Σταφιδόψωμο

gthom, 18.02.07

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 650 γρ. αλευρι σταρενιο
  • 3 κ.σ. βουτυρο
  • 1 κουταλια μελι
  • 3 κουταλιες ζαχαρη
  • 1 φλ. γαλα ή οσο χρειαζεται να ζυμωθουν
  • 1 κιλο σταφιδα
  • αρωμα μαστιχας
  • μαγια μπυρας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψωμί , Γλυκά ψωμάκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Μαστίχα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατευουμε την μαγια, το αλευρι, το βουτηρο και το γαλα. Τα ζυμωνουμε και το αφηνουμε να ανεβει.
  2. Επειτα ζυμωνουμε ξανα και προσθετουμε την ζαχαρη, το μελι, την σταφιδα και την μαστιχα.
  3. Πλαθουμε σε μπαλες και αμα ανεβουν τις βαζουμε στον φουρνο στους 200 βαθμους

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από Riniw, 7-3-07  
    Ωραια και ευκολη συνταγη.Δεν αναφερεις ομως ποση μαγια βαζουμε και ποσο το ψηνουμε.Αν δεν βαλουμε τα 2 ειδη αλευριου ή οχι τα συγκεκριμενα δεν θα γινουν καλα ή αλλαζουν οι αναλογιες;
    #
    Σχόλιο από Fran, 7-3-07  
    Για να γίνει λίγο νηστίσιμη η συνταγή μπορούμε να βάλουμε χυμό πορτοκάλι αντί για γάλα και λάδι αντί για βούτηρο?
    #
    Σχόλιο από gthom, 18-3-07  
    για καθε κιλο αλευρι 1 φακελακι μαγια.οι αναλογιες δεν αλαζουν ειναι θεμα γουστου.
    #
    Σχόλιο από Tina1975, 28-4-13  
    Η συνταγή είναι ελλιπής, με 1 φλιτζάνι γάλα δεν μπορεί να ζυμώσεις 2 κιλά αλεύρι επίσης για κάθε μισό κιλό αλεύρι θέλει 1 φακελάκι μαγιά των 7 γραμμαρίων έτσι πωλούνται στα μάρκετ επίσης το σταφιδοψωμο είναι νηστισιμο και δεν το φτιάχνουν με γάλα αλλά με νερό. Αυτά τα γνωρίζω γιατί ο μπαμπάς μου έχει φούρνο και δουλευω και εγω εκει αν είναι δοκιμασμένη συνταγή τότε ξέρουμε στο περίπου πόσο υγρό (γάλα η νερό ) θα πάρει για να βγει η ζύμη.

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Tina1975, 28-4-13  
    Η συνταγή είναι ελλιπής, με 1 φλιτζάνι γάλα δεν μπορεί να ζυμώσεις 2 κιλά αλεύρι επίσης για κάθε μισό κιλό αλεύρι θέλει 1 φακελάκι μαγιά των 7 γραμμαρίων έτσι πωλούνται στα μάρκετ επίσης το σταφιδοψωμο είναι νηστισιμο και δεν το φτιάχνουν με γάλα αλλά με νερό. Αυτά τα γνωρίζω γιατί ο μπαμπάς μου έχει φούρνο και δουλευω και εγω εκει αν είναι δοκιμασμένη συνταγή τότε ξέρουμε στο περίπου πόσο υγρό (γάλα η νερό ) θα πάρει για να βγει η ζύμη.

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Riniw, 7-3-07  
    Ωραια και ευκολη συνταγη.Δεν αναφερεις ομως ποση μαγια βαζουμε και ποσο το ψηνουμε.Αν δεν βαλουμε τα 2 ειδη αλευριου ή οχι τα συγκεκριμενα δεν θα γινουν καλα ή αλλαζουν οι αναλογιες;
    #
    Σχόλιο από Fran, 7-3-07  
    Για να γίνει λίγο νηστίσιμη η συνταγή μπορούμε να βάλουμε χυμό πορτοκάλι αντί για γάλα και λάδι αντί για βούτηρο?
    #
    Σχόλιο από gthom, 18-3-07  
    για καθε κιλο αλευρι 1 φακελακι μαγια.οι αναλογιες δεν αλαζουν ειναι θεμα γουστου.

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Είναι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιόψωμ...
    Όλα για το ψωμί
    Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από αυτή του φρέσκου, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki