anniokm
anniokm @cook_8452360
England,United Kingdom

Ένα νοστιμότατο γλυκάκι που γίνεται στο πι και φι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το sticky toffee pudding είναι ένα από τα αγαπημένα μου αγγλικά γλυκά. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αφράτο νοτισμένο κέικ, ελαφρύ στη γεύση που το απογειώνει η καραμέλα γάλακτος από πάνω..!Η φόρμα που χρησιμοποίησα ήταν 23 εκ. με δαχτυλίδι.Η συνταγή είναι από το βιβλίο μαγειρικής 'Grandma's Best Recipes'.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6 άτομα
  1. Για το κέικ
  2. 75 γρ. σταφίδες
  3. 150 γρ. χουρμάδες ή δαμάσκηνα(αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι)
  4. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  5. 2 κ.σ. βούτυρο βιτάμ (θερμοκρασία δωματίου)
  6. 200 γρ. καφέ ζάχαρη
  7. 2 αυγά μεγάλα (θερμοκρασία δωματίου)
  8. 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)
  9. Προεραιτικά μπορείτε να βάλετε και 1/4 κ.γ. τριμμένη κανέλα ή γαρύφαλλο
  10. Για την toffee sauce
  11. 2 κ.σ. βούτυρο βιτάμ
  12. 175 ml παχύρευστη κρέμα γάλακτος
  13. 200 γρ. καφέ ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες ή τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε σε ένα μπώλ βαθύ μαζί με τις σταφίδες και τη μαγειρική σόδα. Βράζουμε νερό στο βραστήρα μας, το ρίχνουμε στο μπώλ και αφήνουμε να μουλιάσουν για 5 λεπτάκια.

  2. 2

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς (εγώ το έψησα στον αέρα) και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ.

  3. 3

    Τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε καλά με τον αυγογδάρτη. Ρίχνουμε τα αυγά μας, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το αλεύρι. Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα αποξηραμένα φρούτα στο μπώλ, ανακατατεύουμε καλά το μείγμα και το αδειάζουμε στη βουτυρωμένη φόρμα μας. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή κάνουμε το τέστ με την οδοντογλυφίδα. Προσοχή στο χρόνο ψησίματος γιατί στο δικό μου φούρνο πήρε 25 λεπτά για να γίνει!

  4. 4

    Για την sauce, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, έπειτα ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και είναι έτοιμη!

  5. 5

    Σερβίρουμε με την καραμέλα γάλακτος από πάνω,παγωτό βανίλια στο πλάι και εάν θέλετε περιχύνετε και λίγη κρέμα γάλακτος!

Αντιδράσεις

Από

anniokm
anniokm @cook_8452360
στις
England,United Kingdom
ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!
Δες περισσότερα