Spring Rolls λαχανικών με γλυκόξυνη
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρειάζεστε οδηγίες για το τύλιγμα, ρωτήστε με.
Υλικά
-
2 πακέτα φύλλα κρούστας (περισσεύουν μερικά)
-
3 κρεμμύδια ξερά
-
2 καρότα
-
0.5 μικρό λάχανο
-
προαιρετικά100 - 200 γρ. αρακά
-
προαιρετικά3/4 φλ. φύτρες φασολιών
-
3 κ.σ. σόγια
-
Για τη σάλτσα
-
1 φλ. καφέ ξύδι
-
1 φλ.κ. ζάχαρη
-
1 φλ.κ. χυμό ντομάτας
-
3/4 φλ.κ. χυμό ανανά
-
3/4 φλ.κ. πορτοκαλάδα
-
1 κ.γ. σόγια
-
1 κ.σ. αλάτι
-
προαιρετικά1-2 κ.σ. κορν φλάουερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Περνάμε απ' τον τρίφτη τα κρεμμύδια, τα καρότα και το λάχανο και κόβουμε τη πιπεριά σε μικρούς κύβους. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα περιχύνουμε με τη σόγια, ανακατεύοντας πάλι. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
-
2
Τυλίγουμε τα ρολά χρησιμοποιώντας τα φύλλα κρούστας και τηγανίζουμε για λίγο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
-
3
Για τη σάλτσαβάζουμε να βράσουν όλα τα υλικά για λίγο σε ένα κατσαρολάκι. Αν δεν βάλουμε κορν φλάουερ, την αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Σχόλια (4)
Και τα τυλιγμένα ρολλάκια έχουν κάποιο μυστικό για να μην ξετυλιχθούν στο τηγάνισμα; (βρέχουμε τις άκρες τους δλδ ή κάτι άλλο;)