ggr
ggr @george
Athens

Πολλοί, πάρα πολλοί, είναι εντελώς εναντίον και τα κατακρίνουν με κάθε ευκαιρία. Τα θέλουν “au naturel”, φυσικά, χωρίς επεμβάσεις. Εγώ, επηρεασμένος κυρίως από όσα βλέπω στις διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης, άρχισα να εξοικειώνομαι με την ιδέα και σιγά σιγά να αποδέχομαι τα καλά της.Τα εμφυτεύματα μπορεί να είναι διαφόρων ειδών, σχεδόν όλα όμως εξασφαλίζουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, μία πραγματική επιτυχία, μετατρέποντας ένα απλό στήθος σε κάτι πραγματικά σεξαιρετικό!!!Οι οδηγίες που ακολουθούν σκοπό έχουν να σας κάνουν να χαλαλίσετε μία δεύτερη σκέψη πάνω στο θέμα και να σκεφθείτε το ενδεχόμενο, την επόμενη φορά που θα θέλετε να ξετρελλάνετε τους ομοτράπεζούς σας, τα …στηθάκια σας να είναι ενισχυμένα εσωτερικά με τα εμφυτεύματα της προτίμησής σας….Από την εκπομπή eat & fit του ΣΚΑ, με μία μόνη δική μου προσθήκη. Μία αλλά …απογειωτική!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην παραλείψετε την καπνιστή πάπρικα. Εκτός από το υπέροχο άρωμά της, θα δώσει και ένα εξαιρετικό χρώμα εξωτερικά στο φαγητό σας, συνεργώντας ταυτόχρονα στη δημιουργία μιάς πολύ νόστιμης επιφανειακής κρούστας. Αυτό είναι και το μόνο “Μυστικό”.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
2 άτομα
  1. 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (διπλό, γύρω στα 530 με 550 γραμμάρια)
  2. 140-160 γρ ζαμπόν (επιλέξτε κάποιο καλό, από χοιρινό, γευστικό, όχι βραστές αηδίες)
  3. 140-160 γρ σκληρό τυρί (και εδώ επιλέξτε μια γευστική γραβιέρα, ένα κεφαλοτύρι, όχι τίποτα πλαστικές light αηδίες)
  4. 4 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  5. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινούμε. Χωρίζουμε το στήθος του κοτόπουλου στα δύο μισά του (αριστερό – δεξί).Με ένα κοφτερό μαχαίρι το φιλετάρουμε, ανοίγοντάς το στα τρία, σαν “τρίπτυχο”. Εάν θέλετε, μπορείτε να αναθέσετε αυτή τη δουλειά (αν και εύκολη) στο χασάπη σας.

  2. 2

    Εκείνο που θα πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να πλύνουμε καλά το στήθος, είτε σε μπολ με νερό είτε κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης (υπάρχουν “θιασώτες” και των δύο μεθόδων…)

  3. 3

    Ανοίγουμε φαρδιά πλατιά το στήθος και το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά. Ανάλογα με το τυρί που θα χρησιμοποιήσετε (πόσο αλμυρό θα είναι) θα κανονίσετε και την ποσότητα του αλατιού που θα ρίξετε. Με προσοχή, πάντως, έτσι;

  4. 4

    Αρχίζουμε το γέμισμα. Ξεκινώντας από την μία άκρη του ανοιγμένου στήθους (βολεύει να είναι αυτή που το κρέας του είναι πιο λεπτό, θα τυλίγεται πιο εύκολα) τοποθετούμε το μισό τυρί (70-80 γραμμάρια) κομμένο σε μπαστουνάκια. Στις φωτογραφίες φαίνεται να έχουν μπει δύο ειδών, μια σκληρή, πικάντικη γραβιέρα και μαλακό, πιπεράτο Πυρηναίων.

  5. 5

    Κατόπιν απλώνουμε, σε όλο το μήκος και πλάτος του ανοιγμένου στήθους, το ζαμπόν. Και από αυτό θα βάλουμε τη μισή ποσότητα (και πάλι στα 70 με 80 γραμμάρια). Το ζαμπόν να είναι κάποιο νόστιμο, καπνιστό χοιρινό ζαμπόν (είπαμε, η ουσία είναι στη νοστιμιά της γέμισης), κομμένο σε λεπτές και φαρδιές φέτες. Ζητήστε από τον υπάλληλο στα αλλαντικά να σας το κόψει σε όσο πιο λεπτές φέτες γίνεται.

  6. 6

    Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε πιο λεπτά κομμάτια, στα τρία. Τα τοποθετούμε και αυτά στην άκρη του ανοιγμένου στήθους, στην περιοχή που είναι τα μπαστουνάκια του τυριού. Φυσικά και μπορείτε αντί για δαμάσκηνα να χρησιμοποιήσετε και κάποι άλλο ανάλογο φρούτο (πχ αποξηραμένα βερύκοκκα)

  7. 7

    Αρχίζουμε να τυλίγουμε σφικτά το στήθος, ξεκινώντας και διπλώνοντας πρώτα την πλευρά όπου βάλαμε τελευταίες τις λεπτές φέτες δαμάσκηνου. Τυλίγουμε όσο μπορούμε πιο σφικτά και στο τέλος στερεώνουμε με 2 ή 3 οδοντογλυφίδες.

  8. 8

    Επαναλαμβάνουμε τις ίδιες κινήσεις και με το δεύτερο ανοιγμένο στήθος. Τοποθετούμε τα δύο ρολάκια μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα ραντίζουμε με λίγο καλό ελαιόλαδο, σε πολύ λεπτή ροή, σε όλη την επιφάνειά τους.

  9. 9

    Και τώρα το υλικό που θα κάνει τη διαφοράΠασπαλίζουμε τα ρολάκια με καπνιστή πάπρικα. Είναι ένα απίστευτης μυρωδιάς καρύκευμα που, εάν δεν το έχετε στην κουζίνα σας, αξίζει και μόνο γι’ αυτό να κατεβείτε στο κέντρο και να το αναζητήσετε σε κάποιο από τα εξειδικευμένα μπαχαράδικα.

  10. 10

    Ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα και στους 180 βαθμούς, για ένα 20λεπτο συνολικά, γυρίζοντας κάποια στιγμή τα ρολάκια και από την άλλη πλευρά, για να κάνει κρούστα και η άλλη επιφάνειά τους.

  11. 11

    Όταν πια βγουν τα ρολάκια από το φούρνο, η επιφάνειά τους θα έχει αποκτήσει μία υπέροχη κρούστα, εσωτερικά όμως θα έχουν διατηρηθεί απολαυστικά ζουμερά. Η μεγάλη έκπληξη, όμως, προέρχεται από την ποσότητα των τυριών που, σαν λιώσουν, θα καταφέρουν να “ελευθερωθούν” από το σφικτό τύλιγμα που είχαμε κάνει στο στήθος, θα έχουν ψηθεί απ’ έξω, στο ταψί και εκεί θα έχουν στερεοποιηθεί σε μία υπέροχη, μαστιχωτή νοστιμιά!!! Από τα πιο επιθυμητά πιάτα που δοκίμασα τελευταία!

  12. 12

    Κόβουμε το κάθε ρολό σε ροδέλες πάχους 2-3 εκατοστών. Δείτε πόσο ελκυστικό φαίνεται το πιάτο, όχι μόνο από άποψη νοστιμιάς, αλλά και οπτικά, με τα διάφορα χρώματα των υλικών της γέμισης.

  13. 13

    Σερβίρετε και απολαύστε ένα ζουμερό, πεντανόστιμο, και ταυτόχρονα πανεύκολο πιάτο. Καλή όρεξη!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

DORELLA
DORELLA @dorella73
Εδώ και πολύ καιρό ggr, καταλαβαίνω τις συνταγές σου μόνο και μόνο από τον τίτλο !!! Και βέβαια η χαρά μου είναι μεγάλη μόλις ανεβάζεις μία καινούρια. Έτσι και σήμερα ... δηλώνω ενθουσιασμένη με τη νέα συνταγή και παρόλο που έχουμε μπει σε πρόγραμμα διατροφής, λόγω κάποιων παραπανίσιων κιλών που έχουν τα βλαστάρια μου, υπόσχομαι ότι σύντομα θα δοκιμαστεί και θα βαθμολογηθεί... Ευχαριστούμε και πάλι !!!

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens