Σταφιδόψωμα!!!

Bαθμολογία: 4.7931
       
 
29 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13.01.08

Περιγραφή

Αφράτα και νόστιμα. Ιδανικά για τα παιδιά για κολατσιό! Φτιάχνει περίπου 20 ατομικά των 80 γρ.

Σταφιδόψωμα!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 φλ. αλεύρι Robin hood (ίσως χρειαστείτε και παραπάνω)
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο πλήρες
  • 1/2 με 1 φλιτζάνι ζάχαρη ανάλογα την προτίμησή σας
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές ή όποιες άλλες προτιμάτε
  • 1/3 φλ βούτυρο λιωμένο και επιπλέον για το άλειμμα της ζύμης
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κροκάδι αραιωμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα
  • σουσάμι για πασπάλισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψωμί , Γλυκά ψωμάκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: περίπου 20 ατομικά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βουτυρώστε καλά μια λαμαρίνα
  2. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το αλάτι και τη σόδα, ανακατεύοντας να διαλυθούν
  3. Αν κάψει το γάλα, αφήστε να γίνει χλιαρό. Μόλις κρυώσει, προσθέστε την κανέλα.
  4. Διαλύστε τη μαγιά σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  5. Κοσκινίστε το αλεύρι σε μπωλ και προσθέστε τη μαγιά και το γάλα
  6. Ζυμώστε απαλά να γίνει ζύμη λεία και εύπλαστη, προσθέτοντας αλεύρι αν χρειαστεί
  7. Ανάψτε το φούρνο στους 30 βαθμούς να ζεστάνει
  8. Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα κι αλείψτε την με το βούτυρο
  9. Αλείψτε και το μπωλ
  10. Βάλτε τη ζύμη στο μπωλ, σκεπάστε την με πετσέτα και βάλτε τη στο φούρνο
  11. Αφήστε την 1 1/2 με 2 ώρες να φουσκώσει
  12. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις σταφίδες
  13. Αλευρώστε τις και ζυμώστε τις μεσα στη ζύμη
  14. Χωρίστε τη ζύμη σε ίσα ζυμαράκια ή όπως αλλιώς θέλετε. Πλάστε στρογγυλά ψωμάκια ή σαλίγκαρους ή ότι σας αρέσει
  15. Αραδιάστε τα ζυμαράκια στη λαμαρίνα σε απόσταση, σκεπάστε με πετσέτα κι αφήστε τα στο φούρνο που θα χετε ζεστάνει πάλι για 1 1/2 ώρα
  16. Αλείψτε τα ζυμαράκια με τον κρόκο, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με το φούρνο σας

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρούνται φρέσκα αν τα τυλίξετε ένα ένα με μεμβράνη και τα φυλάξετε σε κλειστή σακούλα. Διατηρούνται και στην κατάψυξη με τον ίδιο τρόπο. Είχα μια συνταγή για σταφιδόψωμα από ένα περιοδικό και έκανα τις αλλαγές μου για να καλύψω κάποιες αδυναμίες. Αυτή είναι η τελική μορφή της που έχει το καλύτερο αποτέλεσμα! Είναι προτιμότερο πιστεύω να χαλαλήσουμε λίγο χρόνο παρά να τα αγοράζουμε έτοιμα!! Δοκιμάστε τα!

Σχετικές συνταγές

    61 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από akilina, 20-3-08  
    Χρόνια έψαχνα την τέλεια συνταγή για σταφιδόψωμο! Πεντανόστιμη! Μήπως την έχεις δοκιμάσει με χυμό αντί για γάλα; Θα με ενδιέφερε να μάθω αν κάποιος τη δοκίμασε στη νηστήσιμη εκδοχή της.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 20-3-08  
    Η συνταγη πρεπει μονο με αυτη την μαρκα αλευριου να γινει?Το εχουν ολα τα σουπερ μαρκετ?
