Σπιτικό Παγωτό στο χέρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Bαθμολογία: 4.56
       
 
25 ψήφοι
tastes to dream, 03.04.12

Περιγραφή

Ένα παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή αλλά ούτε και αυγά για να έχει την τέλεια υφή!

Σπιτικό Παγωτό στο χέρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Τι χρειαζόμαστε:

Βάση παγωτού:

  • 500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος όλα τα λιπαρά
  • 150 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 50 γρ. μέλι
  • μία πρέζα αλάτι ψιλό
  • 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 1 γεμάτη κ.σ. κοσκινισμένο κορν φλάουρ

Γεύση σοκολάτας:

  • 60 γρ. κοσκινισμένο κακάο άγλυκο
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κουβερτούρα

Γεύση πραλίνας:

  • 3 κ.σ. πραλίνα τύπου μερέντα
  • λίγα φουντούκια τρίμμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βασική γεύση παγωτού:

  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 400 γρ. γάλα, αλάτι, ζάχαρη, μέλι, κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
  2. Σε ένα μπόλ βάζουμε τα 100 γρ. γάλα και διαλύουμε το κόρν φλάουρ.
  3. Μόλις πάρει βράση το μείγμα μας προσθέτουμε γάλα- κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σαν γιαούρτι.
  4. Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα απο την κατσαρόλα μας ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε ότι γεύση απο τις παρακάτω θέλουμε.
  5. Μεταφέρουμε το σκεύος που τα ενώσαμε σε λεκανίτσα γεμάτη παγάκια, αφήνουμε για λίγο να παγώσει το μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  6. Ύστερα το βάζουμε κατάψυξή και διατηρείτε για 10 μέρες.

Γεύση σοκολάτας:

  1. Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε ζάχαρη και κακάο.
  2. Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας.
  3. Αποσύρουμε απο την φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το προσθέτουμε στο βασικό μείγμα παγωτού.

Γεύση πραλίνα:

  1. Στο βασικό μείγμα παγωτού προσθέτουμε την πραλίνα και φουντούκια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει σοκολατένιο το μείγμα μας και ακολουθούμε τα βήματα με τα παγάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε γεύση βανίλια, μόλις ολοκληρώσουμε τα στάδια για την βασική συνταγή πριν βάλουμε το μείγμα στα παγάκια, ρίχνουμε 2 κάψουλες βανίλια. Στο σημείο που το βγάζουμε από το ψυγείο για να το μεταφέρουμε κατάψυξη μπορούμε να προσθέσουμε ότι υλικό επιθυμούμε. Γκοφρέτες, κομμάτια μπράουνι, ολόκληρους ξηρούς καρπούς, γλυκά κουταλιού κ.τ.λ. Ο Άκης το μείγμα του παγωτού το έβαλε σε αεροστεγές σακούλες να παγώσει σε μπολ με παγάκια. Εγώ το έβαλα σε αλουμινένιο μπολ μέσα σε λεκανιτσα με παγάκια και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Σχετικές συνταγές

Παγωτό Παγωτό
4.8639
       
       
(169)
Παγωτό γιαούρτι με μέλι Παγωτό γιαούρτι με μέλι
2.5
       
       
(2)
Παγωτο all time classic Παγωτο all time classic
4.8182
       
       
(11)
Παγωτό Βανίλια Παγωτό Βανίλια
4.3333
       
       
(3)
Παγωτό βανίλια- σοκολάτα Παγωτό βανίλια- σοκολάτα
4.7857
       
       
(14)

