panoskef08
panoskef08 @cook_8497857
,greece

Μια συνταγή για σπιτικό ζωμό βοδινού ιδανικό να αρωματίσουμε κρεατόσουπες και οτιδήποτε φαγητό με κρέας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ιδανικός ζωμός για να αρωματίσουμε σούπες και άλλα φαγητά με κρέας. Φτιάξτε το ζωμό χρησιμοποιώντας και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό κόκαλα βοδινού (μέτρια κομμένα)
  2. 4 καρότα
  3. 3 μέτρια κρεμμύδια
  4. 2 πιπεριές
  5. 2 φύλλα δάφνης
  6. 4 κλωναράκια μαϊντανό
  7. 4 κλωναράκια σέλινο
  8. 4 κόκκους πιπέρι
  9. 2-3 κόκκους μπαχάρι
  10. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  11. 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
  12. 2 λίτρα νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μεγάλα κομμάτια.

  2. 2

    Ζεματίζουμε τα κόκαλα σε νερό που βράζει και έπειτα τα βουτάμε σε κρύο νερό.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, τα σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα κόκαλα.

  4. 4

    Συμπληρώνουμε το νερό και ρίχνουμε στο τέλος το μαϊντανό, τη δάφνη, το σέλινο,τους κόκκους πιπέρι και το μπαχάρι.

  5. 5

    Αφήνουμε το ζωμό να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4-6 ώρες.

  6. 6

    Αφού κρυώσει τον σουρώνουμε πάρα πολύ καλά να μείνει διαυγής και τον φυλάμε σε παγοθήκες στην κατάψυξη.