κύρια φωτογραφία συνταγής Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή με κιμά

Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή με κιμά

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
sisehal
sisehal @cook_8480863
,ΕΛΛΑΔΑ

Μία συνταγή της γιαγιάς μου για ένα τέλειο κρασομεζέ (φτάνει να σας αρέσει η σπλήνα).

Λίγα μυστικά ακόμα

Το απαραίτητο συστατικό αυτού του πιάτου είναι..... ο έμπιστος χασάπης, γιατί η σπλήνα θέλει προσοχή, όπως και να το κάνουμε. Αν θέλετε να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο απλά συνοδεύστε το με λίγο ρυζάκι άσπρο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα (σαν μεζέ)
  1. 1 σπλήνα μοσχαρίσια γύρω στο 1,5 κιλό.
  2. 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  5. Μπαχάρι
  6. Αλάτι
  7. 1/2 κούπας κεφαλογραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  8. 1 κούπα κεφαλογραβιέρα γλυκιά σε κύβος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά τον κιμά και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.

  2. 2

    Προσθέτουμε την μία κούπα σάλτσα ντομάτας και όλο τον πελτέ. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλλα και μπαχάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί ώσπου να ψηθεί καλά ο κιμάς και να μείνει με ελάχιστα υγρά. Τον αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σπλήνα. Αφού την πλύνουμε καλά, με ένα κοφτερό μαχαίρι τη χαράζουμε κατά μήκος και αρχίζουμε να βαθαίνουμε τη σχισμή σκάβοντας προσεκτικά προς τα κάτω και προς τα πλάγια, προσέχοντας να μην τη τρυπήσουμε. Την βάζουμε σε ένα ταψί.

  4. 4

    Ανακατεύουμε στον κιμά τη φρυγανιά, το αυγό και τα τυριά (τριμμένο και κύβους). Σε αυτό το στάδιο ο κιμάς πρέπει να είναι πολύ στεγνός. Αν δεν είναι προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.

  5. 5

    Γεμίζουμε προσεκτικά τη σπλήνα και ράβουμε τη σχισμή. Αν περισσέψει γέμιση τη βάζουμε γύρω από τη σπλήνα στο ταψί.

  6. 6

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας με αλάτι, πιπέρι, κανέλα και λίγο λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τη σπλήνα και προσθέτουμε και λίγο νερό.

  7. 7

    Σκεπάζουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 250 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου μία ώρα.

  8. 8

    Δέκα λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα.

  9. 9

    Στη δίαρκεια του ψησίματος τσεκάρουμε το φαγητό μήπως χρειάζεται και άλλο νερό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

sisehal
sisehal @cook_8480863
στις
,ΕΛΛΑΔΑ