Στρούντελ μήλου
Μια ευκολη, γρηγορη και γευστικη συνταγη
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν βαλουμε την σφολιατα στο ταψι το εχουμε βουτυρωσει. Σερβιρεται με ζαχαρη και κανελα ή ακομα καλυτερα με παγωτο βανιλια.
Υλικά
-
1 φυλλο σφολιατας
-
3 μεγαλα μηλα
-
5-6 κουταλιες ζαχαρη
-
1/2 κουπας σταφιδες
-
3 κουταλιες της σουπας βουτυρο
-
λιγο νερο
-
κανελα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε την ζαχαρη σε ενα τηγανι με το νερο να γινει καραμελα, οταν γινει ριχνουμε μια κουταλια βουτυρο.
-
2
Κοβουμε τα μηλα σε κυβους και τα ριχνουμε στο τηγανι με την καραμελα. Ανακατευουμε για 4-5 λεπτα.
-
3
Η γεμιση ειναι ετοιμη, το απλωνουμε στην σφολιατα και την κλεινουμε.
-
4
Λιωνουμε το βουτυρο και περιχυνουμε το στρουντελ.
-
5
Ψηνουμε για περιπου 30 λεπτα στους 200.
Σχόλια (25)