κύρια φωτογραφία συνταγής Στεφάνι Φρανκφούρτης ή Frankfurter Kranz
Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Hannover-Germany,

Μια ξεχωριστή γερμανική συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε την κρέμα την προηγούμενη μερα και να την βάλετε στο ψηγείο καλυμένη με μεμβράνη. Μπορείτε επείσης να χρησιμοποιήσετε και αυτη την συνταγη για κρεμα βουτυρου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για το κέικ
  2. 200 γρ. βούτυρο μαλακό
  3. 300 γρ. ζάχαρη
  4. το ξύσμα ενός λεμονιού
  5. λιγο αλατι
  6. 300 γρ. αλευρι
  7. 100 γρ. κορν φλαουρ
  8. 1 φακελακι μπέικιν
  9. Για την κρέμα
  10. 1 λιτρο γαλα
  11. 2 φακελα κρεμα ανθος αραβοσιτου για βρασιμο
  12. 100 γρ. ζαχαρη
  13. 350 γρ. βουτυρο μαλακο
  14. Θ
  15. α χρειαστείτε ακόμη
  16. 13 γρ. βουτυρο
  17. 60 γρ. ζαχαρη
  18. 125 γρ. φιλε αμυγδαλου
  19. κερασακια γλασε για το στολισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190 και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ στρόγγυλη.

  2. 2

    Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα, το αλατι, και τα χτυπαμε μεχρι να αφρατέψουν.

  3. 3

    Ανακατευουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και το μπέικιν και τα κοσκινίζουμε, επειτα τα προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπαμε μεχρι να ενωθούν καλα ολα τα υλικα.

  4. 4

    Βαζουμε το μείγμα μας στη φόρμα και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτα (καντε το τεστ με το μαχαίρι). Το αφήνουμε να κρυώσει.

  5. 5

    Καθώς θα ψήνετε το γλυκό, φτιάχνουμε την κρέμα με το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και τα 100 γρ. ζάχαρης.

  6. 6

    Το αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.

  7. 7

    Το μαλακό βούτυρο (350 γρ), το χτυπαμε στο μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την κρύα πλέον κρέμα.

  8. 8

    Λιώνουμε το βούτυρο (13 γρ) με την ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει, ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου, μεχρι να καλυφθούν απο την καραμέλα.

  9. 9

    Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολα να κρυώσουν (αν ενωθουν μεταξυ τους τα σπάμε με τα χερια ή το γουδί).

  10. 10

    Κόψτε το γλυκό σε 2 μέρη ετσι ώστε να έχετε 3 παντεσπάνια.

  11. 11

    Βάλτε λίγη από την κρέμα σε ένα κορνέ. Αλείψτε το πρωτο παντεσπάνι με κρέμα, βάλτε το δευτερο παντεσπάνι και απλώστε ακόμη μια φορά κρεμα.

  12. 12

    Τέλος βάλτε και το τελευταίο παντεσπάνι και καλυψτε το κι αυτό με κρεμα. Όση κρέμα περισέψει την αλείφουμε στο εξωτερικό μέρος του κέικ.

  13. 13

    Στολίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και με το κορνέ κάνουμε ροζέτες τις οποίες στολίζουμε με τα κερασάκια γλασέ.

  14. 14

    Αφήνουμε το γλυκό τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
Ερμιονακη \r\nσ ευχαριστωγια τις γευσεις που μας στελνεις \r\nειναι υπεροχο

Από

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
στις
Hannover-Germany,
http//www.restaurant-kreta.in-barsinghausen.de/http//www.restaurant-akropolis.in-barsinghausen.de
Δες περισσότερα