    #
    Σχόλιο από akilina, 20-3-08  
    Εγώ σήμερα που τα έφτιαξα χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
    #
    Σχόλιο από zoe, 20-3-08  
    Την ίδια ακριβώς συνταγή κάνω εδώ και καιρό.Πηγή μου το www.gourmed.gr!!!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 20-3-08  
    Αργησα λιγο αλλα αξιζε το κοπο .Σπεσιαλ και απο δυσκολους δοκιμαστες ,εξαχρονα ...
    #
    Σχόλιο από NTINA, 20-3-08  
    Ακιλινα ,μην την πειραξεις την συνταγη ,αν θες νηστισιμη κανε την φανουροπιτα
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-3-08  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν!! Πραγματικά είναι πολύ νόστιμα!! Το αλεύρι Robin Hood το βρίσκετε σε όλα τα super markets και το θεωρώ ίδανικό για τσουρέκι και σταφιδόψωμο και γενικά για ότι έχει να κάνει με ζύμη! Δεν έιμαι τόσο ικανοποιημένη με το αλεύρι όλων των χρήσεων.. Δε θα συνιστούσα να αντικαταστήσετε το γάλα με χυμό!!
    #
    Σχόλιο από mama, 22-3-08  
    Μία λέξη μόνο...ΘΕΙΚΑ ΘΕΙΚΑ ΘΕΙΚΑ...τα παιδάκια μου σε ευχαριστούν πολύ.....:o).
    και τώρα τα παρελκόμενα...Εκεί που τα έβαζα στο πρώτο φούσκωμα,η μικρή μου έκλαιγε για κανένα 3ωρο(λόγω πόνου) και έτσι ξέμειναν να φουσκώνουν και 4 ωρες...Μην κάνετε το λάθος να μουλιάσετε τις σταφίδες..λιώνουν στο ζύμωμα...απλά αλευρώστε...αλλά Γίνανε ΘΕΙΚΑ...Ευχαριστώ..:o)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-3-08  
    Να σαι καλά mama!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 23-3-08  
    Μολις δοκιμασα να φτιαξω τα σταφιδοψωμα.Απετυχα παταγωδος.Η ζυμη μου δεν εγινε οπως επρεπε ευπλαστη αλλα σκληρη.Ακολουθησα την συνταγη βημα βημα και την αρχησα με τοσο χαρα που θα ετρωγε η μικρουλα μου τα δικα μας σταφιδοψωμα.Απογοητευτικα πολυ.Τι να εκανα λαθος?
    #
    Σχόλιο από mama, 23-3-08  
    Μαρέλι πήγαινε στο θέμα για πες και γράψε μου ακριβώς τι έκανες..τι αλευρι χρησιμοποίησες,όλα τα υλικά,για να βρούμε το λάθος..
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 30-3-08  
    Τα υπεροχα σταφιδοψωμα τα εκανα,μετα απο μια αποτυχια.Ευχαριστω την mama για τις συμβουλες της.
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛ, 11-2-09  
    Πεταλουδιτσα πολυ ωραια συνταγη και ευκολη ευχαριστω .Μοσχοβολησε το σπιτι.
    Ο γιος μου τα λατρεψε.
    #
    Σχόλιο από giannak, 16-2-09  
    Πολύ ωραία σπιτικά σταφιδόψωμα!!
    Εγώ με την ίδια ζύμη φτιάχνω και κρουασάν με μερέντα ή μαρμελάδα. Απλά την ανοίγω σε στρογγυλό φύλλο κόβω σε τρίγωνα και τα γεμίζω. Γίνονται πολύ ωραία και τα φτιάχνω μαζί με τα σταφιδόψωμα.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-2-09  
    ΝΙΚΟΛ και giannak χαιρομαι που σας αρεσαν!ειναι οντως φοβερα.giannak ργω κανω φανταστικα κρουασαν με τη συνταγη "ζυμη σφολιατας με μαγια"...