    60 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από secret777, 5-4-12  
    Τρομερή συνταγή!
    εγώ που τα έφτιαξα με γάλα και κρέμα γάλακτος lite πάλι το ίδιο καλή μου βγήκε!
    #
    Σχόλιο από athinangel, 5-4-12  
    Την έφτιαξα κι εγώ χθες σε βανίλια και σοκολάτα.
    Ο Άκης είναι εγγύηση! Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
    Εγώ σκέφτομαι να φτιάχνω αυτό το παγωτό κάθε βδομάδα όλο το καλοκαίρι! Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο! Δεν αξίζει να αγοράζουμε έτοιμα παγωτά. Αυτό είναι κρεμώδες, μαλακό και μπορείς να κάνεις ό,τι παραλλαγή θες!
    #
    Σχόλιο από july88, 5-4-12  
    Κορίτσια είναι όντως μαλακό ή θα πρέπει να το αφήσουμε έξω κανα 10λεπτο?
    #
    Σχόλιο από Artemis1273, 5-4-12  
    την ειδα τη συνταγη προχτες και χαιρομαι που την εφτιαξες και μπορεις να μας πεις λεπτομεριες και εντυπωσεις γιατι για να ειμαι ειλικρινης δεν πολυεμπιστευομαι τους τηλεμαγειρες..αναρωτιομουν ομως το εξης;θα μπορουσα να αντικαταστησω την κρεμα γαλακτος με γαλα για πιο light αποτελεσμα? αν εχει ιδεα καποιος ας μου απαντησει σας παρακαλω!ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 5-4-12  
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια και τα σχόλια!!!
    Ότι έχω δοκιμάσει απο τις συνταγές του Άκη ως τώρα δεν με έχει απογοητεύσει!
    july88 όταν το έβγαλα απο την κατάψυξη για να σερβίρω βγήκε εύκολα με το ειδικό κουτάλι για τις μπάλες παγωτού που προηγουμένως το είχα βουτήξει σε νερό. Αν το θες πιο μαλακό και πιο ευπαρουσίαστο στο σερβίρισμα σίγουρα θα χρειαστεί λίγα λεπτά εκτός κατάψυξης αλλά σου θυμίζει η υφή του τα αγοραστά παγωτά.
    Δεν σου κρύβω Artemis1273 ότι και γω θα θέλα να το φτιάξω με πιο light υλικά αλλά ήθελα να έχω άποψη για την σωστή συνταγή. Θα δοκιμάσω με εβαπορέ και θα σας πώ εντυπώσεις.
    Αλλά είναι καλή επιλογή και η κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά όπως το έκανε η secret777. Αν κρίνω όμως με αντίστοιχες συνταγές παγωτών που είναι χωρίς αυγά και γίνονται στο χέρι όταν αντικαθιστούσα κρέμες γάλακτος με γάλα εβαπορέ η υφή τους ήταν πιο μαλακή.
    Να σημειώσω ότι αν δεν έχετε πολλά παγάκια μπορείτε να βάλετε παγωκύστες.
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 5-4-12  
    Δεν βαθμολογώ γιατί δεν το έχω φτιάξει!!! Αλλά προστέθηκε στις αγαπημένες συνταγές!!! Μόλις φτιάξει λίγο ο καιρός, γιατί είμαι επιρρεπής στα κρυολογήματα, θα φτιαχτεί αμέσως!!! Πάντως μου τρέχουν τα σάλια....σλουρπ!!!Πάντως μπράβο σου που την ανέβασες γιατί αυτές ημέρες δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση και δεν θα την έπαιρνα χαμπάρι τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από Artemis1273, 5-4-12  
    Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!ισως το δοκιμασω αν βρω χρονο το σαββατοκυριακο και θα επανελθω να σας πω τα αποτελεσματα!
    #
    Σχόλιο από chatzico, 6-4-12  
    Απλά τέλειο !!!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 6-4-12  
    Είδα και εγώ τη συνταγή και έχω ήδη πάρει τα υλικά για να τη φτιάξω το Σ/Κ.Χαίρομαι που τη δοκίμασε και κάποιος άλλος αν και εμπιστεύομαι γενικώς τις συνταγές του Άκη.Τα πιρουνάκια αφού δοκιμαστεί!
    #
    Σχόλιο από stelia, 6-4-12  
    Να συμπληρώσω κάτι που είπε ο ΄Ακης για τη "βάση παγωτού" και δε γράφτηκε στα υλικά είναι ότι βάζουμε 2 βανίλιες ή 6-7 σταγόνες εσάνς βανίλιας. Θα τη δοκιμάσω κι΄εγώ σύντομα. Σ΄ευχαριστούμε που ανέβασες την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από kavalieratoualex, 7-4-12  
    ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ...ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΦΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΕ.ΒΓΗΚΕ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΑΓΟ.ΞΕΡΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ???
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 7-4-12  
    Για να αποφύγουμε τους παγοκρυστάλλους καλό είναι να ανακατέψουμε το παγωτό αφού το βάλουμε στην κατάψυξη μια-δυο φορές,ανά μία ώρα.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 8-4-12  
    ΜΙχαλίτσα ελπίζω να τη δοκιμάσεις και να σου αρέσει και να παραμείνει στις αγαπημένες σου συνταγές. Λατρέυω τα παγώτα, αυτη η συνταγή με κέρδισε! Έχει απίστευτη υφη.
    chatziko ευχαριστώ για το σχόλιο.
    stelia η βάση παγωτού περιέχει τα υλικά που γράφω. Στο "Λίγα ακόμα μυστικά" αναφέρω ότι ο Άκης πρότεινε για γεύση βανίλια ή πικραμύγδαλο σαν εξτρά υλικά που μπορούν να προστεθούν ύστερα για να έχουμε παγωτό με γεύση βανίλια, σαν αμαρέτο με το πικραμύγδαλο.
    Ξανακοίταξα την συνταγή από το Άκη για να μην κάνω λάθος .
    Ευχαριστώ που το ανέφερες για να το διευκρινίσω. Καλή επιτυχία και ελπίζω να σ' αρέσει.

