Σπιτικό ποπ κορν χωρίς τύψεις

Bαθμολογία: 4.9091
       
 
33 ψήφοι
christin79, 25.10.09

Περιγραφή

Ένα γρήγορο και καλό σνακ που δεν ξεπερνάει τις 60 θερμίδες.

Σπιτικό ποπ κορν χωρίς τύψεις

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κουταλιές σούπας ποπκόρν (μη αποφλοιωμένο καλαμπόκι)
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο αλάτι

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κούπα βάζουμε το ποπκορν και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
  2. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι ισα να καλυφτεί ο πάτος και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή θερμοκρασία.
  3. Όταν κάψει, ρίχνουμε το ποπκορν μέσα και κλείνουμε το καπάκι.
  4. Όσο σκάει το ποπκορν, κουνάμε κυκλικά πάνω στο μάτι την κατσαρόλα.
  5. Αφού σκάσει και το τελευταίο είναι έτοιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε προσθέτουμε μετά και άλλο αλάτι.

Σχετικές συνταγές

Ποπ κορν στα γρήγορα Ποπ κορν στα γρήγορα
4.8182
       
       
(11)
Ποπ-κορν μπάλες Ποπ-κορν μπάλες
4.5
       
       
(6)
Pop-Corn με βούτυρο Pop-Corn με βούτυρο
5
       
       
(2)

    45 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από aσsimina7, 30-10-09  
    Τέλειο,ανέξοδο,γρήγορο!Το κάνουμε πολύ συχνά γιατί τρελαίνονται τα παιδιά.
    #
    Σχόλιο από delicious, 30-10-09  
    Με μηχανή για pop corn, δεν χρειάζεται ούτε λάδι!!
    #
    Σχόλιο από xena, 30-10-09  
    Λατρεύω τα ποπ κορν!Κυρίως τα σπιτικά..ωραία η μυρωδιά από το βουτυράκι δε λέω αλλά τα σπιτικά εκτός απο υγιεινά τα κάνεις κι όπως θες.
    Εγώ τα κάνω πικάντικα,με σκόρδο,πιπεριά ότι μου΄ρθει κάθε φορά
    #
    Σχόλιο από aσsimina7, 30-10-09  
    Και γιατί να αγόρασεις συσκευή τη στιγμή που μπορείς να το φτιάξεις απλά στην κατσαρόλα που ήδη έχεις;Η ποσότητα του λαδιού είναι ελάχιστη!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 30-10-09  
    Aσsimina7, την συσκευή την αγόρασα για δύο λόγους:
    O πρώτος, δεν χρειάζεται να πλύνεις μετά κατσαρόλες και ο δεύτερος, στα παιδιά μου άρεσαν πιο πολύ τα pop corn από την μηχανή!
    Και ένας τρίτος, δεν χρειάζεται να είσαι από πάνω και να κουνάς την κατσαρόλα!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 30-10-09  
    Όσες φορές δοκίμασα το ποπ κορν από μηχανή δε μου άρεσε γιατί δεν μπορείς να το αλατίσεις ιδιαίτερα. Επειδή δεν έχει έστω και το λίγο λάδι δεν κολλά πάνω του το αλάτι με αποτέλεσμα να είναι λίγο άγευστο.
    #
    Σχόλιο από christin79, 30-10-09  
    euxaristo gia ta sxolia sas... etoimazo suntages apo thn patrida mou to mesologgi. oxi toso grigores auth th fora alla nostimes me liges thermides.
    #
    Σχόλιο από ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ, 30-10-09  
    παιδιά pop corn μπορείται να ψήσετε και στο microwave σε 2 λεπτά και χωρίς λάδι!!
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 30-10-09  
    Εγω τα καραμελωνω.Γινονται ΤΕΛΕΙΑ!!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΙΕΤΤΑ, 14-12-09  
    αγαπητή sourkouna..πως καραμελώνεις τα pop korn?
    #
    Σχόλιο από zouzouemma, 27-3-10  
    geia sas... ki egw se mhxanh ta ftiaxnw kai dustuxws uparxei ena 8ema me to alati.. den xerw gt, alla fovamaI para polu na dokimasw sthn katsarola.. nomizw oti 8a arxisoun na petagontai exw apo thn katsarola (parolo pou 8a einai kleisth!)! to alati to vazeis mazi me to kalaboki sthn katsarola? kapoia stigmh 8a thn dokimasw..mallon! polla filia sto mesologgi... (eimai apo katoxh!!!)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-3-10  
    Πράγματι στη μηχανή το αλάτι μετά δε μένει πάνω στα ποπ κορν. Μόνο εάν τους ρίξεις λίγο βούτυρο λιωμένο πάνω.
    Στην κατσαρόλα μη φοβάσαι, δεν πετάγονται (αφού θα έχεις κλείσει το καπάκι). Δεν έχουν τόση δύναμη. Δεν είναι τίποτα, είναι πολύ εύκολο. Εγώ αλάτι ρίχνω μετά πάντως.
    #
    Σχόλιο από zouzouemma, 28-3-10  
    eimai kan8ousiasmenh!!!!! ta eftiaxa!!!!! uperoxa! den xana-agorazw etoima......
    #
    Σχόλιο από Sol81, 25-5-10  
    #
    Σχόλιο από Cindy, 25-5-10  
    Ακολούθησα την ιδέα της φίλης ΣΩΤΗΡΟΥΛΑΣ και τα έφτιαξα στο microwave.
    Γίνονται πολύ καλά και είναι γρήγορη και εύκολη λύση χωρίς να θέλεις να πλύνεις κατσαρόλλες! Όμως...
    1. πρέπει να βάλουμε λίγη ποσότητα στο μπωλ ή πιάτο γιατί ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι να ψηθούν όλα,τα πρώτα έχουν ήδη καεί (είμαι παθούσα/μύριζε το σπίτι καμένο ποπ κορν για 24τουλάχιστον ώρες!) Άρα βάζουμε ατομικά ένα ένα τα πιάτα στο microwave και όχι για όλη την οικογένεια!
    2.Χρειάζονται καλό σκέπασμα εκτός και αν θέλετε να τα μαζεύετε ένα ένα μόλις ανοίξετε την πόρτα.Εγώ βάζω το πλαστικό κάλυμα που κυκλοφορεί στην αγορά για ζέσταμα στα μικροκύμματα.Ή απλά με μια χαρτοπετσέτα "σφραγίστε" το πιάτο σας.
    3.Το ψήσιμο να γίνει στο πιο ψηλό επίπεδο έντασης.
    4.Μπορούν να αλατιστούν μετά το ψήσιμο.
    Κατά τα άλλα βαθμολογώ με 5 πηρουνάκια γιατί όπως και να τα φτιάξουμε γίνονται ανάρπαστα από όλους χειμώνα καλοκαίρι!!!
    #
    Σχόλιο από totoula, 13-7-10  
    Κι εγω πηρα την μηχανη για ευκολια εφτιαξα 2 - 3 φορες ποπ κορν ηταν απαισια και την πεταξα.....
    κατσαρολιτσα και παλι κατσαρολιτσα!!!
    Η μονη μας διαφορα ειναι οτι τα αλατιζω αφου γινουν...
    #
    Σχόλιο από Asimaki, 11-9-10  
    τέλεια!! οπως μας τα έφτιαχνε η γιαγιά!!
    #
    Σχόλιο από coookie, 9-10-10  
    #
    Σχόλιο από margyvals, 9-12-10  
    Εγώ έχω μηχανή για ποπ κορν και φτιάχνω κάθε χρόνο γιρλάντα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν τα φυλάξω για του χρόνου θα διατηρηθούν ή θα σκουλικιάσουν; Πάντος θα τα φυλάξω φέτος και ας ελπίσουμε να μην γεμίσω με σκουλίκια. Αν ξέρει κάποιος να μου πει με σιγουριά θα ήταν ότι καλύτερο. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από The_Dude, 25-2-11  
    Γεια σας! Για να βγει καλο το ποπ κορν παιζει ρολο το καλαμποκι;

    Παντως δοκιμασα δυο τρεις φορες και δε μου βγηκε καλο, δε ξερω γιατι! Προφανως κατι κανω λαθος. Την τελευταια φορα κιολας τα καψα και βρωμαγε το σπιτι για ωρες.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από aσsimina7, 30-10-09  
    Τέλειο,ανέξοδο,γρήγορο!Το κάνουμε πολύ συχνά γιατί τρελαίνονται τα παιδιά.
    #
    Σχόλιο από delicious, 30-10-09  
    Με μηχανή για pop corn, δεν χρειάζεται ούτε λάδι!!
    #
    Σχόλιο από xena, 30-10-09  
    Λατρεύω τα ποπ κορν!Κυρίως τα σπιτικά..ωραία η μυρωδιά από το βουτυράκι δε λέω αλλά τα σπιτικά εκτός απο υγιεινά τα κάνεις κι όπως θες.
    Εγώ τα κάνω πικάντικα,με σκόρδο,πιπεριά ότι μου΄ρθει κάθε φορά
    #
    Σχόλιο από aσsimina7, 30-10-09  
    Και γιατί να αγόρασεις συσκευή τη στιγμή που μπορείς να το φτιάξεις απλά στην κατσαρόλα που ήδη έχεις;Η ποσότητα του λαδιού είναι ελάχιστη!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 30-10-09  
    Aσsimina7, την συσκευή την αγόρασα για δύο λόγους:
    O πρώτος, δεν χρειάζεται να πλύνεις μετά κατσαρόλες και ο δεύτερος, στα παιδιά μου άρεσαν πιο πολύ τα pop corn από την μηχανή!
    Και ένας τρίτος, δεν χρειάζεται να είσαι από πάνω και να κουνάς την κατσαρόλα!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 30-10-09  
    Όσες φορές δοκίμασα το ποπ κορν από μηχανή δε μου άρεσε γιατί δεν μπορείς να το αλατίσεις ιδιαίτερα. Επειδή δεν έχει έστω και το λίγο λάδι δεν κολλά πάνω του το αλάτι με αποτέλεσμα να είναι λίγο άγευστο.
    #
    Σχόλιο από christin79, 30-10-09  
    euxaristo gia ta sxolia sas... etoimazo suntages apo thn patrida mou to mesologgi. oxi toso grigores auth th fora alla nostimes me liges thermides.
    #
    Σχόλιο από zouzouemma, 28-3-10  
    eimai kan8ousiasmenh!!!!! ta eftiaxa!!!!! uperoxa! den xana-agorazw etoima......
    #
    Σχόλιο από Sol81, 25-5-10  
    #
    Σχόλιο από Asimaki, 11-9-10  
    τέλεια!! οπως μας τα έφτιαχνε η γιαγιά!!
    #
    Σχόλιο από coookie, 9-10-10  
    #
    Σχόλιο από tjo, 8-8-11  
    #
    Σχόλιο από Πετρίνα, 23-11-11  
    #
    Σχόλιο από manmarlizeir, 8-12-11  
    #
    Σχόλιο από Panos39, 16-1-12  
    Απλά και τέλεια !
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 17-1-12  
    Τελεια γινονται και με βιταμ ακομη καλυτερα!
    #
    Σχόλιο από pbarbalias, 2-4-12  
    Πολύ καλό! Έχω μόνο μία απορία.

