Σταφιδόπιτα με καλαμποκέλαιο
Πανέυκολη, πολύ αρωματική συνταγή... με απλά υλικά
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να τη βάλετε και σε φόρμα για κεικ κι αν θέλετε αντί να την αλευρώσετε, την αλείφετε με λαδάκι και βάζετε αρκετό σουσάμι έτσι ώστε να καλύψει όλη τη φόρμα...
Υλικά
-
1 φλυτζ. καλαμποκέλαιο
-
1 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
-
1 φλυτζ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
-
1 φλυτζ. σταφίδα κομμένη
-
1/4 φλυτζ. καρυδόψιχα
-
1/4 φλυτζ. αμυγδαλόψιχα
-
1/2 φλυτζ. κονιάκ
-
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
-
1 κουταλάκι κανέλλα
-
1/2 κουταλάκι γαρύφαλο
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
ξύσμα από 1 λεμόνι
-
1 μεγάλη φαρίνα
-
λίγο άσπρο σουσάμι για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατέψτε τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται... ΠΡΟΣΟΧΗδιαλύστε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού για να αφρίσει.
-
2
Πασπαλίστε την με λίγο άσπρο σουσάμι πριν την ψήσετε...δίνει πολύ ωραία γέυση αλλά και εμφάνιση μια και δε θα χρειαστεί να την αναποδογυρίσετε.
-
3
Ψήστε την σε λαδωμένο κι αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι, στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.
Σχόλια (4)