Στραπατσάδα (Καγιανάς)
Καλοκαιρινό εύκολο-γρήγορο φαγητό!
Υλικά
-
5 αυγά
-
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
-
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-
50 γραμμάρια τυρί έμενταλ τριμμένο
-
50 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
-
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
βασιλικός
-
ρίγανη
-
ζάχαρη
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
2 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες (προαιρετικά)
-
1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε σ' ένα τηγάνι τις ντομάτες και τις αφήνουμε, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
-
2
Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ, τα λουκάνικα, την πιπεριά, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 2' - 3'.
-
3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε λίγο.
-
4
Τέλος, ρίχνουμε τα τυριά, βασιλικό και ρίγανη και ανακατεύουμε.
-
5
Σερβίρουμε με ψωμί.
Σχόλια