thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

To φαγητό πήρε το όνομα του από το σκεύος μέσα στο οποίο ψηνόταν. Εσείς αντί της στάμνας μπορείτε να το ψήσετε το φαγητό σας μέσα σε ένα γιουβέτσι με καπάκι ή μια γάστρα πήλινη η ακόμα και μια απλή γάστρα .

Λίγα μυστικά ακόμα

Σοτάροντας το κρέας ελαφρά πρώτα , πετυχαίνουμε το φαγητό μας να έχει μια πηχτή ωραία σάλτσα όση ακριβώς χρειάζεται για να το σερβίρουμε με τις χυλοπίτες.Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα ένθετο περιοδικό με συνταγές της Κυρίας Βέφας.Σ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

135 Minutes
6 Μερίδες
  1. 1/2 κιλού ζυγούρι καθαρό κρέας σε κομμάτια
  2. 1/2 κιλού χοιρινό καθαρό κρέας σε κομμάτια
  3. 1/2 κιλού μοσχάρι καθαρό κρέας σε κομμάτια
  4. 5 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε κρίκους
  5. 3 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
  6. 3 κουταλιές βούτυρο ή λάδι ελιάς
  7. 2 φύλλα δάφνης
  8. 5 κόκκους μπαχάρι
  9. 20 κόκκους πιπέρι
  10. 1/2 κιλού κεφαλοτύρι σε κύβους κομμένο
  11. Αλάτι
  12. λίγο πάπρικα
  13. Και μισό ποτηράκι νερό
  14. 1 ποτήρι του κρασιού οίνο λευκό ξηρό
  15. 1 κιλό ώριμες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, και ψιλοκομμένες
  16. 1/2 κιλού χυλοπίτες
  17. Νερό για να βράσουμε της χυλοπίτες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και καθαρίζουμε το κρέας από το φανερό λίπος και το στεγνώνουμε από τα τυχόν νερά.

  2. 2

    Σοτάρουμε πρώτα σε ένα σκεύος, ελαφρά το κρέας στο βούτυρο ή το λάδι, προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και τα καρότα να μαραθούν.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί.

  4. 4

    Μεταφέρουμε το κρέας στο γιουβέτσι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δάφνη, μπαχάρι, πιπέρι, κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους, αλάτι, πάπρικα,τις ντομάτες  και το νεράκι.

  5. 5

    Κλείνουμε το γιουβέτσι ή τη γάστρα με το καπάκι και σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 170-180οC για 2 περίπου ώρες ανάλογα με τον κάθε το φούρνο πάντα.

  6. 6

    Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε και τις χυλοπίτες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

thomaei
thomaei @cook_8463981
spiros12 ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια σου !!

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio