Σπιτικό γιαούρτι
Υλικά
-
500 γρ. γάλα
-
3 κ. σούπας γάλα σκόνη (προαιρετικά)
-
1 κ. σούπας ζωντανό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα μαζί με το γάλα σκόνη σε ένα κατσαρολάκι. Καλό θα είναι να το ζεστάνουμε σε μπεν μαρί αλλά και σε απλή κατσαρόλα γίνεται η δουλειά αρκεί να ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει το γάλα στον πάτο.
-
2
Ζεσταίνουμε το γάλα στους 85 βαθμούς. Όταν φτάσει στους 85 το αφαιρούμε από τη φωτιά, το περνάμε από ένα σουρωτήρι μήπως έχει πιάσει από κάτω στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει και να φτάσει στους 45 βαθμούς.
-
3
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι μέσα στο γάλα που έχουμε στο κατσαρολάκι με τη βοήθεια του σύρματος. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ πλαστικό ή πήλινο..
Σχόλια