Στιφάδο με μοσχάρι

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
7 ψήφοι
popaki, 25.01.08

Περιγραφή

Θα γλείφετε τα δάκτυλα σας.
Στιφάδο με μοσχάρι
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1,5 κιλο μοσχάρι σπαλομίτα κομμένο σε κομμάτια όπως ένα σπιρτόκουτο
  • 1 κιλό κρεμμύδια μικρά
  • 2 κρεμμύδια κανονικά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 500 γρ χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλάκια του γλ. πελτέ
  • 1/4 κουτ.γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κουτ.γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1 ποτ. του κρασιού, κόκκινο κρασί
  • 1/5 νεροπότηρο λάδι
  • 1 πορτοκάλι
  • νερο
  • αλάτι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Παίρνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. Βγάζουμε το κρέας απο την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα δύο κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα ξανά το κρέας.
  2. Ρίχνουμε το κρασί, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το χυμό απο το πορτοκάλι και την μία πορτοκαλόφλουδα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά με ανοιχτή κατσαρόλα. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ, το νεράκι (ίσα να καλύψει το κρέας) και αφήνουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
  3. Παίρνουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα παιρνάμε απο το τηγάνι με λάδι για να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Επειτα τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας όταν θέλει το κρέας 20-25 λεπτά για να γίνει.
  4. Βγάζουμε την πορτοκαλόφλουδα και είναι έτοιμο

Λίγα μυστικά ακόμα

Βασικό είναι να μήν λιώσει το κρέας ή τα κρεμμύδια. Αν νομίζετε ότι θέλει ένα "τσακ" για να γίνουν τα κρεμμύδια, σβήστε το μάτι και αφήστε την κλειστή κατσαρόλα πάνω στο μάτι και θα γίνει. Τώρα άν δεν θέλετε την πολύ σπιρτάδα απο τα κρεμμύδια για αυτό δεν έβαλα πιπέρι καλά θα ήταν να ξεκινήσετε πρώτα να καθαρίζετε τα κρεμμύδια, να πάρετε ένα πιρούνι και να ρίξετε 3 πιρουνιές στα κρεμμύδια και να τα βάλετε στο νερό το οποίο να αλλάξετε άλλη μια φορά και μετά να βάλετε το κρέας έτσι όταν θα χρειαστεί να ρίξετε τα κρεμμύδια να έχει φύγει η πολύ σπιρτάδα

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Η ντομάτα, είδικά όταν είναι μαγειρεμένη, είναι πλούσιασε λυκοπένιο, το οποίο είναι ε΄να ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατευει από τη δράση των ελεύθερων ριζών

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από αμπταλα, 23-8-08  
    #
    Σχόλιο από seimiris, 29-1-10  
    ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΡΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ, ΠΟΥ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ
    ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΞΥΔΙ, ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ
    Η ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΗΣ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΜΕ.
    #
    Σχόλιο από vasw22, 12-2-10  
    wraio akougetai g n doyme tha t kataferw?!:)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-5-10  
    εβαλα ασπρο κρασι και προσθεσα δαφνη και μπαχαρι που πηγαινουν πολυ σε αυτο το φαγακι
    #
    Σχόλιο από routeddy, 11-11-10  
    Tha diafwnhsw mazi sou seimeri, dioti to ksydi se auto to faghto to vazoun mono kai mono gia na min myrizei to kouneli h o lagos.. apo tin stigmi pou milame gia mosxari nomizw oti to ksydi einai perito kai arkei to krasaki! kalhmera!!!
    #
    Σχόλιο από routeddy, 11-11-10  
    Egine katapliktiko!!!
    #
    Σχόλιο από EYTYXHS, 30-1-11  
    Ωράια συνταγή!!
    Πολύ καλή ιδέα το πορτοκάλι!
    Θα το δοκιμάσω...
    να θέλει κανείς πολλές συνταγές και συμβουλές για τέλειο στιφάδο υπάρχει το http://stifado.gr
    Φιλιά πολλά!
    #
    Σχόλιο από somi085, 26-5-13  
    #
    Σχόλιο από konma, 4-2-14  
    Πολύ νόστιμο αν και κάπως ήπια γεύση! Θα την ήθελα λίγο πιο έντονη (ίσως την επόμενη φορά να βάλω περισσότερα μπαχαρικά)

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από αμπταλα, 23-8-08  
    #
    Σχόλιο από seimiris, 29-1-10  
    ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΡΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ, ΠΟΥ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ
    ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΞΥΔΙ, ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ
    Η ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΗΣ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΜΕ.
    #
    Σχόλιο από vasw22, 12-2-10  
    wraio akougetai g n doyme tha t kataferw?!:)
    #
    Σχόλιο από routeddy, 11-11-10  
    Tha diafwnhsw mazi sou seimeri, dioti to ksydi se auto to faghto to vazoun mono kai mono gia na min myrizei to kouneli h o lagos.. apo tin stigmi pou milame gia mosxari nomizw oti to ksydi einai perito kai arkei to krasaki! kalhmera!!!
    #
    Σχόλιο από routeddy, 11-11-10  
    Egine katapliktiko!!!
    #
    Σχόλιο από EYTYXHS, 30-1-11  
    Ωράια συνταγή!!
    Πολύ καλή ιδέα το πορτοκάλι!
    Θα το δοκιμάσω...
    να θέλει κανείς πολλές συνταγές και συμβουλές για τέλειο στιφάδο υπάρχει το http://stifado.gr
    Φιλιά πολλά!
    #
    Σχόλιο από somi085, 26-5-13  
    #
    Σχόλιο από konma, 4-2-14  
    Πολύ νόστιμο αν και κάπως ήπια γεύση! Θα την ήθελα λίγο πιο έντονη (ίσως την επόμενη φορά να βάλω περισσότερα μπαχαρικά)

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-5-10  
    εβαλα ασπρο κρασι και προσθεσα δαφνη και μπαχαρι που πηγαινουν πολυ σε αυτο το φαγακι

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται... Μ...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84
    Μοσχάρι - Αρνί
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Μοσχάρι- χοιρινό
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της lenado
    συνταγουλες
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Μοσχαράκι
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της murto