Strudel με φύλλο κρούστας και καλοκαιρινά φρούτα

17 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Eri75
Eri75 @cook_8470317

Eύκολο φρουτένιο γλυκάκι που μπορείτε να το σερβιρετέ με παγωτό βανίλια ή καιμάκι. Φυσικά τρώγεται και σκέτο ή πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Απο το blog μου http//eri-captaincook.blogspot.com

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 - 10 μερίδες
  1. 7 φύλλα κρούστας
  2. 4 νεκταρίνια κομμένα σε κύβους με την φλούδα
  3. 8 φράουλες κομμένες στα τεσσερα
  4. 8 κεράσια κομμένα στα τέσσερα
  5. 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  6. 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  7. 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  8. 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  9. 200 γρ βούτυρο λιωμένο
  10. Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τα κομμένα φρούτα με την ζάχαρη, την κανέλα, την βανίλια, το αλεύρι και τα αφηνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.

  3. 3

    Στρώνουμε αντηκολλητικό χαρτί σε ενα ταψί και τοποθετουμε επάνω ένα φύλλο κρούστας. Βουτυρώνουμε καλά το φύλλο και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο, βουτυρώνουμε και προσθέτουμε το τρίτο κ.ο.κ

  4. 4

    Αφού έχουμε στρώσει και βουτυρώσει όλα τα φύλλα μας, βάζουμε στο κέντρο του ταψιού κουταλιά κουταλιά την γέμιση απο τα φρούτα αφηνωντας λίγο κενό δεξία και αριστερά στο φύλλο.

  5. 5

    Σκεπάζουμε την γέμιση με το κάτω μέρος των φύλλων.

  6. 6

    Διπλώνουμε την δεξιά και αριστερή άκρη των φύλλων και "ρολάρουμε" το στρούντελ απαλά και όχι σφιχτά. Το γυρνάμε ώστε το τελείωμα (το κλείσιμο) των φύλλων να ειναι στον πάτο του ταψιού.

  7. 7

    Βουτυρώνουμε το στρούντελ και πασπαλίζουμε σουσάμι. Τρυπάμε το ρολό σχετικά βαθιά με ενα πιρούνι για να μπορουν να φευγουν οι ατμοί στο ψήσιμο.

  8. 8

    Ψηνουμε για 35 λεπτά και όταν είναι έτοιμο περιμένουμε να κρυώσει αρκετά για να το κόψουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Eri75
Eri75 @cook_8470317
στις