Σπιτικό προφιτερόλ με γεμιστά μπισκότα

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
,ΕΛΛΑΔΑ

Για όσους θέλουν ένα διαφορετικό προφιτερόλ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από ένα βιβλιαράκι με συνταγές Παπαδοπούλου. Στη συνταγή λέει 3 κρόκοι αυγών, εγώ έβαλα 3 κρόκους αλλά μου μύριζε έντονα το αυγό γι' αυτό έτριψα μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ και τα ανακάτεψα με την κρέμα και δεν μύριζε καθόλου. Βάλτε τριμμένα μπισκότα ή πιο λίγα αυγά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα με γεύση σοκολάτας των 200 γρ.
  2. Υλικά για την κρέμα
  3. 2 κούπες γάλα φρέσκο
  4. 6 κ.σ. ζάχαρη
  5. 1 βανίλια σκόνη
  6. 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  7. 1 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
  8. Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας
  9. 1 κούπα γάλα φρέσκο
  10. 2 κ.σ. κακάο σκόνη
  11. 1 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
  12. 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε το κορν φλάουερ.

  3. 3

    Ενσωματώνουμε με το γάλα που έχουμε ζεστάνει και τοποθετούμε στη φωτιά να πάρει μερικές βράσεις η κρέμα.

  4. 4

    Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη.

  5. 5

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την ανακατεύουμε με την κρέμα που είναι χλιαρή.

  6. 6

    Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και το κακάο.

  7. 7

    Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει μερικές βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς.

  8. 8

    Αφήνουμε να κρυώσει.

  9. 9

    Σε ατομικά μπωλ αδειάζουμε λίγη από την κρέμα.Βάζουμε Γεμιστά Παπαδοπούλου σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια και καλύπτουμε με κρέμα. Περιχύνουμε με την επικάλυψη σοκολάτας. Σερβίρουμε κρύο.

Αντιδράσεις

Από

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
στις
,ΕΛΛΑΔΑ