Σταφιδόψωμο κέικ
Είναι ενα νηστίσιμο κέικ με σταφίδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τις σταφίδες αν θέλουμε τις αλευρώνουμε πρώτα για να μην καθήσουν όλες στον πάτο του ταψιού.Το ταψί που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είναι νούμερο 36.
Υλικά
-
1 πακέτο κόκκινη φαρίνα και ίσως λιγο παραπάνω
-
1 σακουλάκι σταφίδες μαύρες
-
3 ποτήρια του νερού νερό άπο την βρύση
-
1 κουταλάκι του γλυκού κανελλα σκόνη
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
-
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
-
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
-
1 κουταλάκι του γλυκού σοδα μαγειρική
-
1 φακελάκι μπέικιν
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αποβραδύς μουλιάζουμε τις σταφίδες ένα μπόλ με τα 3 ποτήρια νερο.
-
2
Την επομένη αδειάζουμε το νερό απο τις σταφίδες και το βάζουμε σε ένα άλλο μπόλ ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε με το μίξερ ώσπου να ομογενοποιηθούν.
-
3
Μετά ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη σόδα, το μπέικιν.
-
4
Επειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας.
-
5
Αφού έχει ρίξει το αλεύρι σταματάμε να χτυπάμε.
-
6
Ρίχνουμε τις μουλιασμένες σταφύδες μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
-
7
Βουτηρώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε μέσα το κέικ μας.
-
8
Ψήνουμε στους 200 c για 1 ώρα ή ανάλογα το φούρνο.
Σχόλια (10)