    Ενώ τα ποπ κόρν ενώ ψήθηκαν, ένα μέρος του ξηρού καρπού είχε παραμείνει άψητο. Αποτέλεσμα στό.. μασούλημα κάθε λίγο να έχω πολύ σκληρά κομματάκια! Φταίει η ποιότητα του καλαμποκιού? Σας έχει τύχει?
    #
    Σχόλιο από lenado, 23-5-12  
    #
    Σχόλιο από merylin15, 31-5-12  
    poly kalo :) enas epishs poly wraios tropos einai ta popcorn xwris ladi.Ginetai paneukola.Se mia sakoula pshimatos vazoume ta sporakia me ligo alataki kai denoume kala th sakoula me ena spagaki.Ystera to vazoume ston fourno mikrokymatvn gia merika lepta.Ginontai poly omorfa kai poly grhgora.To kanw pou kai pou...
    #
    Σχόλιο από εβελιν, 5-7-12  
    τελειο....εγω εβαλα ενα φλιτζανι του τσαγιου καλαμποκι με αλατι οπως λες το κουνησα καλα καλα κ ειναι το καλυτερο ποπ κορν που εχω φτιαξει μεχρι τωρα!κ λαδι που να καλυπτει ολο το πατο της κατσαρολας!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΑΡΙΕΤΤΑ, 14-12-09  
    αγαπητή sourkouna..πως καραμελώνεις τα pop korn?
    #
    Σχόλιο από zouzouemma, 27-3-10  
    geia sas... ki egw se mhxanh ta ftiaxnw kai dustuxws uparxei ena 8ema me to alati.. den xerw gt, alla fovamaI para polu na dokimasw sthn katsarola.. nomizw oti 8a arxisoun na petagontai exw apo thn katsarola (parolo pou 8a einai kleisth!)! to alati to vazeis mazi me to kalaboki sthn katsarola? kapoia stigmh 8a thn dokimasw..mallon! polla filia sto mesologgi... (eimai apo katoxh!!!)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-3-10  
    Πράγματι στη μηχανή το αλάτι μετά δε μένει πάνω στα ποπ κορν. Μόνο εάν τους ρίξεις λίγο βούτυρο λιωμένο πάνω.
    Στην κατσαρόλα μη φοβάσαι, δεν πετάγονται (αφού θα έχεις κλείσει το καπάκι). Δεν έχουν τόση δύναμη. Δεν είναι τίποτα, είναι πολύ εύκολο. Εγώ αλάτι ρίχνω μετά πάντως.
    #
    Σχόλιο από margyvals, 9-12-10  
    Εγώ έχω μηχανή για ποπ κορν και φτιάχνω κάθε χρόνο γιρλάντα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν τα φυλάξω για του χρόνου θα διατηρηθούν ή θα σκουλικιάσουν; Πάντος θα τα φυλάξω φέτος και ας ελπίσουμε να μην γεμίσω με σκουλίκια. Αν ξέρει κάποιος να μου πει με σιγουριά θα ήταν ότι καλύτερο. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από The_Dude, 25-2-11  
    Γεια σας! Για να βγει καλο το ποπ κορν παιζει ρολο το καλαμποκι;