    Το σημείο που τόνισε ο σεφ για να αποφύγουμε τους κρυστάλλους είναι να το αφήσουμε σίγουρα το μείγμα παγωτού μέσα σε πάγο στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να αλλάξει θερμοκρασία και σύσταση σταδιακά. VIVIKA ευχαριστώ για την απάντηση, συμφωνώ ότι μπορεί να είναι ένας λόγος αν και εγώ δεν βρισκόμουν σπίτι και δεν τ' ανακάτεψα. Δεν μου εμφάνισε κρυσταλλάκια. kavalieratoualex δεν γνωρίζω κάτι αλλό που μπορεί να σου δημιούργησε το πρόβλημα. Αν το αφήσεις για λίγα λεπτά εκτός ψυγείου και το κουτάλι που θα το βγάλεις το βρέξεις με νερό θα σου είναι ακόμα πολύ παγωμένο? Δεν ξέρω μήπως παίζει ρόλο η γεύση που το έκανες, μήπως π.χ. με γεύση σοκολάτας που μπαίνουν και επιπλέον υλικά επηρρεάσε κάπως την σύσταση του. Εγώ έφτιαξα την πραλίνα. Εύχομαι αν το ξαναδοκιμάσεις να σε ικανοποιήσει πλήρως.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-4-12  
    Σίγουρα είναι το πιο νόστιμο που έχω φτιάξει, πιο μυρωδάτο και χωρίς την γαλατίλα της κρέμας γάλακτος. Παρ' όλα αυτά, δυσκολεύτηκα αρκετά καθώς δεν έδενε με τίποτα στην κατσαρόλα, με κούρασε δηλαδή. Δεν ξέρω αν στις άλλες απέκτησε υφή γιαουρτιού ή εγώ είχα πολλές απαιτήσεις, πάντως το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ δεμένο. Έκανε πολύ περισσότερες ώρες να παγώσει με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να το χτυπήσω κατά το πάγωμα, οπότε μου έκανε κρυστάλλους. Γενικά είναι πιο μπελαλίδικο παγωτό, αλλά γευστικά ανώτερο όσων έχω δοκιμάσει. Θα το ξανακάνω σίγουρα μήπως έκανα εγώ κάτι λάθος, γιατί αξίζει τον κόπο!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 8-4-12  
    Ξαναπαίρνω την πρωτοβουλία να πω πως επειδή είδα τον Άκη να το φτιάχνει το παγωτό,το κορν φλάουρ πρέπει να είναι μια πολύ γεμάτη κουταλιά,όσο μπορεί να αντέξει το κουτάλι μας θα έλεγα.Και σε εκείνον άργησε να πήξει και δε θα έλεγα οτι είχε και την πυκνότητα του γιαουρτιού.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-4-12  
    Ίσως να χρειαζόταν και παραπάνω κορν φλάουρ, δεν θυμάμαι πόσο τουρλωτές ήταν οι κουταλιές μου. Πάντως στην κατσαρόλα η κρέμα ήταν λιγότερο πηχτή από την άνθος αραβοσίτου. Θα ξαναδοκιμάσω με περισσότερο κορν φλάουρ και πιο δυνατή κατάψυξη και να έχω μπόλικες ώρες μπροστά μου για να το χτυπήσω 3-4 φορές.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 9-4-12  
    Πηγαίνετε στο www.megatv.com/proinomou επιλέξτε μαγειρική και θα βρείτε το βίντεο της συνταγής "το νοστιμότερο σπιτικό παγωτό"...δεν έχει καμία σχέση με γιαούρτι η υφή του μίγματος όταν λέει ότι είναι έτοιμο είναι πολύ ρευστό.Επίσης αναφέρει ότι πρέπει ενδιάμεσα να το βγάλουμε από την κατάψυξη 2-3 φορές αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή και να το ανακατέψουμε(στο σακουλάκι που το έχει βάλει)
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 9-4-12  
    Ναυσικά ευχαριστώ για τα πηρουνάκια και τα σχόλια! Το μείγμα αργεί να δέσει, εμένα μου πήρε περίπου ένα τέταρτο σε δυνατή φωτιά. Θα δοκιμάσω και γω με περισσότερο κορν φλάουρ! Όταν είπε ότι θα μοιάζει με γιαούρτι εννοούσε ,όπως το κατάλαβα απο την εικόνα ,όχι στο τελικό στάδιο γιαουρτιού αλλά σαν πυκνότητα.

    Σωστά σημείωσαν η VIVIKA και η mitsaki άργησε και σ' αυτόν και όχι πολύ πηχτό. Το κατέβασα και γω σαν κρέμα μπεσαμέλ.Όσο για τ' ανακάτεμα στην κατάψυξη επειδή ανέφερε ο Άκης (στο βίντεο στο 20:25 λεπτά για να το βρείτε άμεσα), "άμα θυμηθείτε να το ανακατέψτε σε μία-μιάμιση ώρα" δεν το θεώρησα απαραίτητο και επειδή δεν βρισκόμουν σπίτι δεν μπόρεσα να τ' ανακατέψω. Γύρισα μετά απο ώρες και ήταν παγωμένο και δεν είχε κρυσταλλάκια.

    Να σημειώσω ότι είναι σημαντικό το στάδιο που γράφω ότι μόλις βάλουμε το μείγμα παγωτού στο αλουμινένιο σκεύος ή σακούλα, το τοποθετούμε σε μεγαλύτερο μπολ με παγοκύστες ή παγάκια και τ' αφήνουμε για μισή ώρα στο πάγκο κουζίνας. Ύστερα το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ωρες και στη συνέχεια κατάψυξη για να είναι πιο ισορροπημένη η αλλαγή της θερμοκρασίας. Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό για τα κρυσταλλάκια που σας εμφάνισε. Συνήθως αυτά δημιουργούνται για κάποιο λόγο απο την αλλαγή θερμοκρασίας.Ελπίζω όποιος το ξαναδοκιμάσει να του πετύχει.
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 10-4-12  
    tastes to dream,μόλις έφτιαξα το παγωτό σου.Μόνο που έκανα ένα λαθάκι.Εβαλα το Filadelfia κι αυτό μαζί με το γάλα και την κρέμα στην κατσαρόλα,και μετά έριξα το κορν-φλαουρ.Ελπίζω το λάθος μου να μην είναι καταστροφικό.Επανέρχομαι αύριο με πιρουνάκια.Ελπίζω!!!!χαχαχα
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 11-4-12  
    Τελικά δεν ήταν τραγικό το λάθος μου.Επηξε το παγωτο,αλλά δεν είναι μαλακό και μου φαίνεται λίγο έντονη η γεύση του τυριού.Μπορεί να φταίει και το ότι έβαλα το τυρί πιο πριν από ότι έλεγε η συνταγή.Δεν πειράζει όμως χαμένο δεν θα πάει!Θα βρεί τον μπελά του από την κόρη μου.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    53 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από secret777, 5-4-12  
    Τρομερή συνταγή!
    εγώ που τα έφτιαξα με γάλα και κρέμα γάλακτος lite πάλι το ίδιο καλή μου βγήκε!
    #
    Σχόλιο από athinangel, 5-4-12  
    Την έφτιαξα κι εγώ χθες σε βανίλια και σοκολάτα.
    Ο Άκης είναι εγγύηση! Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
    Εγώ σκέφτομαι να φτιάχνω αυτό το παγωτό κάθε βδομάδα όλο το καλοκαίρι! Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο! Δεν αξίζει να αγοράζουμε έτοιμα παγωτά. Αυτό είναι κρεμώδες, μαλακό και μπορείς να κάνεις ό,τι παραλλαγή θες!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 5-4-12  
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια και τα σχόλια!!!
    Ότι έχω δοκιμάσει απο τις συνταγές του Άκη ως τώρα δεν με έχει απογοητεύσει!
    july88 όταν το έβγαλα απο την κατάψυξη για να σερβίρω βγήκε εύκολα με το ειδικό κουτάλι για τις μπάλες παγωτού που προηγουμένως το είχα βουτήξει σε νερό. Αν το θες πιο μαλακό και πιο ευπαρουσίαστο στο σερβίρισμα σίγουρα θα χρειαστεί λίγα λεπτά εκτός κατάψυξης αλλά σου θυμίζει η υφή του τα αγοραστά παγωτά.
    Δεν σου κρύβω Artemis1273 ότι και γω θα θέλα να το φτιάξω με πιο light υλικά αλλά ήθελα να έχω άποψη για την σωστή συνταγή. Θα δοκιμάσω με εβαπορέ και θα σας πώ εντυπώσεις.
    Αλλά είναι καλή επιλογή και η κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά όπως το έκανε η secret777. Αν κρίνω όμως με αντίστοιχες συνταγές παγωτών που είναι χωρίς αυγά και γίνονται στο χέρι όταν αντικαθιστούσα κρέμες γάλακτος με γάλα εβαπορέ η υφή τους ήταν πιο μαλακή.
    Να σημειώσω ότι αν δεν έχετε πολλά παγάκια μπορείτε να βάλετε παγωκύστες.
    #
    Σχόλιο από Artemis1273, 5-4-12  
    Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!ισως το δοκιμασω αν βρω χρονο το σαββατοκυριακο και θα επανελθω να σας πω τα αποτελεσματα!
    #
    Σχόλιο από chatzico, 6-4-12  
    Απλά τέλειο !!!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 6-4-12  
    Είδα και εγώ τη συνταγή και έχω ήδη πάρει τα υλικά για να τη φτιάξω το Σ/Κ.Χαίρομαι που τη δοκίμασε και κάποιος άλλος αν και εμπιστεύομαι γενικώς τις συνταγές του Άκη.Τα πιρουνάκια αφού δοκιμαστεί!
    #
    Σχόλιο από stelia, 6-4-12  
    Να συμπληρώσω κάτι που είπε ο ΄Ακης για τη "βάση παγωτού" και δε γράφτηκε στα υλικά είναι ότι βάζουμε 2 βανίλιες ή 6-7 σταγόνες εσάνς βανίλιας. Θα τη δοκιμάσω κι΄εγώ σύντομα. Σ΄ευχαριστούμε που ανέβασες την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από kavalieratoualex, 7-4-12  
    ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ...ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΦΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΕ.ΒΓΗΚΕ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΑΓΟ.ΞΕΡΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ???
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 7-4-12  
    Για να αποφύγουμε τους παγοκρυστάλλους καλό είναι να ανακατέψουμε το παγωτό αφού το βάλουμε στην κατάψυξη μια-δυο φορές,ανά μία ώρα.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 8-4-12  
    ΜΙχαλίτσα ελπίζω να τη δοκιμάσεις και να σου αρέσει και να παραμείνει στις αγαπημένες σου συνταγές. Λατρέυω τα παγώτα, αυτη η συνταγή με κέρδισε! Έχει απίστευτη υφη.
    chatziko ευχαριστώ για το σχόλιο.
    stelia η βάση παγωτού περιέχει τα υλικά που γράφω. Στο "Λίγα ακόμα μυστικά" αναφέρω ότι ο Άκης πρότεινε για γεύση βανίλια ή πικραμύγδαλο σαν εξτρά υλικά που μπορούν να προστεθούν ύστερα για να έχουμε παγωτό με γεύση βανίλια, σαν αμαρέτο με το πικραμύγδαλο.
    Ξανακοίταξα την συνταγή από το Άκη για να μην κάνω λάθος .
    Ευχαριστώ που το ανέφερες για να το διευκρινίσω. Καλή επιτυχία και ελπίζω να σ' αρέσει.

