Τα κρεατάκια του μπαμπά στη γάστρα!
Απο τους καλύτερους συνδιασμούς κρεάτων με αρνάκι, μοσχάρι και κοτόπουλο
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σάλτσα μουστάρδας δεν πρέπει να είναι αραιη. Προσοχή στο να μην ξεπλυθούν με το νερό τα υλικά. Όταν ψηθεί ανοίξτε τη γάστρα και αφήστε το μέσα για λίγα λεπτά.. θα πάρει απίστευτο χρώμα!!!! Μια ιδέα του μπαμπά που αποδείχτηκε νοστιμότατη!! Καλή όρεξη!!
Υλικά
-
1 κοτόπουλο ολόκληρο
-
4 κομμάτια ουρά μοσχαρίσια
-
1 μερίδα αρνάκι
-
5 πατάτες μεγάλες
-
5 κ.σ μουστάρδα
-
1 κ.γ αλάτι
-
1/2 λεμόνι χυμό
-
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-
πιπέρι, ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα βάζουμε στη γάστρα
-
2
Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος φούρνου και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα
-
3
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λάδι μέχρι να ενοποιηθεί
-
4
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το λεμόνι και ανακατεύουμε
-
5
Περιχύνουμε το φαγητό μας και αλοίφουμε με τα χέρια να πάει παντού
-
6
Με νερό παίρνουμε τα υπόλοιπα της μουστάρδας απο το σκεύος και το ρίχνουμε και αυτό μέσα
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 1.30 ώρα περίπου
Σχόλια (2)