Στριφτάρια με χιώτικο μανταρίνι με γαριδούλες

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
bluechip
bluechip @cook_8460242
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ,ΕΛΛΑΔΑ

Στριφτάρια με χιώτικο μανταρίνι με γαριδούλες αποφλοιωμένες κατεψυγμένες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή υπάρχει πάνω στη συσκευασία του ζυμαρικού Χιώτικο Κελλάρι οικοτεχνίας Κωνσταντουλάκη, Χίος.Τα στριφτάρια τα πήρα από το e-shop της Yoleni's

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
3-4 άτομα
  1. 250 γρ. στριφτάρια με χιώτικο μανταρίνι (ή ο,τι άλλο κοντό ζυμαρικό θέλετε)
  2. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  3. 1 κτγ τζίντζερ τριμμένο
  4. 3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες καρέ (τις παρέλειψα)
  5. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 1 συσκευασία κατεψυγμένες αποφλοιωμένες γαρίδες μεσαίες ή μεγάλες (κατά το μαγείρεμα "μαζεύουν") αφού τις έχουμε αποψύξει πρώτα
  7. αλάτι-πιπέρι
  8. 80 γρ. ξύδι
  9. 300 γρ. χυμός τομάτας (χρησιμοποίησα 1 μικρή συσκευασία τοματοπολτό διαλυμένο σε 300 γρ. ζεστό νερό)
  10. 2-3 κ.σ. soya sauce (προτίμησα την πράσινη ετικέττα, με λιγότερο αλάτι)
  11. 2 κ.σ. ζάχαρη
  12. ταμπάσκο ή μπούκοβο (κατά βούληση, ανάλογα πόσο καυτερή γεύση θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok σωτάρουμε ελαφρά σε σησαμέλαιο το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε.

  2. 2

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με το ξύδι.

  3. 3

    Εν τω μεταξύ βράζουμε τα στριφτάρια για 7΄ (ή το ζυμαρικό που έχετε επιλέξει ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού στη συσκευασία του) και τα στραγγίζουμε.

  4. 4

    Στο wok συνεχίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, τη soya sauce,τη ζάχαρη, το ταμπάσκο ή το μπούκοβο και 1-2 βαθιές κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

  5. 5

    Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα με τις γαρίδες τα στριφτάρια.

  6. 6

    Ρίχνουμε πιπέρι και τα σερβίρουμε ζεστά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

bluechip
bluechip @cook_8460242
στις
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ,ΕΛΛΑΔΑ