κύρια φωτογραφία συνταγής Τραχανάς Σπιτικός
Fran
Fran @frandim1976
Athens, Greece

Δεν ξέρω αν σας αρέσει ο τραχανάς, αλλά εγώ είμαι λάτρης. Τον φτιάχνουν οι θείες μου στην Άνδρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να φάτε τον τραχανά με ντομάτα, με γάλα ή και σκέτο με δυόσμο. Είναι πολύ νόστιμος επίσης με φέτα. Εγώ προσθέτω και ζωμό λαχανικών, το κάνει πιο νόστιμο. Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3527 Minutes
  1. 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
  2. 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  3. Λίγο αλάτι
  4. Γάλα όσο πάρει (για γλυκό τραχανά) ή
  5. Γιαούρτι πρόβειο όσο πάρει (για ξινό τραχανά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώνετε τα υλικά ώστε να γίνει μία καλή ζύμη που να μην κολλάει.

  2. 2

    Αφήνετε τα πιτάκια σε μία επιφάνεια καλυμμένα με τούλι να στεγνώσουν. (Μπορεί να πάρει 2-3 ημέρες αλλάζοντας πλευρά στα πιτάκια). Κόβετε κομμάτια από τη ζύμη και κάνετε μικρά πιτάκια

  3. 3

    Όταν στεγνώσουν (όχι τελείως γιατί αν είναι σκληρά δεν θα τρίβονται) τα περνάτε από το multi για να τριφτεί (το μέγεθος του τραχανά εξαρτάται από το γούστο του κάθε ενός).

  4. 4

    Αφήνετε για μία ημέρα τριμμένο τον τραχανά να στεγνώσει τελείως (πάντα καλυμμένος με τούλι). Μετά μπορείτε να αποθηκεύσετε σε υφασμάτινη σακούλα σε στεγνό μέρος ή σε τάπερ στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Από

Fran
Fran @frandim1976
στις
Athens, Greece