Σπιτικό φύλλο για αλμυρές πίτες
Μαλακό, νοστιμότατο, από τα χεράκια σας! Τί καλύτερο;
Λίγα μυστικά ακόμα
ΤIPΑφήστε την πίτα στο ψυγείο 30 λεπτά πριν την ψήσετε. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 1/2 φλ. σκληρό αλεύρι μύλων Αγίου Γεωργίου
-
3 κουταλάκια baking powder
-
1 φλ. γιαούρτι παγωμένο
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές παγωμένο βούτυρο
-
8 κουταλιές κρύο νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώστε τα υλικά σε λεκανίτσα, να πετύχετε ζύμη μαλακή και λεία
-
2
Μαζέψτε τη σε μπάλα, τυλίξτε σε μεμβράνη κι αφήστε τη στο ψυγείο 1 ώρα.
-
3
Χωρίστε σε 2 μπάλες, ανοίξτε φύλλα και προχωρήστε ανάλογα με τη συνταγή σας
Σχόλια (69)