Phoebes
Phoebes @Phoebes
,Ελλάδα

Tο stew είναι βραστό κρέας με λαχανικά, κυρίως πατάτες, που παραδοσιακά γίνεται στην κατσαρόλα

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε και τα λαχανικά από το τηγάνι

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 -5 μερίδες
  1. 700 γρ μοσχάρι
  2. 4 μέτρια καρότα
  3. 10 μικρές πατάτες
  4. 1 κουτί κονκασέ (ντομάτα ψιλοκομμένη)
  5. 1 κουτί μανιτάρια ολόκληρα
  6. 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  7. 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο ξερό
  8. αλεύρι
  9. λάδι
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. πάστα κόκκινης πιπεριάς ή πάπρικα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα λαχανικά μας

  2. 2

    Πλένουμε, κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το αλευρώνουμε

  3. 3

    Σε βαθύ τηγάνι θωρακίζουμε το κρέας (να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές)

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί περίπου το μισό κρασί

  5. 5

    Σε πήλινη γάστρα τοποθετούμε το κρέας και τα λαχανικά μας κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε το κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, την πάστα πιπεριάς, ελαιόλαδο και το κρασί που έβρασε το κρέας

  6. 6

    Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για δύο περίπου ώρες

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Από

Phoebes
Phoebes @Phoebes
στις
,Ελλάδα