Στριφτάρια με χιώτικο μανταρίνι με γαριδούλες
Στριφτάρια με χιώτικο μανταρίνι με γαριδούλες αποφλοιωμένες κατεψυγμένες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή υπάρχει πάνω στη συσκευασία του ζυμαρικού Χιώτικο Κελλάρι οικοτεχνίας Κωνσταντουλάκη, Χίος.Τα στριφτάρια τα πήρα από το e-shop της Yoleni's
Υλικά
-
250 γρ. στριφτάρια με χιώτικο μανταρίνι (ή ο,τι άλλο κοντό ζυμαρικό θέλετε)
-
50 γρ. σησαμέλαιο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 κτγ τζίντζερ τριμμένο
-
3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες καρέ (τις παρέλειψα)
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 συσκευασία κατεψυγμένες αποφλοιωμένες γαρίδες μεσαίες ή μεγάλες (κατά το μαγείρεμα "μαζεύουν") αφού τις έχουμε αποψύξει πρώτα
-
αλάτι-πιπέρι
-
80 γρ. ξύδι
-
300 γρ. χυμός τομάτας (χρησιμοποίησα 1 μικρή συσκευασία τοματοπολτό διαλυμένο σε 300 γρ. ζεστό νερό)
-
2-3 κ.σ. soya sauce (προτίμησα την πράσινη ετικέττα, με λιγότερο αλάτι)
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
ταμπάσκο ή μπούκοβο (κατά βούληση, ανάλογα πόσο καυτερή γεύση θέλετε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok σωτάρουμε ελαφρά σε σησαμέλαιο το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε.
-
2
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με το ξύδι.
-
3
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα στριφτάρια για 7΄ (ή το ζυμαρικό που έχετε επιλέξει ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού στη συσκευασία του) και τα στραγγίζουμε.
-
4
Στο wok συνεχίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, τη soya sauce,τη ζάχαρη, το ταμπάσκο ή το μπούκοβο και 1-2 βαθιές κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
-
5
Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα με τις γαρίδες τα στριφτάρια.
-
6
Ρίχνουμε πιπέρι και τα σερβίρουμε ζεστά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια