κύρια φωτογραφία συνταγής Σταφιδόπιτα με καλαμποκέλαιο

Σταφιδόπιτα με καλαμποκέλαιο

LITSA.COM
LITSA.COM @cook_8455641
,

Πανέυκολη, πολύ αρωματική συνταγή... με απλά υλικά

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να τη βάλετε και σε φόρμα για κεικ κι αν θέλετε αντί να την αλευρώσετε, την αλείφετε με λαδάκι και βάζετε αρκετό σουσάμι έτσι ώστε να καλύψει όλη τη φόρμα...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-12 άτομα
  1. 1 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
  2. 1 φλυτζ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  3. 1 φλυτζ. σταφίδα κομμένη
  4. 1/4 φλυτζ. καρυδόψιχα
  5. 1/4 φλυτζ. αμυγδαλόψιχα
  6. 1/2 φλυτζ. κονιάκ
  7. 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  8. 1 κουταλάκι κανέλλα
  9. 1/2 κουταλάκι γαρύφαλο
  10. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  11. ξύσμα από 1 λεμόνι
  12. 1 μεγάλη φαρίνα
  13. λίγο άσπρο σουσάμι για το γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατέψτε τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται... ΠΡΟΣΟΧΗδιαλύστε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού για να αφρίσει.

  2. 2

    Πασπαλίστε την με λίγο άσπρο σουσάμι πριν την ψήσετε...δίνει πολύ ωραία γέυση αλλά και εμφάνιση μια και δε θα χρειαστεί να την αναποδογυρίσετε.

  3. 3

    Ψήστε την σε λαδωμένο κι αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι, στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

tsola
tsola @cook_8466208
Κρητική Σταφιδόπιτα λαδιού\nΥλικά\n1,5 κούπα ελαιόλαδο\n1,5 κούπα ζάχαρη (ή 1 γιατί οι σταφίδες είναι αρκετά γλυκές)\n1 1/2 κούπα κανελόζουμο\n1/2 κούπας ρακή ή λευκό κρασί\n1/3 κούπας κονιάκ\n1 κούπα καρύδια χοντρο κομμένα\n2 κούπες σταφίδες ξανθές\n3 κ.γ. baking powder\n2 κ.γ. σόδα\n1 κ.σ. κανέλα\n1/3 κ.γ. γαρύφαλλο\nξύσμα πορτοκαλιού\n7 1/2 κούπες αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις\nσουσάμι για την επιφάνεια\nΟδηγίες\nΜουλιάζουμε τις σταφίδες στο καφτό κανελόζουμο (νερό που βραζει με 2 μεγάλα ξυλαράκια κανέλας ) 2 ώρες.\nΑνακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά , εκτός του χυμού, με τη ζάχαρη (και το κανελόζουμο - έχουμε αφαιρέσει την κανέλα).Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό (προσοχή γιατί αφρίζει) και το προσθέτουμε στο μίγμα.Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις σταφίδες που τις έχουμε αλέσει στο multi, τα καρύδια και το αλευρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το baking.Την τοποθετούμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί στρωνουμε την επιφάνεια,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180ο τουλάχιστον 1 ώρα\nΛίγα μυστικά\nΗ σταφιδόπιτες είναι πίτες λαδιού χωρίς αυγά και βούτυρο, και από την υγρασία που έχουν οι σταφίδες δεν είναι πολύ στεγνές.Το κονιάκ μπορειτε να το ρίξετε στο καυτό κανελόζουμο (όταν το κατεβασετε από τη φωτιά) για να πάρουν άρωμα οι σταφίδες. Εγω δε λιώνω όλες τις σταφίδες κρατάω μερικές και τις ρίχνω ολόκληρες μέσα στην πίτα για να φαίνονται!\nΤη συνταγή τη βρήκα στο http://cretangastronomy.blogspot.com\nTsola Λίλη\n\n

Από

LITSA.COM
LITSA.COM @cook_8455641
στις
,