    Το σημείο που τόνισε ο σεφ για να αποφύγουμε τους κρυστάλλους είναι να το αφήσουμε σίγουρα το μείγμα παγωτού μέσα σε πάγο στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να αλλάξει θερμοκρασία και σύσταση σταδιακά. VIVIKA ευχαριστώ για την απάντηση, συμφωνώ ότι μπορεί να είναι ένας λόγος αν και εγώ δεν βρισκόμουν σπίτι και δεν τ' ανακάτεψα. Δεν μου εμφάνισε κρυσταλλάκια. kavalieratoualex δεν γνωρίζω κάτι αλλό που μπορεί να σου δημιούργησε το πρόβλημα. Αν το αφήσεις για λίγα λεπτά εκτός ψυγείου και το κουτάλι που θα το βγάλεις το βρέξεις με νερό θα σου είναι ακόμα πολύ παγωμένο? Δεν ξέρω μήπως παίζει ρόλο η γεύση που το έκανες, μήπως π.χ. με γεύση σοκολάτας που μπαίνουν και επιπλέον υλικά επηρρεάσε κάπως την σύσταση του. Εγώ έφτιαξα την πραλίνα. Εύχομαι αν το ξαναδοκιμάσεις να σε ικανοποιήσει πλήρως.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-4-12  
    Σίγουρα είναι το πιο νόστιμο που έχω φτιάξει, πιο μυρωδάτο και χωρίς την γαλατίλα της κρέμας γάλακτος. Παρ' όλα αυτά, δυσκολεύτηκα αρκετά καθώς δεν έδενε με τίποτα στην κατσαρόλα, με κούρασε δηλαδή. Δεν ξέρω αν στις άλλες απέκτησε υφή γιαουρτιού ή εγώ είχα πολλές απαιτήσεις, πάντως το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ δεμένο. Έκανε πολύ περισσότερες ώρες να παγώσει με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να το χτυπήσω κατά το πάγωμα, οπότε μου έκανε κρυστάλλους. Γενικά είναι πιο μπελαλίδικο παγωτό, αλλά γευστικά ανώτερο όσων έχω δοκιμάσει. Θα το ξανακάνω σίγουρα μήπως έκανα εγώ κάτι λάθος, γιατί αξίζει τον κόπο!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 8-4-12  
    Ξαναπαίρνω την πρωτοβουλία να πω πως επειδή είδα τον Άκη να το φτιάχνει το παγωτό,το κορν φλάουρ πρέπει να είναι μια πολύ γεμάτη κουταλιά,όσο μπορεί να αντέξει το κουτάλι μας θα έλεγα.Και σε εκείνον άργησε να πήξει και δε θα έλεγα οτι είχε και την πυκνότητα του γιαουρτιού.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-4-12  
    Ίσως να χρειαζόταν και παραπάνω κορν φλάουρ, δεν θυμάμαι πόσο τουρλωτές ήταν οι κουταλιές μου. Πάντως στην κατσαρόλα η κρέμα ήταν λιγότερο πηχτή από την άνθος αραβοσίτου. Θα ξαναδοκιμάσω με περισσότερο κορν φλάουρ και πιο δυνατή κατάψυξη και να έχω μπόλικες ώρες μπροστά μου για να το χτυπήσω 3-4 φορές.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 9-4-12  
    Πηγαίνετε στο www.megatv.com/proinomou επιλέξτε μαγειρική και θα βρείτε το βίντεο της συνταγής "το νοστιμότερο σπιτικό παγωτό"...δεν έχει καμία σχέση με γιαούρτι η υφή του μίγματος όταν λέει ότι είναι έτοιμο είναι πολύ ρευστό.Επίσης αναφέρει ότι πρέπει ενδιάμεσα να το βγάλουμε από την κατάψυξη 2-3 φορές αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή και να το ανακατέψουμε(στο σακουλάκι που το έχει βάλει)
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 9-4-12  
    Ναυσικά ευχαριστώ για τα πηρουνάκια και τα σχόλια! Το μείγμα αργεί να δέσει, εμένα μου πήρε περίπου ένα τέταρτο σε δυνατή φωτιά. Θα δοκιμάσω και γω με περισσότερο κορν φλάουρ! Όταν είπε ότι θα μοιάζει με γιαούρτι εννοούσε ,όπως το κατάλαβα απο την εικόνα ,όχι στο τελικό στάδιο γιαουρτιού αλλά σαν πυκνότητα.

    Σωστά σημείωσαν η VIVIKA και η mitsaki άργησε και σ' αυτόν και όχι πολύ πηχτό. Το κατέβασα και γω σαν κρέμα μπεσαμέλ.Όσο για τ' ανακάτεμα στην κατάψυξη επειδή ανέφερε ο Άκης (στο βίντεο στο 20:25 λεπτά για να το βρείτε άμεσα), "άμα θυμηθείτε να το ανακατέψτε σε μία-μιάμιση ώρα" δεν το θεώρησα απαραίτητο και επειδή δεν βρισκόμουν σπίτι δεν μπόρεσα να τ' ανακατέψω. Γύρισα μετά απο ώρες και ήταν παγωμένο και δεν είχε κρυσταλλάκια.

    Να σημειώσω ότι είναι σημαντικό το στάδιο που γράφω ότι μόλις βάλουμε το μείγμα παγωτού στο αλουμινένιο σκεύος ή σακούλα, το τοποθετούμε σε μεγαλύτερο μπολ με παγοκύστες ή παγάκια και τ' αφήνουμε για μισή ώρα στο πάγκο κουζίνας. Ύστερα το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ωρες και στη συνέχεια κατάψυξη για να είναι πιο ισορροπημένη η αλλαγή της θερμοκρασίας. Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό για τα κρυσταλλάκια που σας εμφάνισε. Συνήθως αυτά δημιουργούνται για κάποιο λόγο απο την αλλαγή θερμοκρασίας.Ελπίζω όποιος το ξαναδοκιμάσει να του πετύχει.
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 10-4-12  
    tastes to dream,μόλις έφτιαξα το παγωτό σου.Μόνο που έκανα ένα λαθάκι.Εβαλα το Filadelfia κι αυτό μαζί με το γάλα και την κρέμα στην κατσαρόλα,και μετά έριξα το κορν-φλαουρ.Ελπίζω το λάθος μου να μην είναι καταστροφικό.Επανέρχομαι αύριο με πιρουνάκια.Ελπίζω!!!!χαχαχα
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 11-4-12  
    Τελικά δεν ήταν τραγικό το λάθος μου.Επηξε το παγωτο,αλλά δεν είναι μαλακό και μου φαίνεται λίγο έντονη η γεύση του τυριού.Μπορεί να φταίει και το ότι έβαλα το τυρί πιο πριν από ότι έλεγε η συνταγή.Δεν πειράζει όμως χαμένο δεν θα πάει!Θα βρεί τον μπελά του από την κόρη μου.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 11-4-12  
    Μουστρουφίτσα ευχαριστώ για τα πηρουνάκια. Για να μαλακώσει αφησέ το για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματιου και να βρέξεις το κουταλάκι με νερό για να το σερβίρεις. Με τα σωστά βήματα της συνταγής δεν παρατηρείται η μυρωδιά του τυριού. Εύχομαι να αρέσει στην κόρη σου :) !
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 23-4-12  
    MaryKay μπορείς το υπόλοιπο που θα περισσέψει να το βάλεις μια μέρα σε μια καρμπονάρα ή μαζί με μια κρέμα γάλακτος σε μακαρόνια φούρνου.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 23-4-12  
    MaryKay δεν το έχω δοκιμάσει χωρίς το τυρί κρέμα. Δεν ξέρω πως θα είναι η υφή και το "δέσιμο" του παγωτού με την παράλειψή του. Αν θες να χρησιμοποιήσεις άλλου τύπου τυρί σε μορφή κρέμας, εναλλακτικά υπάρχει το μασκαρπόνε. Η γεύση του δεν είναι έντονη και σίγουρα δεν καταλαβαίνεις ότι το χρησιμοποίησες όταν ενωθεί με όλα τα υλικά της συνταγής. Αν τελικά το δοκιμάσεις χωρίς το τύπου τυρί Φιλαδέλφεια ενημέρωσε με πως θα είναι. Ίσως θα μπορούσε να γίνει αντικατάσταση του τυριού με καλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες αλλά και πάλι δεν γνωρίζω αν αυτή η ιδέα θα δώσει στο παγωτό καλή υφή. Εύχομαι να σου πετύχει καλή επιτυχία. kalamaraki ευχαριστώ για την απάντηση.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από july88, 5-4-12  
