Στιφάδο αλλιώτικο
Πολύ νόστιμο φαγητό αλλά με πολλές θερμίδες.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι (κατά προτίμηση σπάλα)
-
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
-
1 ποτήρι κρασί
-
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κουτί μανιτάρια με το ζουμί τους
-
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
-
1 κγ. πελτέ
-
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κρέας πολύ μικρά κομματάκια σε κύβους.
-
2
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.
-
3
Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα.
-
4
Βάζουμε και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να σωταριστούν.
-
5
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε και αυτά.
-
6
Σβήνουμε με το κρασί τ αφήνουμε ένα λεπτό και βάζουμε το χυμό ντομάτας.
-
7
Λιώνουμε το πελτέ στο ζωμό από τα μανιτάρια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά κι βράζουμε για μιάμιση ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια