κύρια φωτογραφία συνταγής Στιφάδο με μοσχάρι
popaki
popaki @cook_8450127

Θα γλείφετε τα δάκτυλα σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βασικό είναι να μήν λιώσει το κρέας ή τα κρεμμύδια. Αν νομίζετε ότι θέλει ένα "τσακ" για να γίνουν τα κρεμμύδια, σβήστε το μάτι και αφήστε την κλειστή κατσαρόλα πάνω στο μάτι και θα γίνει. Τώρα άν δεν θέλετε την πολύ σπιρτάδα απο τα κρεμμύδια για αυτό δεν έβαλα πιπέρι καλά θα ήταν να ξεκινήσετε πρώτα να καθαρίζετε τα κρεμμύδια, να πάρετε ένα πιρούνι και να ρίξετε 3 πιρουνιές στα κρεμμύδια και να τα βάλετε στο νερό το οποίο να αλλάξετε άλλη μια φορά και μετά να βάλετε το κρέας έτσι όταν θα χρειαστεί να ρίξετε τα κρεμμύδια να έχει φύγει η πολύ σπιρτάδα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8
  1. 1,5 κιλο μοσχάρι σπαλομίτα κομμένο σε κομμάτια όπως ένα σπιρτόκουτο
  2. 1 κιλό κρεμμύδια μικρά
  3. 2 κρεμμύδια κανονικά ψιλοκομμένα
  4. 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  5. 2 κουταλάκια του γλ. πελτέ
  6. 1/4 κουτ.γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  7. 1/4 κουτ.γλ. κανέλα τριμμένη
  8. 1 ποτ. του κρασιού, κόκκινο κρασί
  9. 1/5 νεροπότηρο λάδι
  10. νερο
  11. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. Βγάζουμε το κρέας απο την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα δύο κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα ξανά το κρέας.

  2. 2

    Ρίχνουμε το κρασί, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το χυμό απο το πορτοκάλι και την μία πορτοκαλόφλουδα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά με ανοιχτή κατσαρόλα. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ, το νεράκι (ίσα να καλύψει το κρέας) και αφήνουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά να βράσει.

  3. 3

    Παίρνουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα παιρνάμε απο το τηγάνι με λάδι για να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Επειτα τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας όταν θέλει το κρέας 20-25 λεπτά για να γίνει.

  4. 4

    Βγάζουμε την πορτοκαλόφλουδα και είναι έτοιμο

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

seimiris
seimiris @cook_8455264
ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΡΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ, ΠΟΥ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ \nΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΞΥΔΙ, ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ\nΗ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΗΣ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΜΕ.\n

Από

popaki
popaki @cook_8450127
στις