Super μπισκοτογλυκό 🍰
Ένα εύκολο και νόστιμο γλυκάκι το όποιο εμπνεύστηκα σε μια στιγμη υπογλυκαιμίας!!!
Υλικά
-
3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
-
250 γρ. γάλα
-
Για την κρέμα βανίλιας:
-
1 λίτρο φρέσκο γάλα
-
180 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-
2 αβγά
-
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
-
40 γρ. νισεστέ
-
2 δόσεις βανίλια σε σκόνη
-
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
-
Για τη σοκολατένια κρέμα:
-
1 λίτρο γάλα
-
300 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-
4 αβγά
-
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
50 γρ. κακάο άγλυκο
-
2 δόσεις βανίλια σε σκόνη
-
150-200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
-
Για την επιφάνεια και το στόλισμα:
-
400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για την κρέμα βανίλιας: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.
-
2
Σε άλλη κατσαρόλα ανακατεύω την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά και το άνθος αραβοσίτου και το νισεστέ κοσκινισμένα.
-
3
Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το αδειάζω στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύω, χτυπώντας μ' έναν αβγοδάρτη πάνω στη φωτιά. Αποσύρω και προσθέτω το βούτυρο.
-
4
Για τη σοκολατένια κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.
-
5
Σε άλλη κατσαρόλα ανακατεύω την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα.
-
6
Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το αδειάζω στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύω, χτυπώντας μ' ένα σύρμα πάνω στη φωτιά. Αποσύρω και προσθέτω τη σοκολάτα.
-
7
Για τη σαντιγύ: Σ' ένα μπολ χτυπάω την κρύα κρέμα γάλακτος στην αρχή σε χαμήλη ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα.
-
8
Μόλις εμφανιστούν στην επιφάνεια μικροί λοφίσκοι προσθέτω την ζάχαρη άχνη και συνεχίζω το χτύπημα έως ότου το μείγμα ξεχωρίζει απ' το σκεύος.
-
9
Για τη συναρμολόγηση: Βουτάω τα μπισκότα στο γάλα και φτιάχνω μια στρώση σ' ένα τσέρκι με διαστάσεις 38×25×7. Από πάνω απλώνω την κρέμα βανίλιας.
-
10
Φτιάχνω άλλη μια στρώση από μπισκότα και απλώνω από πάνω την σοκολατένια κρέμα.
-
11
Τοποθετώ μία τελευταία στρώση από μπισκότα και τελειώνω καλύπτοντας με σαντιγύ και τρούφα σοκολάτας.
-
12
Αφήνω στο ψυγείο να σταθεί για 2 ώρες περίπου πριν το κόψω σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρω.
-
13
Καλή σας επιτυχία!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)