Τα καλύτερα τρουφάκια
Πεντανόστιμα εύκολα τρουφάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λιγο κονιάκ στο μείγμα.
Υλικά
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
-
250 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και αλεσμένο(οχι σκόνη)
-
250 γρ. ζάχαρη άχνη
-
2 βανίλιες
-
2 αυγά
-
1 κουτί μόρφατ τενεκέ
-
2 κουταλιές κακάο
-
λίγο κονιάκ για το πλάσιμο σε μπαλίτσες
-
τρούφα για επικάλυψη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ θρυμματίζω τα μπισκότα και προσθέτω τα αμύγδαλα.
-
2
Χτυπάω καλά στο μίξερ το βιτάμ με τη μόρφατ και σιγά σιγά προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Ανακατεύω καλα με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και τοποθετώ το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.
-
4
Τέλος βρέχω τα χέρια μου με κονιάκ πιάνω λίγο μείγμα και πλάθω μπαλίτσες τισ οποίες βουτάω στην τρούφα. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
-
5
Τις διατηρώ στο ψυγείο... για όσο αντέξουν!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια