Al Dente
Al Dente @AlDente
Κατερίνη

Ένα εύκολο και νόστιμο γλυκάκι το όποιο εμπνεύστηκα σε μια στιγμη υπογλυκαιμίας!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 κομμάτια
  1. 3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  2. 250 γρ. γάλα
  3. 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  4. 180 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  5. 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  6. 40 γρ. νισεστέ
  7. 2 δόσεις βανίλια σε σκόνη
  8. 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
  9. 1 λίτρο γάλα
  10. 300 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  11. 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  12. 50 γρ. κακάο άγλυκο
  13. 2 δόσεις βανίλια σε σκόνη
  14. Για την επιφάνεια και το στόλισμα:
  15. 400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  16. τρούφα σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την κρέμα βανίλιας: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.

  2. 2

    Σε άλλη κατσαρόλα ανακατεύω την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά και το άνθος αραβοσίτου και το νισεστέ κοσκινισμένα.

  3. 3

    Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το αδειάζω στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύω, χτυπώντας μ' έναν αβγοδάρτη πάνω στη φωτιά. Αποσύρω και προσθέτω το βούτυρο.

  4. 4

    Για τη σοκολατένια κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.

  5. 5

    Σε άλλη κατσαρόλα ανακατεύω την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα.

  6. 6

    Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το αδειάζω στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύω, χτυπώντας μ' ένα σύρμα πάνω στη φωτιά. Αποσύρω και προσθέτω τη σοκολάτα.

  7. 7

    Για τη σαντιγύ: Σ' ένα μπολ χτυπάω την κρύα κρέμα γάλακτος στην αρχή σε χαμήλη ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα.

  8. 8

    Μόλις εμφανιστούν στην επιφάνεια μικροί λοφίσκοι προσθέτω την ζάχαρη άχνη και συνεχίζω το χτύπημα έως ότου το μείγμα ξεχωρίζει απ' το σκεύος.

  9. 9

    Για τη συναρμολόγηση: Βουτάω τα μπισκότα στο γάλα και φτιάχνω μια στρώση σ' ένα τσέρκι με διαστάσεις 38×25×7. Από πάνω απλώνω την κρέμα βανίλιας.

  10. 10

    Φτιάχνω άλλη μια στρώση από μπισκότα και απλώνω από πάνω την σοκολατένια κρέμα.

  11. 11

    Τοποθετώ μία τελευταία στρώση από μπισκότα και τελειώνω καλύπτοντας με σαντιγύ και τρούφα σοκολάτας.

  12. 12

    Αφήνω στο ψυγείο να σταθεί για 2 ώρες περίπου πριν το κόψω σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρω.

  13. 13

    Καλή σας επιτυχία!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Al Dente
Al Dente @AlDente
στις
Κατερίνη
Είμαι η Νικολέτα, σύζυγος του Konstantinos Panagitsas και μητέρα μιας κόρης, της Ειρήνης. Ζω στην όμορφη πόλη της Κατερίνης, πλάι στον πανέμορφο Όλυμπο. Έχω την τύχη να εργάζομαι σαν μαγείρισσα και να κάνω αυτό που αγαπώ! Μαγειρεύω από πολύ μικρή ηλικία και οι μέρες μου είναι γεμάτες γεύσεις και αρώματα. Λατρεύω τη ζαχαροπλαστική καθότι γλυκατζού. Μα πιο πολύ μου αρέσει να μοιράζομαι τις συνταγές μου! Τον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να τον περνάω διαβάζοντας λογοτεχνία και χορεύοντας λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς.
Δες περισσότερα