Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
,Ελλάδα

Ένα πεντανόστιμο και πρωτότυπο φαγητό. Συνδυασμός εμφάνισης και γεύσης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα.
  1. 8-10 κολοκυθάκια στρογγυλά (όχι μεγάλα)
  2. 800 γραμμ. κιμά
  3. λευκό κρασί
  4. 1 πακέτο χυμό ντομάτας
  5. αλάτι - πιπέρι
  6. 1 λίτρο γάλα
  7. 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  8. 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  9. 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  10. 3/4 κούπας τσαγιού τυρί τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και κουφώνουμε τα κολοκυθάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί.

  2. 2

    Φτιάχνουμε τον κιμάτσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, σωτάρουμε τον κιμά και τον σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το αλάτι με το πιπέρι.

  3. 3

    Φτιάχνουμε την μπεσαμέλΒάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα,το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις αρχίζει να πήζει, προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, αλάτι και πιπέρι.

  4. 4

    Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι την μέση με κιμά και από πάνω προσθέτουμε την μπεσαμέλ.

  5. 5

    Αν θέλουμε μπορούμε στα κενά του ταψιού να βάλουμε πατάτες.

  6. 6

    Ρίχνουμε μέσα στο ταψί λίγο λάδι και 2 ποτήρια νερό.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου μία ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Μαpία
Μαpία @cook_8503576
Το στρογγυλό κολοκυθάκι είναι το αγαπημένο μου. Είναι της α’ προτίμησής μου όταν έχω να φτιάξω γεμιστά. Και μόνο που διάβασα την συνταγή, μου έτρεξαν τα σάλια!!!

Από

Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
στις
,Ελλάδα