    #
    Σχόλιο από blueangel, 13-3-09  
    Γεια σας.Επειδή έχω σκοπό να την φτιάξω,θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Το φούρνο αφού τον ανάψω και βάλω μέσα το μπωλ με τη ζύμη, θα τον αφήσω αναμμένο στους 30; Ή θα τον σβήσω;Θα την κάνω και θα επανέλθω για την βαθμολογία.
    #
    Σχόλιο από blueangel, 19-3-09  
    Ωραία ήταν!Αν και μου βγήκαν κάπως σκληρά!Αλλά υποθέτω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι επειδή μου τελειωσε το αλεύρι, πρόσθεσα λίγο ολικής άλεσης.Θα τα κάνω την επόμενη φορά με κανονικό αλεύρι!
    #
    Σχόλιο από EL_ΚΟΝ, 29-3-09  
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ. ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΛΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ, ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΖΥΜΗ ΤΗΝ 1Η ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 2 ΩΡΕΣ. ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΛΑΣΑ ΣΕ 10 ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΕΛΑΦΡΩΣ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΕΓΙΝΑΝ ΣΑΝ ΠΙΤΑ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΛΟΙΨΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΤΕ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΠΑΡ'ΟΛ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΨΗΣΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΠΙΤΑ. ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΝΟΣΤΙΜΑ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΤΑΙΞΕ;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-3-09  
    μηπως γινοταν κατι με τη μαγια σου?δε μου χει συμβει ποτε αυτο!δλδ ποσο πολυ απλωσαν?μηπως δεν ηταν σε αρκετη αποσταση μεταξυ τους?εβαλες το αλευρι που λεω?
    #
    Σχόλιο από EL_ΚΟΝ, 30-3-09  
    ΝΑΙ, ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΖΥΜΩΣΑ ΑΡΚΕΤΑ. ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΖΥΜΩΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΙ Η ΕΛΑΦΡΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ? ΕΣΥ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΖΥΜΩΝΕΙΣ?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    42 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zoe, 20-3-08  
    Την ίδια ακριβώς συνταγή κάνω εδώ και καιρό.Πηγή μου το www.gourmed.gr!!!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 20-3-08  
    Αργησα λιγο αλλα αξιζε το κοπο .Σπεσιαλ και απο δυσκολους δοκιμαστες ,εξαχρονα ...
    #
    Σχόλιο από mama, 22-3-08  
    Μία λέξη μόνο...ΘΕΙΚΑ ΘΕΙΚΑ ΘΕΙΚΑ...τα παιδάκια μου σε ευχαριστούν πολύ.....:o).
    και τώρα τα παρελκόμενα...Εκεί που τα έβαζα στο πρώτο φούσκωμα,η μικρή μου έκλαιγε για κανένα 3ωρο(λόγω πόνου) και έτσι ξέμειναν να φουσκώνουν και 4 ωρες...Μην κάνετε το λάθος να μουλιάσετε τις σταφίδες..λιώνουν στο ζύμωμα...απλά αλευρώστε...αλλά Γίνανε ΘΕΙΚΑ...Ευχαριστώ..:o)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-3-08  
    Να σαι καλά mama!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 30-3-08  
    Τα υπεροχα σταφιδοψωμα τα εκανα,μετα απο μια αποτυχια.Ευχαριστω την mama για τις συμβουλες της.
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛ, 11-2-09  
    Πεταλουδιτσα πολυ ωραια συνταγη και ευκολη ευχαριστω .Μοσχοβολησε το σπιτι.
    Ο γιος μου τα λατρεψε.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-2-09  
    ΝΙΚΟΛ και giannak χαιρομαι που σας αρεσαν!ειναι οντως φοβερα.giannak ργω κανω φανταστικα κρουασαν με τη συνταγη "ζυμη σφολιατας με μαγια"...
