Σπιτικό Μιλφέιγ

Bαθμολογία: 4.4375
       
 
16 ψήφοι
ziozio, 23.07.07

Περιγραφή

Το μιλφέιγ που σίγουρα θα σας αρέσει!!!
Σπιτικό Μιλφέιγ
photo: xaroula

Συνταγή από:

ziozio

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 700ml γάλα
  • 3 κουτιά σφολιατίνια
  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί φυτική σαντιγύ
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μιλφέιγ
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα
Σερβίρει: 6 χορταστικά κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε με μίξερ σε ένα μπόλ τη φυτική σαντιγύ και την άχνη για 6 λεπτά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.
  2. Σ'ένα αλλο μπόλ χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής με το γάλα μέχρι να πίξει και το βάζουμε και αυτό στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  3. Μόλις περάσει ο χρόνος βγάζουμε τα δύο μπόλ απο την κατάψυξη, ανακατεύουμε τα μίγματα και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό.Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
  4. Σ'ένα μικρο ταψάκι τοποθετούμε τα σφολιατινια ένα ένα μέχρι να καλύψουμε το πάτο του ταψιού.
  5. Επανω στα σφολιατίια απλώνουμε τη μισή κρέμα ομοιόμορφα βάζουμε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
  6. Τα σφολιατίνια που περισεύουν τα τρίβουμε και ρίχνουμε το τρίμμα πάνω στη κρέμα έτσι ώστε να σκεπάσουμε όλο το γλυκό και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη απο επάνω.
  7. Το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μπορείτε να το κόψετε κομμάτια εύκολα πρέπει το γλυκό να κάτσει αρκετά στο ψυγείο.Εγώ προσωπικά όμως δεν αντέχω να περιμένω και ας χαλάει και λίγο.μμμ!!!

Σχετικές συνταγές

Μιλφέιγ με φράουλες Μιλφέιγ με φράουλες
4.4
       
       
(5)
Μιλφέιγ 4 Μιλφέιγ 4
5
       
       
(1)
Το μιλφέιγ της Γεωργίας Το μιλφέιγ της Γεωργίας
5
       
       
(1)
Μιλφέιγ 2 Μιλφέιγ 2
5
       
       
(11)
Μιλφέιγ 3 Μιλφέιγ 3
4.4545
       
       
(11)
Μιλφέιγ στο πυρέξ Μιλφέιγ στο πυρέξ
5
       
       
(5)
Γρήγορο μιλφέϊ Γρήγορο μιλφέϊ
3
       
       
(1)
Μιλφέιγ σοκολάτας Μιλφέιγ σοκολάτας
4.3333
       
       
(3)
Μιλφέιγ στο πι και φι Μιλφέιγ στο πι και φι
3.6667
       
       
(3)

