα απο το ψυγείο. Θα την ξαναπροσπαθήσω
    #
    Σχόλιο από Sol81, 11-3-09  
    επειδη δεν έχω χρονο να παω σουπερ μαρκετ, με κανονικο αλεύρι γίνεται ? Ή χάνει πολύ?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 11-3-09  
    ναι γινεται!
    #
    Σχόλιο από maristefan, 10-9-09  
    Νόστιμη ζύμη αλλά εμένα μου βγήκε πολύ νερουλή παρ΄΄ολο που πρόσθεσα ακόμα 1 φυλτζ αλεύρι. Τι έφταιξε? Μήπως αντί για παραδοσιακό ήθελε στραγγιστό γιαούρτι?Μήπως λιγότερο λάδι.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 1-2-10  
    για τί νούμερο ταψάκι είναι αυτή η ποσότητα της ζύμης? Για ταψί Νο 30 και ίσως παραπάνω λέτε να φτάνει? ευχαριστώ εκ των προτέρων...
    #
    Σχόλιο από pinakiiii, 9-9-10  
    ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ???
    #
    Σχόλιο από benetia, 4-1-11  
    otan lete koutalies ennoeite soupas h tou glykou??? to ftiaxnw twra 8a epistrepsw me pirounakia....
    #
    Σχόλιο από παυλος, 22-3-11  
    γιατι μου θρυματιζετε το φυλλο οταν παω να το ανοιξω;; και αναγκαζομε να το στρωνω κοματακι κοματακι στο ταψι;; παντως και ετσι βγαινει καταπληκτικο αλλα μου παιρνει πολυ ωρα
    #
    Σχόλιο από Venesk, 5-6-12  
    Πεταλουδίτσα, θέλω να φτιάξω μια κιμαδόπιτα για ένα μπουφέ αλλά θέλω να την έχω έτοιμη στην κατάψυξη και να την ψήσω τη μέρα που τη χρειάζομαι. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το φύλλο;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-7-12  
    ναι μπορεις για την κιμαδοπιτα!
    #
    Σχόλιο από katerinaFGM, 20-2-13  
    Να ρωτήσω κάτι? Απ' ότι ξέρω στις ζύμες βάζουμε ζεστό νερό... Τί διαφορά κάνει εδώ το κρύο? ευχαριστω!! :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 16-1-09  
    Εγώ βάζω και λίγο ξύδι στην ζύμη για να γίνει το φύλλο....κρατσανιστό!!!!!
    #
    Σχόλιο από pperisteri, 7-11-09  
    Την εχω δοκιμασει σε τυροπιτακια,λουκανοπιτακια, μανιταροπιτακια,σπανακοπιτα κ παντα μα παντα πετυχε! Σε ευχαριστουμε που τη μοιραστικες μαζι μας!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 23-5-10  
    Εξαιρετικό! Εύκολο και πεντανόστιμο, μου άρεσε πάρα πολύ. Πράγματι η ζύμη έμοιαζε περισσότερο με ζύμη τάρτας όσως ήταν άψητη, παρότι δεν έβαλα πολύ λάδι, αλλά δεν είχα κανέναν πρόβλημα ούτε με το άνοιγμα ούτε με τη μεταφορά. Πρόσθεσα κι εγώ λίγο ξύδι, ενώ αντικατέστησα το 1 φλ. αλεύρι, με αλεύρι ολικής. Άψογο, ευχαριστούμε!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Σχετικές οδηγίες

    Τέλειο χωριάτικο φύλλο (τεχνική ανοίγματος)
    Προστέθηκε από rihardos
    4.6667
           
           
    (9)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της SOFITSA
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 206 αγαπημένων συνταγών, του/της kika13
    Τυρόπιτες- Πίτες
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της annouk
    ψωμι ζυμες
    Ένα βιβλίο 104 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    DIVAs
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της DIVA_med