κύρια φωτογραφία συνταγής Στριφτοπιτάκια στο άψε σβήσε
angelakapa
angelakapa @cook_8449790
Κέρκυρα

Πανεύκολα και γρήγορα στριφτοπιτάκια με ό,τι γέμιση θέλετε (ή αλλιώς οι γκιουσλεμέδες της Βέφας Αλεξιάδου)

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλύτερα να μην τα παραφουσκώσετε με μεγάλη ποσότητα γέμισης γιατί θα σας δυσκολέψει στο τύλιγμα. Γίνονται ανάρπαστα ειδικά όταν είναι ζεστά και με γέμιση τυρί φέτα!!!!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Λίγο λαδάκι ή βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων και για το τηγάνι
  2. Για τη γέμιση ό,τι θέλετε
  3. φέτα τριμμένη ή κίτρινο τυρί τριμμένο ή μήλο τριμμένο με ζάχαρη και κανέλα ή καρύδι τριμμένο κ.λ.π.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγουμε το πακέτο των φύλλων και αλοίφουμε το καθένα με λίγο λαδάκι, ρίχνουμε πασπαλιστά τη γέμιση που θέλουμε και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκι από τη μακριά μεριά.

  2. 2

    Μετά, στρίβουμε το ρολάκι προσεκτικά και διπλώνουμε την άκρη από κάτω για να στερεωθεί.

  3. 3

    Τέλος πατάμε το στριφτάρι μας με την παλάμη να γίνει πλακουτσωτό σαν πιτούλα και το τηγανίζουμε σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα, σε σιγανή φωτιά για να ψηθεί μέχρι μέσα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

Elefteria
Elefteria @cook_8450398
Έτσι τις κάνει και η πεθερά μου και γίνονται τέλειες. Εγώ πάλι δεν τα κατάφερα πότε να τις τηγανίσω. Και τις ψήνω στο φούρνο. Απλός για να μαλακώσει το φύλλο πρώτα το βρέχω με ένα πινέλο και μετά με άλλο πινέλο το λαδώνω

Από

angelakapa
angelakapa @cook_8449790
στις
Κέρκυρα