Σπιτικός γύρος
Λίγα μυστικά ακόμα
Προετοιμασία 40 λεπτάΜαγείρεμα 1-1½ ώρα
Υλικά
-
500 γρ. λαιμό χοιρινό ή σπάλα χοιρινή ξεκοκαλισμένα
-
1 1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο
-
1 1/2 κουταλιά του γλυκού σκόνη μουστάρδας (προαιρετικά)
-
1 1/2 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
-
λίγο σπορέλαιο
-
2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
-
αλάτι, πιπέρι
-
4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
-
πίτες για σουβλάκια
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
200 γρ. τζατζίκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αν ο λαιμός είναι χοντρός, τον κόβω μια φορά κατά μήκος για να ψηθεί πιο γρήγορα και ομοιόμορφα.
-
2
Χτυπάω στο multi το ένα κρεμμύδι με λίγο σπορέλαιο. Με αυτό το μείγμα αλείφω το κρέας.
-
3
Κατόπιν πασπαλίζω το κρέας με όλα τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30-40 λεπτά μέσα σε ένα ταψί.
-
4
Αφήνω λίγο το κρέας να κρυώσει και το κόβω σε πολύ λεπτές φέτες με ένα καλό μαχαίρι.
-
5
Επειδή εμένα μου αρέσει να είναι τραγανός, ξαναβάζω τις φέτες στον φούρνο για 20-30 λεπτά ακόμα. (τον χρόνο τον καθορίζετε εσείς ανάλογα με το πόσο ξεροψημένος θέλετε να γίνει).
-
6
Κόβω τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
-
7
Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και τα ανακατεύω καλά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
8
Σερβίρω με τζατζίκι και πίτες ψημένες(κατά προτίμηση αλάδωτες)
Σχόλια