    #
    Σχόλιο από blueangel, 19-3-09  
    Ωραία ήταν!Αν και μου βγήκαν κάπως σκληρά!Αλλά υποθέτω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι επειδή μου τελειωσε το αλεύρι, πρόσθεσα λίγο ολικής άλεσης.Θα τα κάνω την επόμενη φορά με κανονικό αλεύρι!
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 3-5-09  
    Μπορεί να τα τρυπησες κατα λαθως οπως εβαζες το αυγο..θελει απαλες κινησεις.Τα εκανα και εγω και εγιναν πολυ ωραια.Συγχαρητηρια!!
    #
    Σχόλιο από benten, 28-10-09  
    Τα 5 πιρουνακια δε φτανουν τα εφτιαξα και ητανε τελεια μπραβο σου.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 11-1-10  
    Τα έχω φτιάξει και ξαναφτιάξει, γιατί μας αρέσουν τόοοοσο πολύ! Πέντε ξεχασμένα πηρουνάκια από εμένα κι άλλα πέντε κι άλλα πέντε.... ;)
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από νενια.κ, 11-2-10  
    τα εβαλα στον φουρνο περιμενω να δω τι εκανα ελπιζω να ειναι καλα και θα τα ξανα βαθμολογισω.. ξεχασα να ριξω κανελα και την εριξα μαζι με τις σταφιδες ελπιζω να μην πειραξει..
    #
    Σχόλιο από νενια.κ, 11-2-10  
    ενα εχω να πω εγιναν καλυτερα φουρνου εαν και στην αρχη μου απλωσαν μεσα στο τΨΙ Μετα τομαζεψαλιγο απαλα με το χερι και εγιναν τελεια....
    #
    Σχόλιο από milva, 13-2-10  
    ΥΠΕΡΟΧΑ!!!! Φανταστικά,αφράτα και πεντανόστιμα.
    #
    Σχόλιο από kornilia31, 20-9-10  
    υποκλινομαστε οικογενειακως στα σταφιδοψωμα σου! βγηκανε τελεια. να εισαι καλα, γιατι ζηλευε ο γιος μου τα βρωμοκρουασαν που παιρνουν τα αλλα παιδακια στο σχολειο και τωρα προτιμαει αυτα.
    #
    Σχόλιο από nina18578, 18-10-10  
    Ήταν τόσο νόστιμα ανάθεμά τα που χάλασα τη δίαιτα!Χαλάλι!!Σ ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από kasoan, 9-12-10  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ Η ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ¨ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΔΙΑΛΥΩ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΟ ΡΙΧΝΩ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΑΣΩ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΥΣΙΕΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ
    #
    Σχόλιο από synneffaki, 19-1-11  
    δεν βαθμολογω αλλα κατι πήγε στραβα μάλλον. Η ζυμη απο την αρχη μου βγηκε σφιχτη και οχι ελαστικη (ισως επρεπε να βαλω πιο λιγο αλευρι).Θα συνιστουσα 5 κουπες αλευρι και μετα λιγο λιγο γιατι εγω εβαλα 6 με την μια. Το αποτελεσμα : ηταν σφιχτα , σκληρα και λιγο ανοστα (εβαλα οσο αλατι λεει και 3/4 κουπας ζαχαρι). Σαν εμφανιση ηταν πολυ ωραια αλλα μολις δοκιμαζες...

    Τσπα θα ξαναδοκιμασω γιατι πεισμωσα και θα βαθμολογησω.

    ΥΓ. Εβαλα αλευρι για ολες τις χρησεις.
