Στριφτοπιτάκια στο άψε σβήσε
Πανεύκολα και γρήγορα στριφτοπιτάκια με ό,τι γέμιση θέλετε (ή αλλιώς οι γκιουσλεμέδες της Βέφας Αλεξιάδου)
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλύτερα να μην τα παραφουσκώσετε με μεγάλη ποσότητα γέμισης γιατί θα σας δυσκολέψει στο τύλιγμα. Γίνονται ανάρπαστα ειδικά όταν είναι ζεστά και με γέμιση τυρί φέτα!!!!!!!!
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
Λίγο λαδάκι ή βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων και για το τηγάνι
-
Για τη γέμιση ό,τι θέλετε
-
φέτα τριμμένη ή κίτρινο τυρί τριμμένο ή μήλο τριμμένο με ζάχαρη και κανέλα ή καρύδι τριμμένο κ.λ.π.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγουμε το πακέτο των φύλλων και αλοίφουμε το καθένα με λίγο λαδάκι, ρίχνουμε πασπαλιστά τη γέμιση που θέλουμε και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκι από τη μακριά μεριά.
-
2
Μετά, στρίβουμε το ρολάκι προσεκτικά και διπλώνουμε την άκρη από κάτω για να στερεωθεί.
-
3
Τέλος πατάμε το στριφτάρι μας με την παλάμη να γίνει πλακουτσωτό σαν πιτούλα και το τηγανίζουμε σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα, σε σιγανή φωτιά για να ψηθεί μέχρι μέσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)