Τα κουλουράκια της γιαγιάς

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
natydia
natydia @cook_8505543

Είναι τα κουλουράκια που πάντα έφτιαχνε η γιαγιάκα μου όταν μας περίμενε να πάμε. Είναι τέλεια για πρωινό, με τον καφέ, για τα παιδιά στο σχολείο ή για σνακ στο γραφείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιήστε ότι φλιτζάνι θέλετε για το μέτρημα των όλων των υλικών. Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο πολλά κομμάτια θα βγουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. γάλα και χυμό πορτοκάλι που μαζί θα κάνουν 1 φλιτζάνι (δεν θα τα αναμίξουμε)
  2. 3/4 φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο
  3. 1/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
  4. 1 & 1/2 φλιτζανιού ζάχαρη λευκή
  5. 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  6. 2 κουταλάκια σόδα
  7. 3 βανίλιες
  8. ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
  9. 8 περίπου φλιτζάνια αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αναμιγνύουμε όλα τα υγρά μαζί. Στο χυμό πορτοκαλιού βάζουμε τη σόδα και μετά τον ρίχνουμε στο μίγμα.

  2. 2

    Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη είναι μαλακή αλλά πλάθεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια.

  3. 3

    Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.

  4. 4

    Ψήνουμε στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

natydia
natydia @cook_8505543
στις