Σπιτικός ζωμός βοδινού
Μια συνταγή για σπιτικό ζωμό βοδινού ιδανικό να αρωματίσουμε κρεατόσουπες και οτιδήποτε φαγητό με κρέας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ιδανικός ζωμός για να αρωματίσουμε σούπες και άλλα φαγητά με κρέας. Φτιάξτε το ζωμό χρησιμοποιώντας και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μεγάλα κομμάτια.
-
2
Ζεματίζουμε τα κόκαλα σε νερό που βράζει και έπειτα τα βουτάμε σε κρύο νερό.
-
3
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, τα σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα κόκαλα.
-
4
Συμπληρώνουμε το νερό και ρίχνουμε στο τέλος το μαϊντανό, τη δάφνη, το σέλινο,τους κόκκους πιπέρι και το μπαχάρι.
-
5
Αφήνουμε το ζωμό να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4-6 ώρες.
-
6
Αφού κρυώσει τον σουρώνουμε πάρα πολύ καλά να μείνει διαυγής και τον φυλάμε σε παγοθήκες στην κατάψυξη.
Σχόλια