Τα γεμιστά της μερακλούς
Τρίχρωμες πιπεριές με πικάντικη γέμιση από ρύζι-πλιγούρι-χωριάτικο λουκάνικο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμήστε να τοποθετήσετε τα γεμιστά ξαπλωτά και όχι όρθια στο ταψί και στην μισή ώρα να τα γυρίσετε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.Μην βάλετε πολύ νερό στο ταψί γιατί οι τρίχρωμες πιπεριές βγάζουν πολλά υγρά. Αν χρησιμοποιήσετε πράσινες πιπεριές θα χρειαστεί να προσθέσετε 1 ποτήρι νερό. Επίσης το νερό "περάστε" το πρώτα από το τηγάνι για να πάρει όλα τα υπολείματα της γέμισης για περισσότερο άρωμα.Μπορείτε να γεμίσετε ακόμα κολοκυθάκια και μελιτζάνες.Αφού προσθέσετε το ρύζι στο τηγάνι μην το ανακατέψετε πολύ γιατί θα λαπαδιάσει.
Υλικά
-
10 τρίχρωμες πιπεριές (κίτρινες-κόκκινες-πορτοκαλί)
-
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο (ιδανικά από τον χασάπη σας)
-
7 φουσκωτές κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
-
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι ή χοντροκοπανισμένο αμύγδαλο λευκό
-
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
-
1 μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-
1 κονσέρβα κονκασέ ντομάτας
-
1/2 ματσάκι μαιντανό
-
1/2 ματσάκι άνιθο
-
1/2 ματσάκι δυόσμο
-
ελαιολαδο
-
βασιλικό
-
μαντζουράνα
-
αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα
-
5 πατάτες κομμένες σε κύβους
-
χυμό λεμονιού (για τις πατάτες)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα "καπάκια" των πιπεριών, αφαιρούμε τα σπόρια, αλατίζουμε και τοποθετούμε ανάποδα για να χάσουν τα υγρά τους
-
2
Κόβουμε κατά μήκος τα λουκάνικα, αφαιρούμε το εξωτερικό τους περίβλημα (έντερο) και ψιλοκόβουμε την γέμισή του.
-
3
Σε βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και το κουκουνάρι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά από το λουκάνικο και τα ψιλοκομμένα λαχανικά (καρότο-κολοκυθάκι) και σωτάρουμε για 2'-3'.
-
4
Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μυρωδικά και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Επειτα προσθέτουμε το ρύζι και το πλιγούρι ή τραχανά αν χρησιμοποιούμε, ανακατεύουμε 1 φορά και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.
-
5
Μέσα σε λεκανίτσα ανακατεύουμε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι,θυμάρι,πάπρικα, χυμό λεμονιού (1/2 λεμόνι ή 1 αν σας αρέσουν οι λεμονάτες γεύσεις) και λίγο ελαιόλαδο και τις τρίβουμε λίγο με τα χέρια.
-
6
Με την βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε τις πιπεριές κατά τα 2/3, τις καπακώνουμε και τοποθετούμε στο ταψί. Γεμίζουμε τα κενά του ταψιού με τις πατάτες μας, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω (ίσα-ίσα να γυαλίσει το φαγάκι μας). Ψήνουμε στους 250 για 1 ώρα και ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια