karavour
karavour @Irini311979
Αρτέμιδα,Ελλαδά

Ένα παγωτό απλό στην παρασκευή του και πλούσιο στη γεύση και στην υφή του, χωρίς αυγά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος με λιγότερα λιπαρά, όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι επειδή το παγωτό αυτό δεν έχει αυγά, η πλήρης κρέμα γάλακτος, καθώς και το αλκοόλ, θα το βοηθήσουν να εγκλωβίσει αέρα κατά την ανάδευση και να παραμείνει αφράτο ακόμα και σε δυνατή κατάψυξη. Σε αντίθετη περίπτωση, θα γίνει πολύ σκληρό, οπότε για να το σερβίρετε, θα πρέπει να το βγάλετε τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

700-750 γρ.
  1. 300 γρ. φράουλες καθαρισμένες
  2. 330 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
  3. 100 γρ. ζάχαρη
  4. 1-2 κ.σ. λικέρ φράουλας, kirsh, ή βότκα
  5. 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ.

  2. 2

    Ριχνουμε το μείγμα στη παγωτομηχανή μας και μετά στο μπωλ στην κατάψυξη.

  3. 3

    Αν δεν έχουμε, βάζουμε κατευθίαν σε μπωλ στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα βγάζουμε και ανακατεύουμε για να αφρατέψει και να μην πετρώσει. Σ' αυτή την περίπτωση θέλει πολύ καλό ανακάτεμα, ει δυνατόν με μίξερ κάθε φορά, για να εγκλωβίζει αέρα καθώς παγώνει.

Αντιδράσεις

Από

karavour
karavour @Irini311979
στις
Αρτέμιδα,Ελλαδά
Με λένε Ειρήνη και στα 25 μου συνειδητοποίησα πως έχω κληρονομήσει το γονίδιο ζαχαροπλαστικής απ'το μπαμπά!
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε