Τα άλλα Μπιφτέκια..
Αφράτα και πολύ γευστικά μπιφτέκια, υπέροχα αν ψηθούν στα κάρβουνα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι για να γίνουν ακόμη πιο αφράτα όταν τα πλάθουμα να βρέχουμε συνεχώς τα χέριά μας με νερό ή μπύρα. Προσοχή θέλουν μια φορά γύρισμα. Εγώ τα κάνω πάντα στην γκριλιέρα και ποτέ στον φούρνο. Για να γίνει η συνταγή ασφαλείς για αυτούς που ακολουθούν τη διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξήςΕλέγξτε το κίτρινο τυρί που θα χρησιμοποιήσετεΧρησιμοποιήστε φρυγανιά χωρίς γλουτένη
Υλικά
-
600 γρ Μοσχαρίσιο κιμά
-
400 γρ Χοιρινό κιμά
-
1 αυγό
-
4 κ.σ. τριμένη φρυγανιά
-
2 κ.σ. τριμένο κεφαλοτύρι
-
1 1/2 ώριμη τομάτα τριμένη στον τρίφτη (χωρίς φλούδες)
-
2 τριμένα κρεμμύδια
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να μήν κολάει το μίγμα στα τοιχώματα από την λεκάνη μας, μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω λάδι ή φρυγανιά.
-
2
Αφήνουμε εντός ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες.
-
3
Πλάθουμε μέγάλα μπιφτέκια και ψήνουμε σε μεσαία φωτιά για 7 λεπτά την κάθε πλευρά.
Σχόλια (3)