    ΥΓ. Η κουπα βιταμ που αναφερει η συνταγη ειναι για το ταψι, σωστα? Γιατι με προβληματισε λιγο χαχα
    #
    Σχόλιο από ritapol, 29-1-11  
    με μια λεξη ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ επειδη ειναι το αγαπημενο γλυκακι του εγγονου μου εχω κανει πολλες συνταγες.Αυτη ειναι η καλυτερη
    Δεν αλλαξα τιποτα τηρησα και τους χρονους
    Τα εβαλα σε φορμιτσες σιλικονης και ζυγιζα 80γρ ζυμης.Ευχαριστουμε για τη συνταγηΕννοειτε 5 πιρρουνακια και απο μας
    #
    Σχόλιο από miammy, 30-1-11  
    εχω την ιδια απορια με το συννεφακι... το 1/3 φλιτζανιου βουτυρο ειναι για μεσα στη ζυμη? για το αλειμμα της ζυμης? για το αλειμμα της λαμαρινας? για ποιο απο ολα?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από akilina, 20-3-08  
    Χρόνια έψαχνα την τέλεια συνταγή για σταφιδόψωμο! Πεντανόστιμη! Μήπως την έχεις δοκιμάσει με χυμό αντί για γάλα; Θα με ενδιέφερε να μάθω αν κάποιος τη δοκίμασε στη νηστήσιμη εκδοχή της.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 20-3-08  
    Η συνταγη πρεπει μονο με αυτη την μαρκα αλευριου να γινει?Το εχουν ολα τα σουπερ μαρκετ?
    #
    Σχόλιο από akilina, 20-3-08  
    Εγώ σήμερα που τα έφτιαξα χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 20-3-08  
    Ακιλινα ,μην την πειραξεις την συνταγη ,αν θες νηστισιμη κανε την φανουροπιτα
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-3-08  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν!! Πραγματικά είναι πολύ νόστιμα!! Το αλεύρι Robin Hood το βρίσκετε σε όλα τα super markets και το θεωρώ ίδανικό για τσουρέκι και σταφιδόψωμο και γενικά για ότι έχει να κάνει με ζύμη! Δεν έιμαι τόσο ικανοποιημένη με το αλεύρι όλων των χρήσεων.. Δε θα συνιστούσα να αντικαταστήσετε το γάλα με χυμό!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 23-3-08  
    Μολις δοκιμασα να φτιαξω τα σταφιδοψωμα.Απετυχα παταγωδος.Η ζυμη μου δεν εγινε οπως επρεπε ευπλαστη αλλα σκληρη.Ακολουθησα την συνταγη βημα βημα και την αρχησα με τοσο χαρα που θα ετρωγε η μικρουλα μου τα δικα μας σταφιδοψωμα.Απογοητευτικα πολυ.Τι να εκανα λαθος?
    #
    Σχόλιο από mama, 23-3-08  
    Μαρέλι πήγαινε στο θέμα για πες και γράψε μου ακριβώς τι έκανες..τι αλευρι χρησιμοποίησες,όλα τα υλικά,για να βρούμε το λάθος..
    #
    Σχόλιο από blueangel, 13-3-09  
    Γεια σας.Επειδή έχω σκοπό να την φτιάξω,θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Το φούρνο αφού τον ανάψω και βάλω μέσα το μπωλ με τη ζύμη, θα τον αφήσω αναμμένο στους 30; Ή θα τον σβήσω;Θα την κάνω και θα επανέλθω για την βαθμολογία.
    #
    Σχόλιο από EL_ΚΟΝ, 29-3-09  
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ. ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΛΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ, ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΖΥΜΗ ΤΗΝ 1Η ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 2 ΩΡΕΣ. ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΛΑΣΑ ΣΕ 10 ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΕΛΑΦΡΩΣ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΕΓΙΝΑΝ ΣΑΝ ΠΙΤΑ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΛΟΙΨΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΤΕ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΠΑΡ'ΟΛ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΨΗΣΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΠΙΤΑ. ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΝΟΣΤΙΜΑ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΤΑΙΞΕ;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-3-09  
    μηπως γινοταν κατι με τη μαγια σου?δε μου χει συμβει ποτε αυτο!δλδ ποσο πολυ απλωσαν?μηπως δεν ηταν σε αρκετη αποσταση μεταξυ τους?εβαλες το αλευρι που λεω?
    #
    Σχόλιο από EL_ΚΟΝ, 30-3-09  
    ΝΑΙ, ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΖΥΜΩΣΑ ΑΡΚΕΤΑ. ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΖΥΜΩΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΙ Η ΕΛΑΦΡΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ? ΕΣΥ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΖΥΜΩΝΕΙΣ?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-3-09  
    ΖΥΜΩΝΕΙς ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΥΜΗ ΛΕΙΑ Κ ΕΛΑΣΤΙΚΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ..Δ ΜΠΟΡΩ Ν ΣΚΕΦΤΩ ΤΙ ΑΛΛΟ Δ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ..ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ Η ΜΑΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΕΦΤΑΙΓΕ..
    #
    Σχόλιο από EL_ΚΟΝ, 30-3-09  
    Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΞΑΝΑ ΑΥΡΙΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
    #
    Σχόλιο από EL_ΚΟΝ, 1-4-09  
    ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΞΑΝΑ. ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ 2ο ΦΟΥΣΚΩΜΑ. ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΛΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΩΡΑΙΑ. ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΩ ΣΤΟΥΣ 200 ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΙΨΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΑΥΤΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΦΟΥΣΚΩΣΑΝ. ΕΓΙΝΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ. ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΣΕΙΣ 2 ΤΑΨΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΤΑ ΨΗΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ? 'Η ΤΑ ΨΗΝΕΙΣ ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 200? ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΣ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-5-09  
    EL_KON ισως ξεφουσκωσαν για το λογο που λεει o/η addictedwithchocolate.για 2 ταψια, ψηνεις ενα ενα και οσο το 1 ψηνεται, εχεις το αλλο σε ζεστο μερος σκεπασμενο με πετσετα(πλασμενα τα σταφιδοψωμα).τα αβγουλωνουμε μολις τα βαλουμε στο φουρνο..
    #
    Σχόλιο από chilli, 1-12-10  
    χθες έφτιαξα τα σταφιδόψωμα αλλά απογοητεύτηκα:( δεν βαθμολογώ γιατί μάλλον κατι έκανα λάθος. η ζύμη έγινε αρκετά σκληρή από την αρχή,δεν φούσκωσαν πάρα πολύ σε σύγκριση με άλλες ζύμες που κάνω,στο ψήσιμο πήραν τα πάνω τους και είπα ότι σώζεται αλλά στο 10λεπτο άρπαξαν από κάτω και τελικά βγήκαν σκληρά.τι μπορεί να εκανα?είναι όμως τόσο γευστικά και νόστιμα που θα θελα να τα προσπαθήσω πάλι αν μπορείς να βοηθήσεις.ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από votsalo1972, 7-11-11  
    katerina78, μήπως το νερό που βάζεις τη μαγιά σου είναι πολύ ζεστό ή το μείγμα του γάλακτος; Στο λέω επειδή την έχω πατήσει και εγώ έτσι. Τα υγρά υλικά όταν υπάρχει ξερή ή νωπή μαγιά, πρέπει να είναι ελάχιστα χλιαρά, ίσα ίσα να έχουν μια ζεστασιά.
    #
    Σχόλιο από sominatis, 9-3-12  
    @emma_a τελικα emma_a που τα φουσκωσες;;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από giannak, 16-2-09  
    Πολύ ωραία σπιτικά σταφιδόψωμα!!
    Εγώ με την ίδια ζύμη φτιάχνω και κρουασάν με μερέντα ή μαρμελάδα. Απλά την ανοίγω σε στρογγυλό φύλλο κόβω σε τρίγωνα και τα γεμίζω. Γίνονται πολύ ωραία και τα φτιάχνω μαζί με τα σταφιδόψωμα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Όλα για το ψωμί
    Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από αυτή του φρέσκου, ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Είναι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Μικροκεράσματα
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της july88
    ΨΩΜΙ
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της coccinelli
    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 190 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Γλυκα διαφορα
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 271 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