κύρια φωτογραφία συνταγής Στρούντελ με μήλα και κανέλα

Στρούντελ με μήλα και κανέλα

efouliw
efouliw @cook_8451057

Μοσχομυριστό στρούντελ που στέκεται πολύ ωραία σαν επιδόρπιο αν θέλετε κάτι ελαφρύ και νόστιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτή τη συνταγή θα βγεί ένα μεγάλο στρούντελ, που καλύπτει διαγώνια ένα μεγάλο ταψί φούρνου! Επομένως αν θέλετε λιγότερο χρησιμοποιήστε μισές ποσότητες. Η συνταγή αυτή είναι της Κας Σοφίας Σκούρα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 1/2 φλυτζανι βούτυρο
  3. 1/2 φλυτζάνι χλαρό νερό
  4. 1/4 φλυτζανιού ζαχαρη
  5. 1/4 φλυτζανιού ούζο
  6. 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
  7. 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  8. 2 βανίλιες
  9. 4 φλυτζάνια περίπου αλεύρι σκληρό
  10. Για τη γέμιση
  11. 2 μήλα κόκκινα
  12. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  13. 1/2 φλυτζανι σταφίδες ξανθές ή μαύρες
  14. 5 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  15. 1 κουταλάκι κανέλα
  16. Για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την μπέικιν πάουντερ.

  2. 2

    Χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτετε το ούζο, το πορτοκάλι, τις βανίλιες και το νερό και συνεχίζετε να χτυπάτε ελαφρά.

  3. 3

    Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την ζυμώνετε καλά για 10 λεπτά περίπου και έπειτα την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

  4. 4

    Στο μεταξύ κόβετε τα μήλα σε πολύ λεπτες φέτες, τα ανακατεύετε με τις σταφίδες τη ζάχαρη και την κανέλα.

  5. 5

    Ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και αλείφετε με 2 κουταλιές βούτυρο.

  6. 6

    Στρώνετε τη γέμιση σε όλο το φύλλο και επειδή πρόκειτε να το τυλίξετε σε ρολλό προσέχετε οι φέτες των μήλων να είναι παράλληλες με την πλευρά που θα ξεκινήσετε να τυλίγετε το φυλλο ωστε να έχετε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

  7. 7

    Τυλίγετε λοιπόν το στρούντελ, το αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο, το βάζετε σε καλά βουτυρομένο, μεγάλο ταψί να μην κολλήσει και το ψήνετε για 45-50 λεπτά περίπου στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά.

  8. 8

    Όταν είναι έτοιμο, κόβετε σε κομμάτια, πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα... και έτοιμο!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

efouliw
efouliw @cook_8451057
Na prosthesw oti mporeite molis to vgalete apo to fourno,na exete liwsei ligo voutiro kai na to aleipsete gyrw gyrw gia na malakwsei i zymi..Kalh epityxia!

Από

efouliw
efouliw @cook_8451057
στις