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 23-7-07  
    Μιαμ μιαμ! Μ'αρέσει πολύ το μιλφέιγ- είχα φτιάξει αρκετά ταψιά ως φοιτήτρια για όλους τους "πεινασμένους" συμφοιτητές!!! Επειδή όμως μου αρέσει πολύ και η κανέλλα, έριχνα και κανέλλα πάνω στην πρώτη στρώση σφολιατίνια και στο τέλος πασπάλιζα και από πάνω. Επίσης είναι πολύ ωραίο να ρίξεις και καραμελωμένα αμύγδαλα από πάνω!
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 26-7-07  
    Ζiozio πολύ ωραία ακούγεται κι ελπίζω να είναι ακόμα πιο ωραία οταν την φτιάξω. Και σκοπεύω να το κάνω σύντομα (μέσα στο Σαββατοκύριακο) γι αυτό ήθελα να ρωτήσω για τα σφολιατίνια.. Από το σουπερ-μαρκετ τα παιρνεις? ειναι στο ψυγείο ή υπάρχουν εκεί που είναι και τα σαβαγιαρ?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 26-7-07  
    Ναι, τα σφολιατίνια τα βρίσκεις στο σούπερ μάρκετ μαζί με τα σαβαγιάρ. Και δεν θέλουν ψυγείο!
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 26-7-07  
    Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε και σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής (με βανίλια) αντί για τα έτοιμα φακελάκια!
    Με τα σφολιατίνια γίνεται πολύ εύκολα το μιλφέιγ, θα βρεις σε όλα τα σ/μ!
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από asotiro, 4-10-07  
    Επίσης αντί για σφολιατίνια, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσεις κράκερς ανάλατα (δε θυμάμαι ποιο είναι το χρώμα στο κουτί). Αυτό τουλάχιστον έκανε η μάνα μου και το τσακίζαμε το μιλφέιγ
    #
    Σχόλιο από mirtoula, 4-10-07  
    Έπίσης γίνεται πάρα πολύ ωραίο αν στην πρώτη στρώση βάλουμε κρέμα σοκολάτα και στην δεύτερη κρέμα βανίλια. Είναι πάρα πολύ γευστικό και λίγο διαφορετικό απο το συνηθισμένο. Όταν το έκανα το τσάκισαν όλοι!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 10-10-07  
    Καλά φοβερό το μιλφέιγ. Το έφτιαξα εχθές το βράδι. Εκτός του ότι είναι πανεύκολο είναι και πεντανόστιμο.
    Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 6-1-08  
    Πολύ νόστιμο γλυκό και δε σε μπουκώνει,είναι ελαφρύ.Και κυρίως πανεύκολο.Άρεσε σε όλους! Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 27-8-08  
    Πάρα πολύ καλό! :)
    μπράβο...
    μια ερώτηση για να γίνει πιο κίτρινη η γέμιση ας το πούμε..τι κανουμε?
    αν μειώσω σε 1 κουπα αχνη κ μιση φυτικη κρεμα,κ βαλω 1 λιτρο γαλα κ 3 φ.ανθος αραβοσιτου? θα γινει? ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από efi1771970, 4-5-09  
    πολύ νόστιμο μιλφειγ.το έφτιαξα στη γιορτή του συζύγου και όλοι ενθουσιάστηκαν.φυτική σαντυγι εννοείς την κρέτορε στο πράσινο κουτί ή τη μόρφατ στο τενεκεδένιο κουτί.εγώ την έκανα με την κρετόρε και μου βγήκε λιγο μαλακή η γέμιση
    #
    Σχόλιο από xaroula, 15-5-09  
    εγω χρησιμοποιω εξτρα σαντιγυ με την οποια τελειωνω το γλυκο πριν τριψω τα σφολιατινια και μεσα στην κρεμα βαζω το ξυσμα απο ενα λεμονι!Δεν ξερετε τι απιστευτη δροσερη γευση δινει στο γλυκο!!δοκιμαστε το.Επισης δεν βαζω ολη αυτη την ζαχαρη,αλλα πολυ λιγοτερη
    #
    Σχόλιο από alexandros9, 19-10-09  
    gia posi ora t afinume peripou st psigio ????
    #
    Σχόλιο από zomak, 20-12-09  
    Κι εγώ το έφτιαξα χρησιμοποιώντας μόνο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και έγινε πολύ καλό. Έβαλα και ξύσμα απο λεμόνι που προτείνει η xaroula είναι ένα ελαφρύ δροσιστικό γλυκάκι. Και εύκολο!!!
    #
    Σχόλιο από katerinaaaa, 11-2-10  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΤΗΝ ΕΦΤΑΞΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΙΘΑΝΟ
    #
    Σχόλιο από tasiazafeirakou, 12-6-10  
    κολαση βραδιατικα!
    #
    Σχόλιο από fanaraki, 18-7-10  
    Ηταν το πρωτο γλυκο που εφτιαξα και ηταν φανταστικο!
    #
    Σχόλιο από evi polizou, 26-12-10  
    mou arese para polu!
    #
    Σχόλιο από Νικολέταγλυκούλα, 29-12-10  
    ti einai to sfoliatina?
    #
    Σχόλιο από somi085, 23-7-13  
    #
    Σχόλιο από anastasia19, 21-2-14  
    Την εκανα κι εγω,αλλα δεν μου εφτασε η κρεμα και χτυπησα και μια κρεμα γαλακτος.Τα σφολιατινια δεν εφτασαν κι αυτα και συμπληρωσα με κρακερ!!!Απο γευση ομως πολυ νοστιμη!

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 23-7-07  
    Μιαμ μιαμ! Μ'αρέσει πολύ το μιλφέιγ- είχα φτιάξει αρκετά ταψιά ως φοιτήτρια για όλους τους "πεινασμένους" συμφοιτητές!!! Επειδή όμως μου αρέσει πολύ και η κανέλλα, έριχνα και κανέλλα πάνω στην πρώτη στρώση σφολιατίνια και στο τέλος πασπάλιζα και από πάνω. Επίσης είναι πολύ ωραίο να ρίξεις και καραμελωμένα αμύγδαλα από πάνω!
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 26-7-07  
    Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε και σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής (με βανίλια) αντί για τα έτοιμα φακελάκια!
    Με τα σφολιατίνια γίνεται πολύ εύκολα το μιλφέιγ, θα βρεις σε όλα τα σ/μ!
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από asotiro, 4-10-07  
    Επίσης αντί για σφολιατίνια, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσεις κράκερς ανάλατα (δε θυμάμαι ποιο είναι το χρώμα στο κουτί). Αυτό τουλάχιστον έκανε η μάνα μου και το τσακίζαμε το μιλφέιγ
    #
    Σχόλιο από mirtoula, 4-10-07  
    Έπίσης γίνεται πάρα πολύ ωραίο αν στην πρώτη στρώση βάλουμε κρέμα σοκολάτα και στην δεύτερη κρέμα βανίλια. Είναι πάρα πολύ γευστικό και λίγο διαφορετικό απο το συνηθισμένο. Όταν το έκανα το τσάκισαν όλοι!!!
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 10-10-07  
    Καλά φοβερό το μιλφέιγ. Το έφτιαξα εχθές το βράδι. Εκτός του ότι είναι πανεύκολο είναι και πεντανόστιμο.
    Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 6-1-08  
    Πολύ νόστιμο γλυκό και δε σε μπουκώνει,είναι ελαφρύ.Και κυρίως πανεύκολο.Άρεσε σε όλους! Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 27-8-08  
    Πάρα πολύ καλό! :)
    μπράβο...
    μια ερώτηση για να γίνει πιο κίτρινη η γέμιση ας το πούμε..τι κανουμε?
    αν μειώσω σε 1 κουπα αχνη κ μιση φυτικη κρεμα,κ βαλω 1 λιτρο γαλα κ 3 φ.ανθος αραβοσιτου? θα γινει? ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από efi1771970, 4-5-09  
    πολύ νόστιμο μιλφειγ.το έφτιαξα στη γιορτή του συζύγου και όλοι ενθουσιάστηκαν.φυτική σαντυγι εννοείς την κρέτορε στο πράσινο κουτί ή τη μόρφατ στο τενεκεδένιο κουτί.εγώ την έκανα με την κρετόρε και μου βγήκε λιγο μαλακή η γέμιση
    #
    Σχόλιο από xaroula, 15-5-09  
    εγω χρησιμοποιω εξτρα σαντιγυ με την οποια τελειωνω το γλυκο πριν τριψω τα σφολιατινια και μεσα στην κρεμα βαζω το ξυσμα απο ενα λεμονι!Δεν ξερετε τι απιστευτη δροσερη γευση δινει στο γλυκο!!δοκιμαστε το.Επισης δεν βαζω ολη αυτη την ζαχαρη,αλλα πολυ λιγοτερη
    #
    Σχόλιο από alexandros9, 19-10-09  
    gia posi ora t afinume peripou st psigio ????
    #
    Σχόλιο από zomak, 20-12-09  
    Κι εγώ το έφτιαξα χρησιμοποιώντας μόνο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και έγινε πολύ καλό. Έβαλα και ξύσμα απο λεμόνι που προτείνει η xaroula είναι ένα ελαφρύ δροσιστικό γλυκάκι. Και εύκολο!!!
    #
    Σχόλιο από katerinaaaa, 11-2-10  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΤΗΝ ΕΦΤΑΞΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΙΘΑΝΟ
    #
    Σχόλιο από tasiazafeirakou, 12-6-10  
    κολαση βραδιατικα!
    #
    Σχόλιο από fanaraki, 18-7-10  
    Ηταν το πρωτο γλυκο που εφτιαξα και ηταν φανταστικο!
    #
    Σχόλιο από evi polizou, 26-12-10  
    mou arese para polu!
    #
    Σχόλιο από somi085, 23-7-13  
    #
    Σχόλιο από anastasia19, 21-2-14  
    Την εκανα κι εγω,αλλα δεν μου εφτασε η κρεμα και χτυπησα και μια κρεμα γαλακτος.Τα σφολιατινια δεν εφτασαν κι αυτα και συμπληρωσα με κρακερ!!!Απο γευση ομως πολυ νοστιμη!

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από A la Marion, 26-7-07  
    Ζiozio πολύ ωραία ακούγεται κι ελπίζω να είναι ακόμα πιο ωραία οταν την φτιάξω. Και σκοπεύω να το κάνω σύντομα (μέσα στο Σαββατοκύριακο) γι αυτό ήθελα να ρωτήσω για τα σφολιατίνια.. Από το σουπερ-μαρκετ τα παιρνεις? ειναι στο ψυγείο ή υπάρχουν εκεί που είναι και τα σαβαγιαρ?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 26-7-07  
    Ναι, τα σφολιατίνια τα βρίσκεις στο σούπερ μάρκετ μαζί με τα σαβαγιάρ. Και δεν θέλουν ψυγείο!
    #
    Σχόλιο από Νικολέταγλυκούλα, 29-12-10  
    ti einai to sfoliatina?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά ψυγείου
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της sevastopoulou
    ΓΛΥΚΑ-ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της zetaki24
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 648 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    Αγαπημένες συνταγές litsazao
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της litsazao