Στρούντελ με περισσεύματα κέικ ή τσουρέκι
Ένα πολύ νόστιμο, διαφορετικό στρούντελ με κέικ, τσουρέκι Πασχαλινό ή Βασιλόπιτα που μας περισσεύουν, μπισκότα τριμμένα και σοκολάτα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είχα δει τον Τζειμι Όλιβερ που αξιοποιούσε όλα τα περισσεύματα γλυκών και έφτιαχνε στρούντελ, τσιζ κεικ κ.αλ.Πολύ ωραία γεύση θα έδινε το κονιάκ ή λικέρ στο μείγμα μήλων-κέικ που εγώ ξέχασα και δεν έβαλα. Τα μπισκότα μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κουλουράκια που έχουν μείνει...ξεχασμένα!
Υλικά
-
4 φύλλα φύλλα κρούστας
-
350 γρ. κέικ ή τσουρέκι
-
10 μπισκότα τριμμένα με τα χέρια
-
2 μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
-
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη ή κρυσταλλική
-
1 κ.γλ. κανέλα
-
μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα ή λάδι
-
σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλο μπολ τρίβουμε τα μήλα, ρίχνουμε το κέικ τριμμένο κι αυτό με τα δάχτυλά μας, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά.
-
2
Ανοίγουμε δύο φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα μπισκότα και κανέλα.
-
3
Απάνω βάζουμε άλλα δύο φύλλα βουτυρωμένα και ρίχνουμε το μείγμα μήλων-κέικ.Γύρω γύρω από τη γέμιση ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
-
4
Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλο και τυλίγουμε σε χοντρό ρολό και το λαδώνουμε καλά.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά περίπου να ροδίσει.
-
6
Αφήνουμε να κρυώσει,πασπαλίζουμε με άχνη και σοκολάτα.
-
7
Σερβίρουμε αν θέλουμε με μια μπάλα παγωτό!!
-
8
Σχόλια (2)