    Κορίτσια είναι όντως μαλακό ή θα πρέπει να το αφήσουμε έξω κανα 10λεπτο?
    #
    Σχόλιο από Artemis1273, 5-4-12  
    την ειδα τη συνταγη προχτες και χαιρομαι που την εφτιαξες και μπορεις να μας πεις λεπτομεριες και εντυπωσεις γιατι για να ειμαι ειλικρινης δεν πολυεμπιστευομαι τους τηλεμαγειρες..αναρωτιομουν ομως το εξης;θα μπορουσα να αντικαταστησω την κρεμα γαλακτος με γαλα για πιο light αποτελεσμα? αν εχει ιδεα καποιος ας μου απαντησει σας παρακαλω!ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 5-4-12  
    Δεν βαθμολογώ γιατί δεν το έχω φτιάξει!!! Αλλά προστέθηκε στις αγαπημένες συνταγές!!! Μόλις φτιάξει λίγο ο καιρός, γιατί είμαι επιρρεπής στα κρυολογήματα, θα φτιαχτεί αμέσως!!! Πάντως μου τρέχουν τα σάλια....σλουρπ!!!Πάντως μπράβο σου που την ανέβασες γιατί αυτές ημέρες δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση και δεν θα την έπαιρνα χαμπάρι τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από MaryKay, 23-4-12  
    Το έχει δοκιμάσει κάποιος χωρίς το τυρί φιλαδέλφεια? Βγαίνει εξίσου καλή η υφή?
    Δεν με ενοχλεί η γεύση καθώς διάβασα κιόλας ότι δεν διακρίνεται, αλλά δεν χρησιμοποιώ γενικότερα το προιόν κ κρίμα να πάει χαμένο το υπόλοιπο..
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 7-6-12  
    Δεν μπορώ να ξαναβαθμολογήσω ε; Έφτιαξα πριν μέρες την εκδοχή με τη σοκολάτα! Δεν υπάρχει αυτή η γεύση! Είναι απείρως καλύτερο από τη γεύση μερέντα (και το λέω εγώ που είμαι λάτρης της μερέντας)! Είναι εξαιρετικό! Α, σήμερα έφτιαξα πραλίνα φουντουκιού σκέφτομαι αν μειώσω τη ζάχαρη στο αρχικό μείγμα να βάλω μία ή δύο κουταλιές πραλίνας...αν το κάνω θα στείλω να σας πω εμπειρία!!! Πάντως δεν έχω φτιάξει καλύτερο παγωτό!!!!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 9-8-12  
    isabell ευχαριστώ για το σχόλιο και τα πηρουνάκια! Σίγουρα το τυρί βοηθάει στην υφή του. Και γω όταν είδα την εκπομπή έτρεξα να την φτιάξω μιας και τρελαίνομαι για τα παγωτά.
    #
    Σχόλιο από bvick, 9-8-12  
    το ξαναεφτιαξα με γαλα 1,5% λιπαρα και αντικατεστησα ολη τη ζαχαρη με μελι! τελειο κι ετσι !

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Φτιάξτε παγωτό
    Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είν...

    Το tip της ημέρας

    Βράστε τα αυγά σας σε νερό με σόδα. Η σόδα τα δυναμώνει και σπάνε πιο δύσκολα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της SOFITSA
    παγωτά και γλυκά με φρούτα
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina78
    Παγωτά
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    γλυκα ψυγειου-παγωτα
    Ένα βιβλίο 109 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Παγωτά
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Μουστρουφίτσα