Supangle
H supangle (σουπανγκλέ) είναι ένα τούρκικο επιδόρπιο κρέμας με βάση κέικ, παντεσπάνι ή μπισκότο, που τουλάχιστον στα ζαχαροπλαστεία της Πόλης συναντάται πολύ συχνά. Στα σουπερμάρκετ εκεί υπάρχει και έτοιμη σε φακελάκι, όπως η άνθος αραβοσίτου εδώ. Αν και η λέξη supangle προέρχεται απ'τη γαλλική soupe anglaise, δεν έχει καμία σχέση βέβαια με σούπα αλλά περισσότερο φέρνει σε πουτίγκα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σουπανγκλέ σερβίρεται κρύα, γαρνιρισμένη με τριμμένη καρύδα, ή ξηρούς καρπούς ή σταγόνες κουβερτούρας (μαύρης ή και λευκής). Η συνταγή (αν και την πρωτοδοκίμασα στην πεθερά μου) είναι απ'το διαδίκτυο.
Υλικά
-
4 κούπες γάλα πλήρες
-
3/4 της κούπας ζάχαρη
-
3/4 της κούπας αλεύρι
-
1/2 κούπα άγλυκο κακάο
-
1/2 κούπας βούτυρο
-
3/4 της κούπας μαύρη σοκολάτα, ή σταγόνες κουβερτούρας
-
υπολείματα από κέικ, παντεσπάνι ή μπισκότα μαλακά (κατά προτίμηση σοκολάτας)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι ν' αρχίσει ο βρασμός.
-
2
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση και συνεχίζουμε το ανακάτεμα αρκετή ώρα, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα μας.
-
3
Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
-
4
Σε μπωλάκια ή ποτήρια, βάζουμε μία καλή στρώση από κέικ, ή παντεσπάνι ή μαλακό μπισκότο (ό,τι έχουμε) και περιχύνουμε με την κρέμα.
-
5
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και φυλάμε τις σουπανγκλέ μας στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)