    Παντως δοκιμασα δυο τρεις φορες και δε μου βγηκε καλο, δε ξερω γιατι! Προφανως κατι κανω λαθος. Την τελευταια φορα κιολας τα καψα και βρωμαγε το σπιτι για ωρες.
    #
    Σχόλιο από christin79, 26-2-11  
    Ευχαριστώ για τα σχόλια σας …..
    The dube ίσως φταίει η κατσαρόλα σου
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-2-11  
    Η κατσαρόλα που θα βάλουμε τα ποπ κορν πρέπει να έχει χοντρό πάτο. Μήπως φταίει αυτό;
    Επίσης παίζει ρόλο η ποιότητα των σπόρων, αλλά συνήθως αυτό που "χαλάει" είναι πως δεν ανοίγουν όλα και μένεις με πολλά σποράκια.
    #
    Σχόλιο από marielena72, 15-4-13  
    Και μενα δεν μου βγαινουν τοσο καλα...Δεν σκανε τελειως και ειναι σκληρα οταν τα μασας επειδη εχει μεινει μερος του καρπου μεσα..Μηπως μπορειτε να προτεινετε καμια μαρκα καλη?

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ, 30-10-09  
    παιδιά pop corn μπορείται να ψήσετε και στο microwave σε 2 λεπτά και χωρίς λάδι!!
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 30-10-09  
    Εγω τα καραμελωνω.Γινονται ΤΕΛΕΙΑ!!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 25-5-10  
    Ακολούθησα την ιδέα της φίλης ΣΩΤΗΡΟΥΛΑΣ και τα έφτιαξα στο microwave.
    Γίνονται πολύ καλά και είναι γρήγορη και εύκολη λύση χωρίς να θέλεις να πλύνεις κατσαρόλλες! Όμως...
    1. πρέπει να βάλουμε λίγη ποσότητα στο μπωλ ή πιάτο γιατί ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι να ψηθούν όλα,τα πρώτα έχουν ήδη καεί (είμαι παθούσα/μύριζε το σπίτι καμένο ποπ κορν για 24τουλάχιστον ώρες!) Άρα βάζουμε ατομικά ένα ένα τα πιάτα στο microwave και όχι για όλη την οικογένεια!
    2.Χρειάζονται καλό σκέπασμα εκτός και αν θέλετε να τα μαζεύετε ένα ένα μόλις ανοίξετε την πόρτα.Εγώ βάζω το πλαστικό κάλυμα που κυκλοφορεί στην αγορά για ζέσταμα στα μικροκύμματα.Ή απλά με μια χαρτοπετσέτα "σφραγίστε" το πιάτο σας.
    3.Το ψήσιμο να γίνει στο πιο ψηλό επίπεδο έντασης.
    4.Μπορούν να αλατιστούν μετά το ψήσιμο.
    Κατά τα άλλα βαθμολογώ με 5 πηρουνάκια γιατί όπως και να τα φτιάξουμε γίνονται ανάρπαστα από όλους χειμώνα καλοκαίρι!!!
    #
    Σχόλιο από totoula, 13-7-10  
    Κι εγω πηρα την μηχανη για ευκολια εφτιαξα 2 - 3 φορες ποπ κορν ηταν απαισια και την πεταξα.....
    κατσαρολιτσα και παλι κατσαρολιτσα!!!
    Η μονη μας διαφορα ειναι οτι τα αλατιζω αφου γινουν...
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 21-1-12  
    Εγώ βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο για 3 κ.σ. ποπ κορν. 37 θερμίδες έχει 1κ.γ. βούτυρο. Με ελαιόλαδο είναι πιο υγιεινά αλλά δεν μου αρέσει η γεύση.
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 3-9-12  
    Γρηγορο,ευκολο φθηνο και κυριως νοστιμο σνακ για μικρους και μεγαλους.Δεν προλαβαινω να φτιαχνω οταν μαζευονται φιλοι τα βραδια.
    Εγω απλως το κανω με βιταμ,μας αρεσει περισσοτερο η γευση του.
    #
    Σχόλιο από olgaholic, 11-10-14  
    εγώ συχνά προσθέτω αφού ετοιμαστούν λίγη πάπρικα και λίγο λεμονάκι στυμμένο. έχω δοκιμάσει και τυράκι αλλά προσωπικά δεν μου άρεσε.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    Ιδιαίτερες Γεύσεις
    Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της vivika97
    Αλμυρές Λιχουδιές
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της Hara1989
    γρηγορες συνταγές
    Ένα βιβλίο 243 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula