Τα κουλουράκια της αγάπης
Μοσχομυριστά και αφράτα κουλουράκια με την απόλαυση να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!
Υλικά
-
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.σ. ούζο
-
100 γρ. σταφίδες ξανθές
-
100 γρ. φιστίκια αιγίνης ψημμένα στο γκριλ και χοντροτριμμένα
-
50 γρ. κράνμπερις
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
140 γρ. ζάχαρη
-
1 αβγό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμειγνύουμε σε μπολ τα στερεά υλικά αλεύρι, αλάτι, μπέικιν και τους ξηρούς καρπούς.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ν΄άφρατέψει περίπου πέντε λεπτά.
-
3
Προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.
-
4
Ρίχνουμε τα στερεά υλικά του μπόλ και τους ξηρούς καρπούς, το ούζο και το ξύσμα και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθούνε.
-
5
Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και σχηματίζουμε δύο κυλίνδρους πάνω σε πλαστική μεμβράνη. Τυλίγουμε τα ρολάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
-
6
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
7
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα. Κόβουμε τη ζύμη σε φέτες πλάτους περίπου 1 εκ.και στρώνουμε απλωτά γιατί φουσκώνουν και τέλος ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια