Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά
Ένα πεντανόστιμο και πρωτότυπο φαγητό. Συνδυασμός εμφάνισης και γεύσης.
Υλικά
-
8-10 κολοκυθάκια στρογγυλά (όχι μεγάλα)
-
800 γραμμ. κιμά
-
1 κρεμμύδι
-
λευκό κρασί
-
1 πακέτο χυμό ντομάτας
-
αλάτι - πιπέρι
-
1 λίτρο γάλα
-
4 κουτ. σούπας αλεύρι
-
4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
-
1 κουτ. σούπας βούτυρο
-
2 αυγά
-
3/4 κούπας τσαγιού τυρί τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κουφώνουμε τα κολοκυθάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί.
-
2
Φτιάχνουμε τον κιμάτσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, σωτάρουμε τον κιμά και τον σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το αλάτι με το πιπέρι.
-
3
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλΒάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα,το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις αρχίζει να πήζει, προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, αλάτι και πιπέρι.
-
4
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι την μέση με κιμά και από πάνω προσθέτουμε την μπεσαμέλ.
-
5
Αν θέλουμε μπορούμε στα κενά του ταψιού να βάλουμε πατάτες.
-
6
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί λίγο λάδι και 2 ποτήρια νερό.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου μία ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)