Σπιτικό προφιτερόλ με γεμιστά μπισκότα
Για όσους θέλουν ένα διαφορετικό προφιτερόλ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από ένα βιβλιαράκι με συνταγές Παπαδοπούλου. Στη συνταγή λέει 3 κρόκοι αυγών, εγώ έβαλα 3 κρόκους αλλά μου μύριζε έντονα το αυγό γι' αυτό έτριψα μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ και τα ανακάτεψα με την κρέμα και δεν μύριζε καθόλου. Βάλτε τριμμένα μπισκότα ή πιο λίγα αυγά.
Υλικά
-
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα με γεύση σοκολάτας των 200 γρ.
-
Υλικά για την κρέμα
-
2 κούπες γάλα φρέσκο
-
6 κ.σ. ζάχαρη
-
1 βανίλια σκόνη
-
2 κ.σ. κορν φλάουερ
-
1 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος
-
Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας
-
1 κούπα γάλα φρέσκο
-
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. κακάο σκόνη
-
1 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
-
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν.
-
2
Προσθέτουμε το κορν φλάουερ.
-
3
Ενσωματώνουμε με το γάλα που έχουμε ζεστάνει και τοποθετούμε στη φωτιά να πάρει μερικές βράσεις η κρέμα.
-
4
Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη.
-
5
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την ανακατεύουμε με την κρέμα που είναι χλιαρή.
-
6
Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και το κακάο.
-
7
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει μερικές βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς.
-
8
Αφήνουμε να κρυώσει.
-
9
Σε ατομικά μπωλ αδειάζουμε λίγη από την κρέμα.Βάζουμε Γεμιστά Παπαδοπούλου σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια και καλύπτουμε με κρέμα. Περιχύνουμε με την επικάλυψη σοκολάτας. Σερβίρουμε κρύο.
Σχόλια (7)